Τρίτη 16 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΥΠΠΟ
Προσέφερε «εργασιακή ειρήνη»...

Στον «τοίχο» της αδιέξοδης τακτικής της «προσέκρουσε» η ηγεσία της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στο υπουργείο Πολιτισμού, η οποία χτες το απόγευμα ανακοίνωσε την αναστολή των κινητοποιήσεων με αίτημα τη θεσμοθέτηση του επιδόματος πολιτιστικής επιμόρφωσης, αφού η ηγεσία του ΥΠΠΟ «ενημέρωσε» ότι η σχετική ρύθμιση θα ενταχθεί ως τροπολογία σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που κατατίθεται σήμερα!

Ετσι, η Ομοσπονδία προφανώς θεωρεί ότι το θέμα «έληξε», λες και το όντως σοβαρό μισθολογικό πρόβλημα - που έτσι κι αλλιώς δε λύνεται με αυτή την τροπολογία - είναι «άσχετο» με τα γενικότερα χάλια της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας και του πολιτισμού εν γένει. Αντίθετα, η εμμονή της Ομοσπονδίας να μην εντάσσει αυτό το αίτημα σε ένα αγωνιστικό πλαίσιο κατά του αντιδραστικού πυρήνα της πολιτιστικής πολιτικής που διαμόρφωσαν όλες οι κυβερνήσεις, ουσιαστικά καταλήγει στη χειραγώγηση των αγωνιστικών διαθέσεων των εργαζομένων και, τελικά, αποτελεί άλλοθι αυτής της πολιτικής. Αλλωστε, από τον περασμένο Οκτώβρη μέχρι και την έναρξη των πρόσφατων κινητοποιήσεων, η ηγεσία της Ομοσπονδίας προσπαθούσε να «καθησυχάσει» τους εργαζόμενους και τελικά κατέληξε σε μια μορφή αγώνα σε επιλεγμένους χώρους και υπηρεσίες του ΥΠΠΟ, χωρίς ουσιαστικά να κινητοποιείται σε πραγματική και ουσιαστική αγωνιστική κατεύθυνση η μεγάλη μάζα των εργαζομένων στο υπουργείο. Καταλήγοντας τελικά να προσφέρει στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου την επιθυμητή σε αυτό «εργασιακή ειρήνη».

Ο συμβιβασμός μεταξύ των δύο ηγεσιών (ΥΠΠΟ και Ομοσπονδίας) ουσιαστικά ήταν αναμενόμενος από χτες το μεσημέρι, όταν ανταλλάχτηκαν «άσφαιρα πυρά» με ανακοινώσεις εκατέρωθεν. Το ΥΠΠΟ έκανε λόγο για «παράνομη» κινητοποίηση και η Ομοσπονδία απάντησε καλώντας το ΥΠΠΟ...«να ασκήσει πραγματική πίεση» στον υπουργό Οικονομίας, εμφανίζοντας ένα υπαρκτό πρόβλημα ως ζήτημα... μεταξύ υπουργείων. Οπως προκύπτει από την τελευταία ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, πραγματοποιήθηκαν «αλλεπάλληλες επαφές» μεταξύ των δύο πλευρών χτες και η απόφαση για αναστολή «εκτιμήθηκε» σε έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΟΕ - ΥΠΠΟ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ