Τρίτη 2 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
24ωρο
ΜΝΗΜΕΣ

ΒΑΪΟΣ ΤΣΑΤΣΑΛΙΔΗΣ
ΒΑΪΟΣ ΤΣΑΤΣΑΛΙΔΗΣ
φωτ.

Συμπληρώθηκαν 3 χρόνια από τότε που «έφυγε» ξαφνικά από τη ζωή ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΥΠΑΣ, ένας ακούραστος κομμουνιστής αγωνιστής που πάλεψε μέχρι και την τελευταία μέρα της ζωής του για την ικανοποίηση των αιτημάτων της εργατικής τάξης για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, το σοσιαλισμό. Εφυγε «ορθοστατών» και «ορθοβαδίζων», αφήνοντας παρακαταθήκη την πλούσια δράση του μέσα στο εργατικό κίνημα, την αγάπη του για το λαϊκό πολιτισμό, την αφοσίωσή του στο ΚΚΕ. Σύντροφε, Αντώνη, παρά το αναπάντεχο «φευγιό» σου συνεχίζουμε στον ίδιο δύσκολο δρόμο που βάδισες κι εσύ. Με πίστη ότι αυτός ο κόσμος μπορεί να αλλάξει και θα αλλάξει. Μέχρι τη νίκη! Στη μνήμη σου προσφέρουμε 100 ευρώ στο ΚΚΕ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω της Αχτίδας Χρηματοπιστωτικού Συστήματος της ΚΟΑ, της οποίας ήσουν μέλος και της ΤΟ Φιλοσοφικής της ΚΝΕ.

Η οικογένειά του

***

Πέρασαν 3 χρόνια από τότε που «έφυγε» ο σύντροφος και φίλος ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΥΠΑΣ. Στη μνήμη του προσφέρουμε για την κατασκευή του κτιρίου που θα στεγάσει το ΑΡΧΕΙΟ του Κόμματος 100 ευρώ μέσω της Αχτίδας Χρηματοπιστωτικού της ΚΟΑ του ΚΚΕ.

Οι σύντροφοι Θ.Λ. και Γ.Π.

***

Στη μνήμη του σ. ΑΝΤΩΝΗ ΑΝΤΥΠΑ προσφέρω 100 ευρώ για την οικονονομική εξόρμηση του Κόμματος μέσω Αχτίδας ΧΠ/Σ.

«Είσαι πάντα μαζί μας».

Αλεξάνδρα

***

φωτ.

Πέρασαν 3 χρόνια που έφυγε ο σύντροφός μας ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ, μέλος του ΚΚΕ. Στη μνήμη του, προσφέρω 50 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματός μας.

σύντροφοι Κ. Π.

***

Ο Π. ΕΜΗ προσφέρει 100 δολάρια Αμερικής προς τιμή του 18ου Συνεδρίου του ΚΚΕ μέσω της ΚΟΒ - Επισιτισμού στην ΚΟ Πειραιά του ΚΚΕ.

***

Στη μνήμη των αγωνιστών ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΙΝΤΗ, πρώην Δημάρχου Ηλιούπολης, ΧΡΗΣΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ (Παύλου), ΠΕΤΡΟΥ ΠΟΛΥΜΕΝΑΚΟΥ και ΓΙΑΝΝΗ ΣΠΥΡΙΔΑΚΗ, προς τιμήν του 18ου Συνεδρίου προσφέρω 300 ευρώ.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ
Μ.Γ.Γ.

***

φωτ.

Στις 8-12-08 συμπληρώνονται 6 χρόνια από την ξαφνικό χαμό του ΕΠΟΝίτη αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ ΒΑΪΟΥ ΤΣΑΤΣΑΛΙΔΗ. Πήρε μέρος σε πολλές μάχες και τραυματίστηκε πολλές φορές όταν ήταν 17 χρόνων παλικάρι. Το 1947 εντάχθηκε στο ΔΣΕ στο 7ο τάγμα του Αλευρά. Μετά τη λήξη του Εμφυλίου έζησε πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη, όπου παντρεύτηκε την επίσης αγωνίστρια του ΔΣΕ Τασούλα Χρύστα και απέκτησαν 2 παιδιά. Μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής του στάθηκε σταθερός στις αξίες και στα ιδανικά του ΚΚΕ. Η γυναίκα του Τασούλα και τα παιδιά του, για την οικονομική εξόρμηση και τα 90 χρόνια του ΚΚΕ προσφέρουν 50 ευρώ μέσω του ΚΚΕ Αττικής.

***

Στη μνήμη του ΣΤΡΩΜΑΤΙΑ ΣΤΕΛΙΟΥ μέλους του ΚΚΕ, η γυναίκα του και τα παιδιά του προσφέρουν 50 ευρώ.

***

φωτ.

Για το Αρχείο του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Κέντρου Νέας Ιωνίας και στη μνήμη της κουνιάδας μου Φρόσως, της νύφης μου Βασιλικής και της αδελφής μου Αρετής που πέθαναν πρόσφατα δίνω 250 ευρώ.

Σπυρόπουλος Κωνσταντίνος

αγωνιστής Εθνικής Αντίστασης.


ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΥΠΑΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΥΠΑΣ

ΦΡΟΣΩ ΧΑΛΙΚΟΠΟΥΛΟΥ
ΦΡΟΣΩ ΧΑΛΙΚΟΠΟΥΛΟΥ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ