Σάββατο 29 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
Ενοχλεί η οργάνωση των σπουδαστών

Καταγγελία της Αχτίδας Νότιων Συνοικιών του ΚΚΕ και της ΤΟ Σιβιτανιδείου της ΚΝΕ

Τις αντιδημοκρατικές προσπάθειες παρεμπόδισης της συνδικαλιστικής ενημέρωσης και δράσης, από τη διεύθυνση της Σιβιτανιδείου Σχολής, καταγγέλλουν η Αχτίδα Νότιων Συνοικιών του ΚΚΕ και η ΤΟ Σιβιτανιδείου της ΚΝΕ.

Οπως καταγγέλλουν, την περασμένη Τετάρτη, που «κλιμάκιο του Σωματείου Ηλεκτροτεχνιτών και της Γραμματείας του ΠΑΜΕ προσπάθησε να μπει στο χώρο της Σιβιτανιδείου για να συζητήσει με τους σπουδαστές που εργάζονται ή θα εργαστούν στον κλάδο, η διεύθυνση τους απαγόρευσε την είσοδο. Στις διαμαρτυρίες των συνδικαλιστών για την απαγόρευση της ελεύθερης συνδικαλιστικής δράσης ο γενικός διευθυντής, κ. Ιγγλέζος, απάντησε με την αστυνομία».

«Το περιστατικό αυτό δεν αποτελεί εξαίρεση ούτε μεμονωμένο γεγονός. Η διεύθυνση της Σιβιτανιδείου με τις πλάτες και κάτω από τις οδηγίες του υπουργείου και της κυβέρνησης έχει προσπαθήσει και στο παρελθόν να εμποδίσει τη δράση των σωματείων στο χώρο», υπογραμμίζουν οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, και τονίζουν: «Οι παραπάνω ενέργειες έχουν στόχο να εμποδίσουν την οργάνωση των σπουδαστών, να εμποδίσουν τη σύνδεση των εργαζομένων με τα σωματεία των κλάδων τους και ιδιαίτερα με τις δυνάμεις του συνεπούς ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ». Οι Οργανώσεις σημειώνουν ότι σε αυτή τη λογική εντάσσεται και η καθιέρωση κάρτας εισόδου στη σχολή που έχει ξεκινήσει να εφαρμόζεται. «Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ καλούν τους σπουδαστές της Σιβιτανιδείου να οργανώσουν την πάλη τους μέσα από τα σωματεία, μέσα από το Συντονιστικό Αγώνα Νυχτερινών και Απογευματινών Σχολείων Αθήνας, στη γραμμή της ρήξης και της αντεπίθεσης, μαζί με όλους τους εργαζόμενους, μαζί με όλο το λαό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ