Κυριακή 21 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ 90 ΧΡΟΝΙΑ ΚΚΕ

ΣΤΟ ΚΚΕ

Ω σύντροφοι, σύντροφοι,

το πιο τρανό τραγούδι που έμαθα

το πιο πλατύ τραγούδι που έπραξα

το πιο βαθύ τραγούδι που τραγούδησα

ήταν αυτό που τραγουδάω και τώρα

αυτό που τραγουδάμε όλοι μαζί:

ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ!!

ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ!!

Γιάννης Ρίτσος

Από τη συλλογή «Τα συντροφικά τραγούδια»

Λεύκωμα

90 ΧΡΟΝΙΑ ΚΚΕ

1918 - 2008

Πρωτοπόρα θεωρία - Πρωτοπόρα δράση

Τα 90 χρόνια ύπαρξης και δράσης του ΚΚΕ, αφοσιωμένα στην ιστορική αποστολή της απελευθέρωσης της εργατικής τάξης και μαζί της όλων των καταπιεσμένων από τα δεινά της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, δεμένα με κορυφαίες στιγμές της ταξικής πάλης στην Ελλάδα, διέρχονται στις σελίδες του Λευκώματος, μέσα από έξι διαδοχικές θεματικές ενότητες.

Πρώτη ενότητα:

«Οι ρίζες και η ίδρυση του ΚΚΕ».

Δεύτερη ενότητα:

«ΚΚΕ - Κόμμα Νέου Τύπου».

Τρίτη ενότητα:

«Το ΚΚΕ στις κορυφαίες στιγμές της ταξικής πάλης».

Τέταρτη ενότητα:

«ΚΚΕ - πρωτοπόρος οργανωτής της λαϊκής πάλης».

Πέμπτη ενότητα:

«Αλύγιστοι - ανυποχώρητοι από τις επαναστατικές αρχές».

Εκτη ενότητα:

«Η πάλη για τον κομμουνισμό, σκοπός της ύπαρξη του ΚΚΕ».

Το Λεύκωμα περιέχει 1.070 φωτογραφίες και σπάνια ντοκουμέντα, προερχόμενα από το Αρχείο της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ. Ολα τα θέματα του λευκώματος είναι συνδυασμένα με αποσπάσματα από το έργο των Κλασικών του Μαρξισμού, από το έργο λογοτεχνών Ελλήνων και ξένων.

Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ

Η 12η ευρεία ολομέλεια

της ΚΕ του ΚΚΕ

Η 12η ευρεία Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ συνήλθε στη Βουδαπέστη πριν από 40 και πλέον χρόνια και οι εργασίες της έληξαν με τον πλήρη διαχωρισμό της οπορτουνιστικής φραξιονιστικής ομάδας που πήρε τον προβοκατόρικο τίτλο ΚΚΕ(εσωτερικού).


Μέσα από τις σελίδες των Πρακτικών της 12ης Ολομέλειας, οι συνθήκες μέσα στις οποίες έδρασε το ΚΚΕ εκείνα τα χρόνια, καθώς και η σκληρότητα της ταξικής πάλης.

Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ

90 χρόνια ΚΚΕ

Προγραμματικά Ντοκουμέντα

Μέσα από τις σελίδες των Προγραμματικών Ντοκουμέντων, αναδεικνύεται όλη η ιστορική εξέλιξη της διαμόρφωσης της στρατηγικής του ΚΚΕ μέσα στις διάφορες ιστορικές συνθήκες στις οποίες έδρασε, τα 90 χρόνια ύπαρξής του.

Εκδοση ιδιαίτερα χρήσιμη για τις νέες γενιές των κομμουνιστών και κομμουνιστριών, για τα μέλη και τα στελέχη της ΚΝΕ, για κάθε νέο και νέα που ενδιαφέρεται να γνωρίσει την ηρωική ιστορία του ΚΚΕ.

«Ριζοσπάστης»

1918 - 2008

Η κοινή πορεία του ΚΚΕ και του «Ριζοσπάστη», μέσα από τις σελίδες της εφημερίδας και φωτογραφίες - ντοκουμέντα.

Η Κομμουνιστική Διεθνής

Οι Θέσεις και το Καταστατικό

της Κομμουνιστικής Διεθνούς,

όπως ψηφίστηκαν στο Β΄ Συνέδριο

της Πετρούπολης - Μόσχας

(6 - 25 Ιουλίου 1920)

Πιστή επανέκδοση της αντίστοιχης έκδοσης του 1921, από το Εκδοτικό Τμήμα του «Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος της Ελλάδας (Κομμουνιστικού)», έκδοσης που περιλαμβάνεται στο «Αρχείο ΚΚΕ».

Ιστορική και εκδοτική σημασία έχει το γεγονός ότι σημαντικά τμήματα της παρούσας έκδοσης δεν περιλαμβάνονται στα «Απαντα Λένιν», είτε με αυτή τη μορφή τους (π.χ., «Οροι για την παραδοχή των κομμάτων στην Κομμουνιστική Διεθνή») είτε καθόλου (π.χ., «Ο ρόλος του Κομμουνιστικού Κόμματος στην Προλεταριακή Επανάσταση», «Τα συνδικάτα και οι Επιτροπές των εργοστασίων», «Πότε και με ποιους όρους μπορούν να ιδρυθούν σοβιέτ εργατικών αντιπροσώπων», «Τα Κομμουνιστικά Κόμματα και ο κοινοβουλευτισμός».


Αξεπέραστη είναι η σημασία θέσεων που περιέχονται σε κεφάλαια αυτής της έκδοσης που περιλαμβάνονται και στα «Απαντα Λένιν», όπως «Η ουσία της δικτατορίας του προλεταριάτου και της εξουσίας των Σοβιέτ», «Οι όροι εισδοχής των κομμάτων στην Κομμουνιστική Διεθνή».

10.00 ευρώ

ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ (2 τόμοι)

Συλλογή Φύλλων σε φωτογραφική ανατύπωση.

Τόμος περιόδου: Νοέμβρης 1944 - Σεπτέμβρης 1945, Φύλλα 39 - 56

Τόμος περιόδου: Σεπτέμβρης 1945 - Μάρτης 1946, Φύλλα 57 - 68

Η έκδοση έγινε με πρωτοβουλία της ΚΝΕ και της ΠΕΑΦΕ.

Εκφράζει την ευγνωμοσύνη στα νιάτα της ΕΠΟΝ για τους αγώνες και τις θυσίες τους, στα δύσκολα χρόνια της κατοχής και στα επίσης δύσκολα χρόνια που ακολούθησαν μετά την απελευθέρωση. Αποτελεί μια γνήσια πηγή καταγραφής γεγονότων της εποχής. Μέσα από τις σελίδες της, αισθητή είναι η φροντίδα της ΕΠΟΝ να συμβάλει στην πολιτιστική και αισθητική καλλιέργεια των μελών και των αναγνωστών της «Νέας Γενιάς». Λογοτεχνία, ποίηση, όλες οι μορφές της τέχνης περνάνε μέσα από τις σελίδες της «Νέας Γενιάς».

30.00 ευρώ





Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ