Κυριακή 30 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΡΟΓΚΑΚΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
ΡΟΓΚΑΚΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
Φωτ.

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΚΟΒΙΑΔΗΣ γεννήθηκε το 1937 και πέθανε στις 30 Νοέμβρη 2006. Με τη συμπλήρωση 2 χρόνων από το θάνατό του η γυναίκα του, τα παιδιά του και τα εγγόνια του προσφέρουν στο Κόμμα που αγάπησε και αγωνίστηκε γι' αυτό ως το τέλος της ζωής του, στα πλαίσια της Οικονομικής Εξόρμησης, 1.000 ευρώ, ως πρώτη δόση, μέσω της ΚΟ Κοζάνης.

* * *

φωτ.

Η ΜΩΣΑΪΔΟΥ ΑΝΝΑ γεννήθηκε στο χωριό Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας. Το 1944 οργανώθηκε στην ΕΠΟΝ. Πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση, μέλος του ΚΚΕ από το 1947. Την ίδια χρονιά κατατάχθηκε στο ΔΣΕ στα τμήματα του Βίτσι, στο Τάγμα του Παντελή Βαϊνά. Με την υποχώρηση του ΔΣΕ βρέθηκε πολιτικός πρόσφυγας και δούλεψε στην παραγωγή 28 χρόνια. Πριν από 5 χρόνια έχασε το σύντροφό της Παντελή. Το 2007 έχασε και τον γιο της Ανδρέα. Στην κηδεία της παραβρέθηκαν φίλοι, συγγενείς και οι σύντροφοι από την Κομματική Οργάνωση της Κάτω Τούμπας που ήταν και μέλος της. Η εγγονή της Βαλέρια προσφέρει 10 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του Κόμματος μέσω ΚΟΒ Κληματαριάς Κάτω Τούμπας.

***

φωτ.

Ο ΒΕΝΤΖΙΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ γεννήθηκε στο χωριό Διάκο Γρεβενών το 1926. Καταγόταν από πολυμελή αγροτική οικογένεια. Στην Κατοχή οργανώθηκε στην ΕΠΟΝ. Το 1944 κατατάσσεται στον ΕΛΑΣ. Με τη διάλυση του ΕΛΑΣ συλλαμβάνεται από τους τρομοκράτες του Ράμου, ξυλοκοπιέται και κλείνεται στις φυλακές Γρεβενών. Το 1947 το Φλεβάρη κατατάσσεται στο ΔΣΕ, στο τάγμα Παλαιολόγου. Τραυματίστηκε 3 φορές και νοσηλεύτηκε στη ΛΔ Αλβανίας. Μετά την ήττα του ΔΣΕ βρέθηκε πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη. Δούλεψε στην παραγωγή 26 χρόνια. Εκεί παντρεύτηκε τη συντρόφισσα της ζωής του Παναγιώτα και απέκτησαν δύο παιδιά. Επαναπατρίστηκε το 1977 και εγκαταστάθηκαν στη Θεσσαλονίκη. Συνδέθηκε με την ΚΟ Κάτω Τούμπας. Τα τελευταία 4 χρόνια ήταν καθηλωμένος λόγω ασθενείας, πιστός και αταλάντευτος παρέμεινε μέχρι το θάνατό του για την πορεία του Κόμματος. Η κηδεία του έγινε στο χωριό Αγ. Θεόδωροι Γρεβενών που ήταν επιθυμία του.

ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
Στη μνήμη του η σύζυγός του, τα παιδιά και τα εγγόνια του προσφέρουν για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ για το 18ο Συνέδριο 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Κληματαριάς.

***

φωτ.

Ο πατέρας μου ΘΑΝΑΣΗΣ ΝΕΣΤΟΡΑΣ πολέμησε και νίκησε Ιταλούς, Γερμανούς και Βούλγαρους. Ο ήρωας πατέρας μου συνέχισε στο ΔΣΕ, έπεσε το Μάη του 1947 στον Ελατο Γρεβενών. Στη μνήμη του πατέρα μου προσφέρω 50 ευρώ, μέσω ΚΟ Τριανδρίας.

Ο γιος του Κλεάνθης Νέστορας, πρόεδρος της ΠΕΑΕΑ Τριανδρίας και μέλος του ΓΣ της ΠΕΑΕΑ στην Κ. Μακεδονία.

***

φωτ.

Στη μνήμη των γονιών μου ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ ΑΓΓΕΛΟΥ και ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ, που έφυγαν πολύ νωρίς από τη ζωή, του φίλου και συντρόφου ΔΟΒΑ ΓΡΗΓΟΡΗ και του γαμπρού μου ΚΟΥΚΟΥΡΙΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρω, μέσω ΚΟ Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης, 50 ευρώ για το 18ο Συνέδριο του ΚΚΕ και 20 ευρώ στην ΠΕΑΕΑ Σταυρούπολης.

Αντωνιάδης Αθανάσιος

***

Ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ, στέλεχος του ΚΚΕ στα πρώτα χρόνια και αντάρτης του ΕΛΑΣ μετέπειτα. Για τη δράση του αυτή «τιμήθηκε» με φυλακές και εξορίες από τις μεταβαρκιζιανές κυβερνήσεις. Η γυναίκα του ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ, επίσης αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης.

Στη μνήμη τους και όλων των Κουφαλιωτών που πήραν μέρος στην Εθνική Αντίσταση και στο ΔΣΕ ο γιος τους Κώστας και οι θυγατέρες τους Σοφία και Ευανθία προσφέρουν 150 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟ Κουφαλίων.

Αναστασιάδης Κώστας - Σοφία - Ευανθία

***

φωτ.

Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ του Συμεών γεννήθηκε στο Γερακαριό του Κιλκίς το 1932, από δημοκρατική οικογένεια. Στην Κατοχή η οικογένειά του πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση. Ο αδελφός του Λεωνίδας, παλιός ΟΚΝίτης και στέλεχος της ΕΠΟΝ, σκοτώθηκε στο ΔΣΕ το 1947, και ο γαμπρός του ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ εκτελέστηκε με απόφαση του Στρατοδικείου Κιλκίς το 1948. Αυτά τα γεγονότα σημάδεψαν τη ζωή του μικρού τότε Βαγγέλη και πήρε αταλάντευτη θέση δίπλα στο ΚΚΕ. Δεν έλειπε από εκδήλωση του ΚΚΕ και της Εθνικής Αντίστασης και μες στη βαριά αρρώστια του αναγνώριζε τα σύμβολα του τιμημένου μας Κόμματος. Πέθανε στις 9-10-2008 και τάφηκε στο Γερακαριό.

ΒΡΑΖΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΒΡΑΖΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Στην πολύτιμη μνήμη του η γυναίκα του Ρόζα και τα παιδιά του Μίμης - Αλέξης - Δημήτρης προσφέρουν στο ΚΚΕ 200 ευρώ. Η κουνιάδα του Παρέσα 100 ευρώ, οι ξαδέλφες του Ανθούλα και Ποτούλα 100 ευρώ και η φίλη του Βάγια 20 ευρώ.

***

φωτ.

Στη μνήμη των γονιών μου και των αδελφών μου ΓΙΑΝΝΗ και ΕΛΕΝΗΣ ΜΑΓΚΛΑΡΑ από το χωριό Μεσοχώρι Υπάτης. Επίσης, στη μνήμη του συζύγου μου ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΒΡΑΖΑ από την Απιδέα Τσοτυλίου, που πέθανε στην Πολωνία, όλοι τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, προσφέρω μέσω ΚΟΒ Αγ. Δημητρίου στην Οικονομική Εξόρμηση προς τιμήν του 18ου Συνεδρίου του ΚΚΕ 200 ευρώ ως πρώτη δόση.

Μαρία Μαγκλάρα - Παππά

Τα παιδιά μας Ηλίας - Ελένη

Τα εγγόνια μας Δημήτριος - Εμα -Μαρία

***

Στη μνήμη των γονιών μας ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ και ΛΑΜΠΡΙΝΗΣ ΜΠΑΛΤΑ, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρουμε 300 ευρώ για το 18ο Συνέδριο του ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Κολωνού - Ακαδ. Πλάτωνα.

Τα παιδιά τους Παναγιώτης - Κασσιανή

τα εγγόνια Δήμητρα - Τάσος

***

φωτ.

Εφυγε πρόσφατα (25-10-2008) από τη ζωή η αγωνίστρια του ΔΣΕ ΡΑΚΙΤΖΗ ΑΣΠΑΣΙΑ, γεννημένη στις 2 Φλεβάρη 1928 από αγροτική προοδευτική οικογένεια στο χωριό Αργαλαστή Πηλίου. Τα χρόνια της Κατοχής έζησε στο χωριό όλα τα δεινά του πολέμου και τους αγώνες της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης. Μετά τη Βάρκιζα που επικράτησε η βία και η τρομοκρατία και οι αγωνιστές αναγκάστηκαν να ξαναπάρουν τα όπλα, αρχικά για αυτοάμυνα, στη συνέχεια συγκρότησαν το ΔΣΕ. Το 1948 στις γραμμές του ΔΣΕ κατατάχθηκε και η Ασπασία Κυριαζίδου, συμμετείχε σε πολλές μάχες στον Εμφύλιο.

Μετά τον Εμφύλιο βρέθηκε στην πολιτική προσφυγιά στην Τασκένδη, όπου έζησε 27 χρόνια. Εκεί παντρεύτηκε το σύντροφο της ζωής της, αγωνιστή Θανάση Ρακιτζή και απέκτησαν δύο παιδιά, τον Χρήστο και τον Δημήτρη. Ο ένας σπούδασε μουσικός, ο άλλος ηλεκτρονικός. Επαναπατρίστηκαν, οικογενειακώς, το 1976, και εγκαταστάθηκαν στην Αθήνα, όπου άφησε την τελευταία της πνοή.

ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Στη μνήμη της η οικογένειά της -σύζυγος, παιδιά, εγγόνια - προσφέρουν 50 ευρώ στο Ενημερωτικό Δελτίο και 50 ΕΥΡΩ στο «Ριζοσπάστη». Το ΚΣ της ΠΕΕΠΠ εκφράζει τα βαθιά του συλλυπητήρια στην οικογένειά της.

***

Φωτ.

Στη μνήμη της αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης ΑΘΗΝΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ («Αθηνούλας»), οπαδού του ΚΚΕ, ο σύζυγός της Γιάννης προσφέρει για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ 50 ευρώ, μέσω ΚΟ «Ταξιάρχη» Κορυδαλλού.

***

Φωτ.

Ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΕΥΣΤ. ΜΑΝΩΛΙΤΣΗΣ γεννήθηκε το 1920 στον Αλέξανδρο Λευκάδας. Αντάρτης του εφεδρικού ΕΛΑΣ στην Κατοχή. Διπλομακρονησιώτης, έμεινε μέχρι τέλους της ζωής του πιστός στις αξίες και τα ιδανικά του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του, καθώς και στη μνήμη της γυναίκας του ΛΟΥΛΑΣ, με τη συμπλήρωση δύο χρόνων από το θάνατό τους, προσφέρουμε 100 ευρώ για τα 90 χρόνια του ΚΚΕ.

Ο γιος τους Ευγένιος, η νύφη τους Σταμάτα και η εγγονή τους Δώρα

***

φωτ.

Στη μνήμη του ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ, αγωνιστή του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, που όλη του τη ζωή πάλεψε για τα ιδανικά του ΚΚΕ, προσφέρουμε στην ΚΟ Αρτας 170 ευρώ προς τιμήν των 90 χρόνων του ΚΚΕ.

Η γυναίκα του Μαργαρίτα, η κόρη του Αγγελίνα

***

φωτ.

Στις 19 Οκτώβρη έφυγε από τη ζωή ο ΚΟΥΚΟΥΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, αγωνιστής της ΕΑ και ανθυπολοχαγός του ΔΣΕ. Ο Χρήστος Κουκούδης γεννήθηκε το 1928 στο Θούριο Ορεστιάδας Εβρου. Το 1943 οργανώθηκε στην ΕΠΟΝ και δούλεψε ως σύνδεσμος στο ΕΑΜ. Μαζί με τον αδελφό του κατατάχθηκε στο ΔΣΕ, φοίτησε στη Σχολή Αξιωματικών ως Πολιτικός Επίτροπος.

ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΝΙΚΟΣ
ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΝΙΚΟΣ
Πρόσφυγας στη Βουλγαρία, μετά τον Εμφύλιο, παντρεύτηκε με τη μαχήτρια του ΔΣΕ Ζηλιασκοπούλου Χρυσούλα. Επαναπατρίστηκε στο Θούριο το 1977 και συνέχισε τον αγώνα μέχρι το τέλος της ζωής του, πιστός πάντα στο κόμμα του, το ΚΚΕ.

Στην κηδεία του, μαζί με τη σύζυγό του Χρυσούλα, τα παιδιά του Γιαννούλα και Τάσο, τα 4 εγγόνια και 5 δισέγγονά του, τον αποχαιρέτισαν φίλοι και χωριανοί και αντιπροσωπεία της Αχτιδικής Επιτροπής Β΄ Εβρου του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του, η σύζυγός του Χρυσούλα και τα παιδιά του προσφέρουν στο ΚΚΕ 100 ευρώ για το Αρχείο του Κόμματος.

***

φωτ.

Στη μνήμη του ΒΑΓΓΕΛΗ ΡΟΓΚΑΚΟΥ, πολιτικού επιτρόπου της ΙΙΙ Μεραρχίας του ΔΣΕ, ο οποίος σκοτώθηκε στις 6 Αυγούστου του 1949 στον Πάρνωνα Λακωνίας, η αδελφή του Γεωργία προσφέρει για τα 90χρονα του Κόμματος 250 ευρώ, μέσω ΚΟ Σεπολίων.

***

Στη μνήμη των γονιών του ΚΩΣΤΑ και ΘΕΑΝΩΣ, ο σ. Κουσίδης Γιάννης, μαχητής του ΔΣΕ από την ΚΟ Καταχά Πιερίας, προσφέρει στην ΚΟ Πιερίας για τα 90χρονα του ηρωικού ΚΚΕ και για το Αρχείο του Κόμματος και το 18ο Συνέδριο, 70 ευρώ.

***

Ο Συμεών Τίρχας, από τη Νέα Ιωνία Μαγνησίας, προσφέρει 90 ευρώ, μέσω ΚΟ Εκπαιδευτικών της ΝΕ Μαγνησίας, στη μνήμη των φίλων του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΩΣΤΗ και ΚΩΣΤΑ ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, και ΚΩΣΤΑ ΣΙΑΤΡΑ, αγωνιστή της ΕΑ και του ΔΣΕ, και προς τιμήν των 90 χρόνων του ΚΚΕ.

ΚΟΥΚΟΥΡΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΚΟΥΚΟΥΡΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
***

φωτ.2

Στη μνήμη της αδερφής μου ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ, του αδερφού μου ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ, μαχητή του ΔΣΕ, και της νύφης μου ΛΟΥΛΑΣ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ (Ζαχαρούλας), πιστών οπαδών του ηρωικού ΚΚΕ, προσφέρω 300 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματός μας, ενόψει του Συνεδρίου, μέσω ΚΟ Γαλατσίου.

Νικόλας Χρονόπουλος

***

φωτ.

Στη μνήμη του πολυαγαπημένου μας πατέρα, του ακούραστου αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και της ειρήνης ΜΑΝΩΛΑΚΗ ΓΙΑΝΝΗ, προσφέρουμε για τα 90 χρόνια του ΚΚΕ 50 ευρώ, μέσω ΚΟ Δάφνης.

Τα παιδιά του Θάλεια, Ελένη, Τασία

***

Πριν λίγες μέρες «έφυγε» η παλαίμαχη αγωνίστρια της Τράπεζας της Ελλάδας ΡΕΝΑ ΜΑΥΡΟΚΕΦΑΛΟΥ.

Στη μνήμη της προσφέρουμε 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

Οικογένεια Μίνας Γιάννου

***

Φωτ.2

Στη μνήμη του συντρόφου μου ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ, που έχει «φύγει» εδώ και 32 χρόνια, κομμουνιστή, αγωνιστή της ΕΑ, του γιου μου ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ, που μας λείπει 11 χρόνια, και του αδερφού μου ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΓΓΕΛΙΝΑ, που πέθανε πριν 3 χρόνια στο Λιβόρνο Ιταλίας, προσφέρω, μέσω ΚΟ Ν. Φιλαδέλφειας, 100 ευρώ προς τιμήν του 18ου Συνεδρίου του ΚΚΕ.

Ντίνα Παπανικολάου.


ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΑΘΗΝΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
ΑΘΗΝΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

ΚΟΚΟΒΙΑΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΚΟΚΟΒΙΑΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ
ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ

ΜΑΝΩΛΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Ευστρ.
ΜΑΝΩΛΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Ευστρ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ