Τετάρτη 17 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΑΞΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Πλατύ κάλεσμα στην αυριανή κινητοποίηση

Πανδημοσιοϋπαλληλική στάση εργασίας και συγκέντρωση των ταξικών δυνάμεων, στις 12 το μεσημέρι στην Ομόνοια. Απεργία στον τομέα Υγείας

Από την κινητοποίηση των ταξικών δυνάμεων στο Δημόσιο στις 26 του Νοέμβρη
Από την κινητοποίηση των ταξικών δυνάμεων στο Δημόσιο στις 26 του Νοέμβρη
Στάση εργασίας (11.30 π.μ. - τέλος ωραρίου) πραγματοποιούν αύριο οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο. Η Ταξική Δημοσιοϋπαλληλική Συσπείρωση (ΤΑΔΗΣΥ) καλεί σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση και στη συγκέντρωση που οργανώνει στην Ομόνοια στις 12 το μεσημέρι.

Σε ανακοίνωσή της αναφέρεται μεταξύ άλλων στους ευρωενωσιακούς αντιλαϊκούς σχεδιασμούς για την κύρια ασφάλιση των δημοσίων υπαλλήλων. Σήμερα εκδικάζεται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο η προσφυγή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά της Ελλάδας, ζητώντας να εξισωθούν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης γυναικών και αντρών στο Δημόσιο. Ουσιαστικά, επιχειρείται να ανεβούν τα όρια ηλικίας και των γυναικών ασφαλισμένων πριν το 1993 στα 65 χρόνια. Ακόμα χειρότερα, σε περίπτωση που γίνει δεκτή η επιχειρηματολογία που αναπτύσσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η κύρια σύνταξη θα «βαπτιστεί» ανταποδοτική σύνταξη επαγγελματικού ταμείου. Δηλαδή, η κοινωνική ασφάλιση των εργαζομένων στο Δημόσιο θα μετατραπεί, ουσιαστικά, σε ιδιωτική.

Η θέση του ταξικού κινήματος για συνταξιοδότηση των γυναικών στα 55 χρόνια ηλικίας, δηλαδή κατά πέντε χρόνια νωρίτερα από τους άντρες, αποτελεί την ελάχιστη αναγνώριση της ανισοτιμίας που βιώνει διαχρονικά η γυναίκα, μέσα σε αυτό το εκμεταλλευτικό κοινωνικοοικονομικό σύστημα τονίζει η ΤΑΔΗΣΥ. Και αναφέρεται στα ζητήματα του χρόνου εργασίας, γενικότερα στο χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων και στη δεινή οικονομική κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων ΤΠΔΥ και ΟΠΑΔ, αποτέλεσμα της γαλαζοπράσινης πολιτικής τζογαρίσματος των αποθεματικών των ταμείων.

Το ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας

Τα οξυμένα προβλήματα στη λειτουργία των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας (ΚΥ) δεν οφείλονται στον τρόπο διαχείρισης και στην ανικανότητα της κυβέρνησης της ΝΔ, όπως και προηγούμενα του ΠΑΣΟΚ, αλλά είναι αποτέλεσμα της συνειδητής και σχεδιασμένης πολιτικής όλων των κυβερνήσεων, που θέλουν τα δημόσια νοσοκομεία επιχειρήσεις και τους ασθενείς πελάτες, τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας και καλεί τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή στην αυριανή 24ωρη πανελλαδική απεργία και στην εξάωρη στάση εργασίας (9 πμ - 3 μμ) στα νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου Αττικής. Το ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας οργανώνει αύριο συγκέντρωση στην Ομόνοια στις 10 πμ. Ανάμεσα στα αιτήματα που προβάλλει είναι ουσιαστικές αυξήσεις στους βασικούς μισθούς για να διαμορφωθούν στα 1.400 ευρώ (και 1.700 ευρώ για τους ειδικευόμενους).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ