Κυριακή 7 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΗΠΑ - ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ Μειωμένες κατά 5,1% εμφανίστηκαν οι βιομηχανικές παραγγελίες στις ΗΠΑ τον Οκτώβρη, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη πτώση από το 2000, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου. Οι οικονομολόγοι προέβλεπαν κατά μέσο όρο μία μείωση της τάξεως του 5%. Οι παραγγελίες για διαρκή αγαθά υποχώρησαν κατά 6,9%, ενώ οι παραγγελίες για μη διαρκή αγαθά μειώθηκαν κατά 3,4%.

ΗΠΑ - ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ Σε περικοπές 12.000 θέσεων εργασίας σχεδιάζει να προχωρήσει η μεγαλύτερη εταιρεία τηλεφωνίας στις ΗΠΑ, AT&T σε μια προσπάθεια να περιορίσει τις δαπάνες της τη στιγμή που η αμερικανική οικονομία επιβραδύνεται. Οι σχεδιαζόμενες απολύσεις αναλογούν περίπου στο 4% του προσωπικού της εταιρείας, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της. H επιβάρυνσή της από τις περικοπές αναμένεται να διαμορφωθεί αυτό το τρίμηνο σε 600 εκατ. δολάρια.

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ Τη συγχώνευσή της με τον αυστραλέζικο εθνικό αερομεταφορέα «Qantas» συζητά η «British Airways». Η βρετανική αεροπορική εταιρεία, που διαπραγματεύεται από τον περασμένο Ιούλη τη συγχώνευσή της με την ισπανική «Iberia», ανακοίνωσε ότι συζητά το ενδεχόμενο της ένωσής της με την εταίρο της στη διεθνική συμμαχία αερομεταφορέων WorldOne, «Qantas». Οι αναλυτές εκτιμούν ότι αν οι διαπραγματεύσεις στεφθούν με επιτυχία, τότε η συνένωση «British Airways», «Qantas» και «Iberia» θα δημιουργήσει τη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία του κόσμου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ