Πέμπτη 11 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
24ωρο
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΛΑΜΠΡΟΣ ΚΟΡΩΝΑΙΟΣ
ΛΑΜΠΡΟΣ ΚΟΡΩΝΑΙΟΣ
φωτ.

Στη μνήμη του συντρόφου ΣΤΑΜΑΤΗ ΚΑΡΑΝΤΑΝΗ, ο Μάριος Δενεζάκης που δούλεψε μαζί του στον «Πάροικο» στο Κάιρο, και ο Ανδρέας Δενεζάκης προσφέρουν στο ΚΚΕ προς τιμήν του 18ου Συνεδρίου του, 80 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Ανω Ιλισίων.

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του ΛΑΜΠΡΟΥ ΣΦΕΤΚΟΥ, οπαδού του ΚΚΕ προσφέρουμε για την οικονομική εξόρμηση του Κόμματος το ποσό των 50 ευρώ, μέσω της ΚΟ Ζεφυρίου.

Σ/φοι από την ΚΟ Ζεφυρίου

***

Στη μνήμη του ΛΑΜΠΡΟΥ ΣΦΕΤΚΟΥ, προσφέρουμε για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ το ποσό των 50 ευρώ, μέσω ΚΟ Ζεφυρίου.

Δήμητρα και Ελένη Τσιουμπρή

***

φωτ.

Στη μνήμη του αγωνιστή ΗΛΙΑ ΧΑΤΖΗ, μέλους του ΚΚΕ, ο σφος Μεντεκίδης Νίκος, προσφέρει στο ΚΚΕ, για το 18ο Συνέδριο και για το Αρχείο του Κόμματος, 50 ευρώ, μέσω ΚΟ Αγ. Σπυρίδωνα Αιγάλεω.

***

Στη μνήμη των άξιων καπεταναίων του Δημοκρατικού Στρατού στην Πελοπόννησο ΧΡΗΣΤΟΥ και ΛΕΩΝΙΔΑ ΜΩΡΑΚΟΥ που έπεσαν στις μάχες, η αδελφή τους Ολγα και ο γαμπρός τους Ντίνος Γουρδομιχάλης προσφέρουν για τα 90 χρόνια του ΚΚΕ, μέσω ΚΟ «Ταξιάρχη» Κορυδαλλού, 100 ευρώ.

***

φωτ.

Πέρασαν 3 χρόνια χωρίς τον αγαπητό μας σύντροφο ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟ, επισμηναγό ε.α. Καταγόταν από τη Μεσσηνία. Στην κατοχή, μαζί με άλλους αεροπόρους πήγε στη Μέση Ανατολή. Εντάχτηκε στο Ελληνικό τμήμα. Με το χτύπημα του κινήματος από τους Εγγλέζους «συμμάχους», κλείστηκε στην Ελ Ντάμπα. Με την απελευθέρωση ήρθε στην Ελλάδα. Με την ομάδα των αεροπόρων βγήκε στο βουνό. Κατατάχτηκε στο ΔΣΕ. Μετά την ήττα του 1949 βρέθηκε στη ΛΔ Πολωνίας. Δούλεψε στην εφημερίδα των πολιτικών προσφύγων «Δημοκράτης». Με την πτώση της Χούντας και τη νομιμοποίηση του ΚΚΕ, ήταν στη Βαρσοβία ανταποκριτής του «Ριζοσπάστη». Επαναπατρίστηκε το 1998, αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας και πέθανε από ανακοπή καρδιάς.

ΦΑΣΟΥΛΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
ΦΑΣΟΥΛΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
Στη μνήμη του, για τα 90χρονα του ΚΚΕ, προσφέρουμε, μέσω ΚΟ «Ρ» στην οικονομική εξόρμηση 40 ευρώ.

Νίκος Καραθάνος

Γιώργης Μωραΐτης

***

Στη μνήμη των συντρόφων ΔΗΜΗΤΡΗ ΥΦΑΝΤΗ, ΔΙΟΝΥΣΙΑΣ ΜΙΧΟΥ, ΠΕΤΡΟΥ-ΠΑΓΩΝΑΣ ΜΑΝΙΑΤΗ - ΣΓΟΥΜΠΟΠΟΥΛΟΥ και ΚΩΣΤΑ ΛΟΥΛΕ, προσφέρω 150 ευρώ για τα 90χρονα του Κόμματός μας.

Νίκος Σγουμπόπουλος

***

φωτ.

Στα πλαίσια της οικονομικής εξόρμησης για το 18ο Συνέδριο του ΚΚΕ και στη μνήμη του φίλου μου και οπαδού του Κόμματος ΠΕΤΡΟΥ ΚΟΥΣΗ, προσφέρω 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Γρηγορούσας Χαϊδαρίου.

***

φωτ.

Στη μνήμη των αδελφών ΛΑΜΠΡΟΥ(φωτ.) και ΣΤΕΛΙΟΥ ΚΟΡΩΝΑΙΟΥ, αγωνιστών από την Κοκκινιά, προσφέρουμε στην οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟ «Ρ», 50 ευρώ.

Ολγα και Γιώργης Μωραΐτης

***

φωτ.

Στη μνήμη του ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΝΤΑ προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ.

Δημήτρης Σαράντος

***

Στη μνήμη του μαχητή του ΔΣΕ και κομμουνιστή ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΝΤΑ, ο Γιάννης Πρωτόπαπας προσφέρει 100 ευρώ, μέσω ΚΟ Αμπελοκήπων.

***

φωτ.

Η ΚΟ Ελληνορώσων του ΚΚΕ προσφέρει 100 ευρώ στην οικονομική εξόρμηση του Κόμματος στη μνήμη των σ/φων ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΜΑΥΡΟΜΑΤΗ και ΓΙΩΡΓΗ ΜΑΝΤΑ.

***

Στη μνήμη του συντρόφου και συμμαθητή μου ΘΟΔΩΡΟΥ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗ που εκτελέστηκε τον Αύγουστο του 1949 γιατί έμεινε πιστός στα ιδανικά του σοσιαλισμού - κομμουνισμού και του αδελφού μου ΚΩΣΤΑ ΤΕΛΕΙΩΝΗ, μέλους του ΚΚΕ, δίνω 200 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟ Ελληνορώσων.

ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ ΣΠΥΡΟΣ
ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ ΣΠΥΡΟΣ
***

φωτ

Στη μνήμη του πατέρα μου ΛΕΩΝΙΔΑ ΦΑΣΟΥΛΑ, μέλους του ΚΚΕ και αγωνιστή του αντιδικτατορικού αγώνα 1967-74, και της μητέρας μου ΑΛΙΚΗΣ που στάθηκε πάντα αγωνιστικά στο πλευρό του, προσφέρω 200 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟ «Ριζοσπάστη».

Θέμης Φασούλας

***

φωτ.

Στη μνήμη του αγαπημένου μου συντρόφου ΣΠΥΡΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΑ, μέλους του ΚΚΕ και αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρω 60 ευρώ για το Αρχείο του ΚΚΕ.

Πόπη Τσουκαλά


ΗΛΙΑΣ ΧΑΤΖΗΣ
ΗΛΙΑΣ ΧΑΤΖΗΣ

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΜΑΥΡΟΜΑΤΗ
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΜΑΥΡΟΜΑΤΗ

ΜΑΝΤΑΣ ΓΙΩΡΓΗΣ
ΜΑΝΤΑΣ ΓΙΩΡΓΗΣ

Σταμάτης Καραντάνης
Σταμάτης Καραντάνης

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΛΑΜΠΡΟΣ ΣΦΕΤΚΟΣ
ΛΑΜΠΡΟΣ ΣΦΕΤΚΟΣ

ΠΕΤΡΟΣ ΚΟΥΣΗΣ
ΠΕΤΡΟΣ ΚΟΥΣΗΣ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ