Παρασκευή 28 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΕΛΒΟ: Συνέντευξη Τύπου για τις εξελίξεις στην ΕΛΒΟ διοργανώνουν τη Δευτέρα 1 του Δεκέμβρη η παράταξη της ΔΑΣ στο σωματείο της επιχείρησης και η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ. Η συνέντευξη θα δοθεί στις 12 το μεσημέρι, στον 7ο όροφο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης. «Το ΠΑΣΟΚ έβαλε τον ιδιώτη για να την εκσυγχρονίσει και την άφησε μισή. Η ΝΔ αρνείται να αιμοδοτήσει τη μονάδα με παραγγελίες του Στρατού. Μοναδική λύση για να μη χάσουν τη δουλειά τους όχι μόνο οι 650 εργαζόμενοι της ΕΛΒΟ, αλλά και εκατοντάδες άλλοι από τις προμηθεύτριες εταιρείες, για να μη χαθεί μια ακόμα μονάδα κρίσιμης εθνικής σημασίας, είναι να περάσει το σύνολο της ΕΛΒΟ υπό δημόσιο έλεγχο, να αποτελέσει την παραγωγική βάση ενός Εθνικού Φορέα Αμυντικής Βιομηχανίας», σημειώνει η ΔΑΣ.

ΕΛΠΕ: Την τακτική της ποινικοποίησης του αγώνα των εργαζομένων στον Ομιλο Ελληνικών Πετρελαίων ακολουθεί για μία ακόμα φορά η διοίκηση της επιχείρησης, η οποία σέρνει και πάλι στα δικαστήρια το πανελλαδικό σωματείο για να κηρυχτούν παράνομες και καταχρηστικές οι κινητοποιήσεις που έχει αποφασίσει για την ασφάλεια των εγκαταστάσεων (4ωρες στάσεις εργασίας σήμερα και τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη, δύο 24ωρες σε όλο τον Ομιλο στις 5 και 6 Δεκέμβρη). Η αγωγή της εργοδοσίας θα εκδικαστεί σήμερα στις 12 το μεσημέρι.

ΚΕΑΤ: Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων στο ΚΕΑΤ, την ερχόμενη Κυριακή στις 10.30 π.μ. θα γίνει στο Κέντρο μεγάλη σύσκεψη φορέων γονέων, εκπαιδευτικών, εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή και την Πρόνοια, με σκοπό το συντονισμό για το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών ΑμΕΑ και άλλα προβλήματα της Ειδικής Αγωγής και Αποκατάστασης.

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ: Επιτυχία είχε η χτεσινή 3ωρη στάση εργασίας (από την έναρξη της βάρδιας) που έγινε μετά από απόφαση του Συλλόγου Εργαζομένων στο Δήμο της Ηλιούπολης, με αίτημα την απορρόφηση στο δήμο των υπαλλήλων και του περιεχομένου της δημοτικής επιχείρησης και την καταβολή δεδουλευμένων περίπου δύο μηνών που οφείλονται σε εργαζόμενους με ελαστικές μορφές απασχόλησης (συμβασιούχοι, προγράμματα stage κτλ.).

ΑΛΤΕΚ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του Ομίλου «Altec» (Πάτμου 16, Μαρούσι) διοργανώνουν οι εργαζόμενοι σήμερα Παρασκευή, στις 11 π.μ., την ώρα που εκπρόσωποί τους θα συναντιούνται με τη Διοίκηση του Ομίλου για το θέμα των απολύσεων.

ΦΟΥΛΓΚΟΡ: Χωρίς να υπάρξει κάποια θετική εξέλιξη για τους εργαζόμενους έγινε χτες η τριμερής συνάντηση με την εργοδοσία της «Φούλγκορ», που προχωράει σε απολύσεις και διαθεσιμότητες στο όνομα της κρίσης. Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η προσπάθεια της πλειοψηφίας του σωματείου να μη συμμετέχει στην τριμερή ο εκπρόσωπος της ΔΑΣ και αντιπρόεδρος του σωματείου. Προσπάθεια που έπεσε στο κενό.

ΛΑΡΚΟ: Τις αρνητικές εξελίξεις στη βιομηχανία παραγωγής νικελίου ΛΑΡΚΟ συζήτησαν χτες σε κοινή σύσκεψη, που έγινε στη Λάρυμνα, τα διοικητικά συμβούλια από τα σωματεία Λάρυμνας, Εύβοιας, Αϊ Γιάννη Βοιωτίας, Εδρας και Σερβίων. Αφού εκτίμησαν την κατάσταση σαν κρίσιμη για την πορεία της επιχείρησης, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε συγκεκριμένες ενέργειες για τη στήριξη της ΛΑΡΚΟ, οι οποίες και θα εκδηλωθούν αν μέχρι την 1/12 δεν πραγματοποιηθεί η συνάντηση που έχουν ζητήσει με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ