Σάββατο 13 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ Μ. ΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ
Βαριές ποινές σε τρεις

Την ποινή της ισόβιας κάθειρξης χωρίς κανένα ελαφρυντικό επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στον Χρ. Σακάτη για τη δολοφονία του νεαρού οπαδού του Παναθηναϊκού Μιχ. Φιλόπουλου κατά τη συμπλοκή της Παιανίας το Μάρτη του 2007 μεταξύ οπαδών του Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού. Αντίθετα, σε ελαφρύτερες ποινές καταδικάστηκαν οι άλλοι κατηγορούμενοι, καθώς δύο ακόμη καταδικάστηκαν μεν σε κάθειρξη 10 χρόνων, αλλά με ανασταλτικό αποτέλεσμα (άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι), οκτώ ακόμη άτομα καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης από τρεις έως επτά μήνες με τριετή αναστολή, ενώ 16 άτομα κρίθηκαν αθώοι (ανάμεσά τους και κάποια στελέχη της ΠΑΕ Ολυμπιακός)..

Η μητέρα του Μιχ. Φιλόπουλου δεν ήταν ικανοποιημένη από την ποινή και τα πρώτα λόγια που είπε αμέσως μετά την έκδοση της απόφασης ήταν πως «δε δικαιώθηκε ο Μιχάλης».

Ειδικότερα, η απόφαση του δικαστηρίου έκρινε ένοχο τον Χρ. Σακάτη για τον οποίο δέχτηκε ότι είχε συνεργούς, οι οποίοι παραμένουν ασύλληπτοι. Ενοχοι για απλή συνέργεια στην ανθρωποκτονία κρίθηκαν οι Ν. Βαγιόπουλος και Β. Ψικάκος και τους επιβλήθηκε η δεκαετής κάθειρξη. Στον πρώτο αναγνωρίστηκαν τα ελαφρυντικά της μετεφηβικής ηλικίας και του πρότερου έντιμου βίου, ενώ στο δεύτερο αναγνωρίστηκε μόνο το ελαφρυντικό του έντιμου βίου.

Οι υπόλοιποι οκτώ καταδικασθέντες - Π. Μήτρογλου, Αλ. Παπαδόπουλος, Γ. Διδυμιώτης, Γ. Μαγνήσαλης, Μ. Μαρκάκης, Κ. Πλουμιστός, Δ. Μισαηλίδης και Γρ. Χριστοφίδης - κρίθηκαν ένοχοι για το αδίκημα της οπλοκατοχής.

Υπενθυμίζεται ότι από τους 27 κατηγορούμενους ο εισαγγελέας είχε ζητήσει την ενοχή για 19 άτομα.

  • Μετά την έκδοση της απόφασης σημειώθηκαν επεισόδια έξω από το Εφετείο στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, με ρίψεις μολότοφ από κουκουλοφόρους, οι οποίοι απωθήθηκαν από την Αστυνομία με χρήση δακρυογόνων.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ