Σάββατο 13 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Δυναμώνουν οι ρίζες στους τόπους δουλειάς

Σημαντική αύξηση των ψηφισάντων, αλλά και των ψήφων που πήραν οι ταξικές δυνάμεις, κατέγραψαν οι πρόσφατες εκλογές

Ταξική, αγωνιστική, αποστομωτική απάντηση στην ολομέτωπη αντιλαϊκή - αντεργατική επίθεση των κυβερνήσεων τόσο της ΝΔ όσο και των προηγούμενων του ΠΑΣΟΚ, στην εργοδοτική εκμετάλλευση και τρομοκρατία και στα στηρίγματά τους, τις δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, έδωσαν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι της Κέρκυρας, που εμπιστεύτηκαν για ακόμα μια φορά το τιμόνι της διοίκησης του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας στις ταξικές δυνάμεις της «Αγωνιστικής Πορείας». Η επιτυχία είναι διπλή, καθώς ο επίμονος, σταθερός και αποφασιστικός αγώνας που έδωσαν οι ταξικές δυνάμεις όλο το προηγούμενο διάστημα, για την οργάνωση και συσπείρωση του κλάδου, είχε ως αποτέλεσμα και τη σημαντική αύξηση των ψηφισάντων.

Συγκεκριμένα, στις αρχαιρεσίες που ολοκληρώθηκαν προχτές, ψήφισαν 1.655 ξενοδοχοϋπάλληλοι (από 1.220 το 2006). Η «Αγωνιστική Πορεία» έλαβε 1.214 ψήφους (από 830) και κατέλαβε τις 7 (είχε 6) από τις 9 έδρες στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο. Η «Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Ενότητα» (ΠΑΣΚΕ) έλαβε 399 ψήφους (είχε πάρει 366 σε κοινό ψηφοδέλτιο με τις δυνάμεις του ΣΥΝ) και κατέλαβε τις 2 έδρες στο ΔΣ (είχε 3). Η «Αυτόνομη Ριζοσπαστική Συσπείρωση» (ΣΥΝ) πήρε 25 ψήφους και καμία έδρα στο ΔΣ.

Για αντιπροσώπους στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας, η «Αγωνιστική Πορεία» εξέλεξε 24 αντιπροσώπους (από 17) και η «Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Ενότητα» 8 αντιπροσώπους (από 7). Η «Αυτόνομη Ριζοσπαστική Συσπείρωση» δεν εξέλεξε κανέναν αντιπρόσωπο. Επίσης για την Ομοσπονδία του κλάδου η «Αγωνιστική Πορεία» εξέλεξε 12 αντιπροσώπους (από 9) και η «Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Ενότητα» 4 (από 3). Η «Αυτόνομη Ριζοσπαστική Συσπείρωση» δεν εξέλεξε κανέναν αντιπρόσωπο. Τέλος, τα άκυρα και τα λευκά ψηφοδέλτια ήταν 17.

Η εντυπωσιακή μαζικοποίηση του συνδικάτου είναι αποτέλεσμα της σταθερής και επίμονης δουλειάς του ΠΑΜΕ, οι δυνάμεις του οποίου καθημερινά δίνουν τη μάχη με το ολοκληρωμένο πλαίσιό του, μέσα και έξω από τους τόπους δουλειάς, για την οργάνωση και τη συσπείρωση των εργαζομένων. Αυτή η δράση και προοπτική αγκαλιάζει όλο και περισσότερους εργαζόμενους, γεγονός που αποτυπώθηκε και με τη σημαντική ενίσχυση των ταξικών δυνάμεων. Αρκεί να αναφερθεί ακόμα ένα στοιχείο που επιβεβαιώνει τα παραπάνω: Το 2003 οι ταξικές δυνάμεις στις αρχαιρεσίες του σωματείου είχαν πάρει 325 ψήφους και είχαν καταλάβει τις 4 από τις 9 έδρες στο ΔΣ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ