Τρίτη 9 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
24ωρο
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΝΝΑΙΟΣ
ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΝΝΑΙΟΣ
φωτ.

«Σα να μην έφυγες ποτέ» νιώθουμε όλοι εμείς στην Αχτίδα Χρηματοπιστωτικού συστήματος του ΚΚΕ, τρία χρόνια μετά τον άδικο χαμό σου, σ. ΑΝΤΩΝΗ ΑΝΤΥΠΑ.

Ενόψει της Οικονομικής Εξόρμησης για το Αρχείο του Κόμματος, στη μνήμη σου, προσφέρω 300 ευρώ, μέσω Αχτίδας Χρηματοπιστωτικού συστήματος της ΚΟΑ, που για αρκετές δεκαετίες ήσουν μέλος της.

Συντροφικά, Δημήτρης Πολίτης

***

φωτ.

Στις 8 Δεκέμβρη 1988 «έφυγε» από κοντά μας ο σύντροφός μου ΓΕΝΝΑΙΟΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ, γνωστός αγωνιστής, στην εφημερίδα «Ριζοσπάστης».

Στη μνήμη του προσφέρω για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ 200 ευρώ.

Η γυναίκα του Λίτσα Καραγεωργοπούλου

***

φωτ.

«Εφυγε από τη ζωή την Τρίτη 2 Δεκεμβρίου σε ηλικία 83 ετών ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΙΑΟΥΣΗΣ, γεννηθείς στον Αγιο Δημήτριο Πιερίας, που έμενε στη Μελβούρνη Αυστραλίας. Ο Δημήτρης Τσιαούσης υπηρέτησε στον ΕΛΑΣ και στο ΔΣΕ. Στα χρόνια της Κατοχής οι Γερμανοί και οι δοσίλογοι συνεργάτες τους του σκότωσαν τον πατέρα καθώς και άλλα μέλη της οικογενείας του. Στο τέλος του Εμφύλιου κατέφυγε στην ΕΣΣΔ όπου σπούδασε μηχανολογία. Μετά τη μεταπολίτευση επέστρεψε στην Ελλάδα και στη συνέχεια μετανάστευσε στην Αυστραλία όπου εργάστηκε ώσπου συνταξιοδοτήθηκε. Εγραψε αρκετά βιβλία για την Εθνική Αντίσταση και τον εμφύλιο πόλεμο. Ο Δημήτρης Τσιαούσης υπήρξε ένα από τα ιδρυτικά μέλη του Συνδέσμου Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης Μελβούρνης και Βικτώριας, και υπηρέτησε το Σύνδεσμο για αρκετά χρόνια από τη θέση του Γραμματέα. ΑΙΩΝΙΑ ΤΟΥ Η ΜΝΗΜΗ!»

ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΥΠΑΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΥΠΑΣ
Ο Πρόεδρος

Πάνος Σταματόπουλος.

***

φωτ.

Ο σύντροφος Θέμης, στη μνήμη του γιου του ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ, μέλους της ΚΝΕ στην Οργάνωση της Αργολίδας, που έφυγε πρόωρα από τη ζωή, προσέφερε 300 ευρώ στη ΝΕ Αργολίδας, ως πρώτη δόση, στα πλαίσια της Οικονομικής Εξόρμησης του ΚΚΕ. Η ίδια η ΝΕ Αργολίδας προσέφερε 300 ευρώ στη μνήμη του.

***

φωτ.

Το φαρμακείο του Χαράλαμπου Δαβιλά που βρίσκεται στον Περισσό, προσφέρει στη μνήμη της σ. ΧΑΡΙΚΛΕΙΑΣ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΗ 20 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ για το Αρχείο του Κόμματος που αποτελεί και μέρος της Ιστορίας της Ελλάδας.

***

Στη γενική ονομαστική κατάσταση της Διοίκησης Χωροφυλακής φρουράς Γιάρου για τους εισελθόντες το 1967, έχει τον αριθμό ΕΟ/539: ΒΑΣΣΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Γεω. και της Πάτρας, γεν. 1942 στην Κρανιά Πρεβέζης, ΣΤ΄ Δημοτικού, Γεωργός -ημέρα εισόδου 8.5.1967. Μετά από 5 μήνες και 5 μέρες η γυναίκα που ήταν μαζί του όταν πιάστηκε στην Αμαλιάδα, έφερε στον κόσμο το πρώτο τους παιδί. Γιάννη τον ονόμασαν, όπως έλεγαν και τον προπάππο του που ήταν φουστανελοφόρος και λεβέντης, απ' όσα λέγανε. Από τα Γιούρα τον πατέρα τον πήγανε στο Παρθένι της Λέρου και από εκεί μετά από τριάμισι χρόνια τον αφήσανε να πάει στο χωριό του. Είχε μια μπάλα στο χέρι όταν ήρθε στο χωριό, δώρο για το παιδί που δεν είδε να γεννιέται και να μεγαλώνει μέχρι τότες. Την μπάλα το παιδί τη θυμάται. Για τον πατέρα και τους αγώνες του ακόμα μαθαίνει, και τ' αρμάθιασμα συνεχίζεται.

Στη μνήμη του σύντροφου πατέρα, στα 90 χρόνια του Κόμματος και στα 40 χρόνια της ΚΝΕ, προσφέρω στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Μονάχου, 50 ευρώ και στην ΚΝΕ άλλα 50, μέσω ΟΒ Μονάχου.

Ευχαριστώ

Γιάννης Βάσσιος


Χαρίκλεια Καραγεώργη
Χαρίκλεια Καραγεώργη

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΙΑΟΥΣΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΙΑΟΥΣΗΣ

ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΝΙΚΟΣ
ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΝΙΚΟΣ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ