Τρίτη 2 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Απόψε στον «902 TV»

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το σημερινό πρόγραμμα του «902 TV», με μια εκπομπή αφιερωμένη στην παγκόσμια μέρα που ήταν χτες κατά του Aids. Θα μεταδοθούν, επίσης, εκπομπές που αφορούν στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης σε βάρος της Κοινωνικής Ασφάλισης, καθώς και εκπομπή, με θέμα τη διεθνή καπιταλιστική κρίση και τις επιπτώσεις της στους εργαζόμενους. Συγκεκριμένα, θα παρακολουθήσουμε:

Στις 18.00 «Εις Υγείαν» σε επιμέλεια - παρουσίαση: Ειρήνη Μπαλντίδη. Η εκπομπή είναι αφιερωμένη στην παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS η εκπομπή φιλοξενεί τον Γιάννη Στεφάνου παθολόγο - λοιμωξιολόγο και αναπληρωτή διευθυντή στο Νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς» και την Καλομοίρα Θωμάτου, προϊσταμένη της μονάδας λοίμωξης του Νοσοκομείου. Υπολογίζεται ότι 4 εκατομμύρια άνθρωποι μολύνονται ετησίως από τον ιό HIV, ο οποίος καταστρέφοντας το σύστημα άμυνας του οργανισμού, οδηγεί στο AIDS. Μέχρι σήμερα, έχουν πεθάνει περίπου 25 εκατομμύρια άνθρωποι λόγω των ασθενειών που προκαλούνται από το AIDS. Ενώ, παγκοσμίως, υπάρχουν σήμερα 45 εκατομμύρια άνθρωποι που πάσχουν λόγω μολύνσεως με τον ιό HIV. Παράλληλα, τα επιδημιολογικά στοιχεία δείχνουν ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων που είναι φορείς του ιού HIV και δεν το γνωρίζουν. Για το λόγο αυτό, επιστήμονες εισηγούνται τη μαζική αύξηση των τεστ που γίνονται σε πληθυσμιακό επίπεδο για την αναγνώριση των φορέων του ιού. Η αναγνώριση των φορέων, εκτός από το ότι είναι ευεργετική για τους ίδιους τους ασθενείς, θα είναι σε θέση παράλληλα να προστατεύσει άλλους ανθρώπους από τη μετάδοση του καταστροφικού ιού HIV.

Στις 19.00 «Ευρωένωση». Η εκπομπή θα ασχοληθεί με την επίθεση της Ευρωπαϊκής Ενωσης στα συστήματα της Κοινωνικής Ασφάλισης, με αφορμή την πρόσφατη έκθεση που ψηφίστηκε στην Ολομέλεια του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Καλεσμένος της εκπομπής, ο Θωμάς Κακαβάς, στέλεχος του ΠΑΜΕ. Την εκπομπή επιμελείται και παρουσιάζει η Πόπη Καπετανοπούλου.

Στις 22.30 «ΠΑΜΕ ταξικά» σε επιμέλεια και παρουσίαση Ζήση Νούσια. Η εκπομπή θα ασχοληθεί με τη διεθνή καπιταλιστική κρίση και τις επιπτώσεις της στους εργαζόμενους μέσω των απολύσεων, της διόγκωσης της ανεργίας και των προκλητικών μέτρων για την ενίσχυση του μεγάλου κεφαλαίου. Ποια θα πρέπει να είναι η απάντηση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος και της εργατικής τάξης; Καλεσμένοι της εκπομπής είναι ο Θόδωρος Κούτρας, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ και ο Ηλίας Σταμέλος συνδικαλιστής στη ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ