Σάββατο 13 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΑΤΙΚΑΝΟ
Καταδικάζει τεχνητή αναπαραγωγή, αντισύλληψη...

ΒΑΤΙΚΑΝΟ.--

Πολυσέλιδο κείμενο - καταπέλτη κατά των νέων τεχνολογιών που εφαρμόζουν γιατροί, γενετιστές και άλλοι επιστήμονες δημοσιοποίησε χτες η ηγεσία της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στο Βατικανό.

Η ηγεσία του καθολικού δόγματος αντέδρασε ακόμη και στην τεχνητή γονιμοποίηση την οποία καταδίκασε επειδή «οι τεχνικές εφαρμόζονται σαν το ανθρώπινο έμβρυο να ήταν απλώς μια μάζα κυττάρων προς χρήση, επιλογή και απόρριψη». Κατακεραυνώνει και τα αντισυλληπτικά φάρμακα ισχυριζόμενη ότι τα τελευταία εμπίπτουν «στο αμάρτημα της άμβλωσης και είναι σοβαρώς ανήθικα».

Στο έγγραφο με τίτλο «Αξιοπρέπεια του Προσώπου - Διδασκαλία σε Ορισμένα Ζητήματα Βιοηθικής» αναφέρεται ότι η ανθρώπινη ζωή αξίζει σεβασμού «από τα πολύ αρχικά στάδια της ύπαρξής της και δεν μπορεί να υποβαθμίζεται σε μια ομάδα κυττάρων». Το ανθρώπινο έμβρυο έχει ως εκ τούτου εξαρχής την αξιοπρέπεια που αρμόζει σε πρόσωπο. Στο έγγραφο αναφέρεται ακόμη πως μόνον η έρευνα σε βλαστοκύτταρα ενηλίκων είναι ηθική, επειδή η έρευνα σε εμβρυακά βλαστοκύτταρα περιλαμβάνει την καταστροφή εμβρύων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ