Πέμπτη 11 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Απαράδεκτη ρύθμιση για τους δημοτικούς ραδιοσταθμούς

Κατηγορητικό «όχι» χτες από το ΚΚΕ στη Βουλή, για τη ρύθμιση που προβλέπει τη μετατροπή των δημοτικών ραδιοσταθμών σε ανώνυμες εταιρείες και εμπεριέχεται σε νομοσχέδιο για τη δημοτική αστυνομία.

Η βουλευτής του ΚΚΕ Εύα Μελά απαίτησε στην παρέμβασή της την απόσυρση της ρύθμισης, αφού όχι μόνο θα αποσαθρωθεί ο χαρακτήρας των ραδιοφωνικών σταθμών, αλλά παράλληλα θα υπονομευτούν τα δικαιώματα των εργαζομένων σε αυτούς.

Ενδεικτικά, έκανε λόγο για «απαράδεκτη ρύθμιση της μετατροπής των ραδιοφωνικών σταθμών σε ανώνυμες εταιρείες. Οι δημοτικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί, παρ' όλα τα προβλήματα που η πελατειακή σχέση έχει διαμορφώσει και η πολιτική, αν θέλετε, των πλειοψηφιών και της κυρίαρχης πολιτικής τους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, πρέπει να διατηρήσουν το χαρακτήρα της τοπικής ραδιοφωνίας, της δημοτικής ραδιοφωνίας. Η μετατροπή τους σε ανώνυμες εταιρείες, όχι μόνο δε θα λύσει προβλήματα, αλλά απεναντίας θα αλλοιώσει το χαρακτήρα τους και τον προσανατολισμό τους, θα τα κάνει απλές επιχειρήσεις. Εκεί τι θα λύσει ο μάνατζερ, εν τέλει; Θα μεγαλώσει η αδιαφάνεια και οι χαριστικές προσλήψεις και όλα αυτά. Θα μεγαλώσουν, θα γίνει περισσότερο ανεξέλεγκτο το τοπίο».

Ειδικά για το θέμα των εργαζομένων, η Εύα Μελά τόνισε πως «υπάρχει τεράστιο ζήτημα με το τι θα γίνουν οι εργαζόμενοι στους ραδιοφωνικούς σταθμούς. Για τους εργαζόμενους στους ραδιοφωνικούς σταθμούς, καταρχήν, ειπώθηκε στην ότι είναι υψηλόμισθοι. Μα, δεν είναι. Υπάρχουν εργαζόμενοι της μαύρης εργασίας στους δημοτικούς σταθμούς, υπάρχουν συμβασιούχοι, υπάρχουν χαμηλόμισθοι με τραγικές συνθήκες δουλειάς. Βεβαίως, υπάρχει ένα τεράστιο θέμα για το πώς κάποιος, με τη δημιουργία της ανώνυμης εταιρείας, δε θα χάσει τα κεκτημένα της δουλειάς του».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ