Κυριακή 21 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΣΕ ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ

Ιδεολογική Επιτροπή της ΚΕ του ΚΚΕ

Ο αντικομμουνισμός χθες και σήμερα

Απευθύνεται πρώτα απ' όλα στους νέους και τις νέες. Εξετάζεται ο αντικομμουνισμός ως ιδεολογία και πολιτική της άρχουσας τάξης την περίοδο του ιμπεριαλισμού. Γίνεται προσπάθεια να απαντηθούν μια σειρά αντικομμουνιστικές απόψεις και ιστορικές διαστρεβλώσεις.

Ειδική αναφορά γίνεται στην ιστορία και τις εκφράσεις του αντικομμουνισμού στην Ελλάδα, στο ρόλο του οπορτουνισμού στην αντικομμουνιστική εκστρατεία, στις τελευταίες εξελίξεις που σηματοδοτεί το Αντικομμουνιστικό Μνημόνιο του Συμβουλίου της Ευρώπης και η γενικότερη ένταση της αντικομμουνιστικής εκστρατείας.

6,00 ευρώ

Ιδεολογική Επιτροπή της ΚΕ του ΚΚΕ

Συνοπτική κριτική προσέγγιση σύγχρονων αστικών ιδεολογημάτων και γενικότερων θεωρητικών ζητημάτων.

Παρατίθεται επιγραμματικά η κριτική για τα κυριότερα ιδεολογήματα, αστικής και μικροαστικής προέλευσης, τα οποία προπαγανδίστηκαν και προπαγανδίζονται τα τελευταία χρόνια σε παγκόσμιο επίπεδο και ασφαλώς έπαιξαν και παίζουν σημαντικό ρόλο στην ιδεολογική αντιπαράθεση που διεξάγεται και στην Ελλάδα.

Στην έκδοση συγκεντρώνεται η παρουσίαση των ιδεολογημάτων και η δική μας επιχειρηματολογία που έχουμε επεξεργαστεί σε πιο εξειδικευμένα κείμενα ή άρθρα. Σκοπός της έκδοσης δεν είναι η ενδελεχής ανάλυσή τους και η πλήρης παράθεση της δικής μας επιχειρηματολογίας, αλλά η παρουσίαση σε μια κωδικοποιημένη μορφή τόσο των κύριων επιχειρημάτων που διατυπώνονται για τη στήριξή τους από την πλευρά των πολιτικών και θεωρητικών εκπροσώπων αστικών και μικροαστικών ρευμάτων όσο και των απαντήσεων που δίνονται από τη δική μας πλευρά.

5,00 ευρώ

Ιδεολογική Επιτροπή του ΚΚΕ


Ο σύγχρονος δεξιός οπορτουνισμός

Το βιβλίο είναι συλλογή κειμένων από αφορούν την εμφάνιση του οπορτουνισμού, την ιδιότητά του να προσαρμόζεται ανάλογα με τις συνθήκες, να διατηρεί την αντεπαναστατική του ουσία και κατά συνέπεια να προκαλεί ζημιά στο εργατικό κίνημα. Περιλαμβάνει κείμενα πολεμικής απέναντι στη σημερινή γραμμή του οπορτουνισμού «περί ενότητας της αριστεράς». Αποκαλύπτει την αναπαλαιωμένη εμφανιζόμενη ως εκσυγχρονισμένη γραμμή του σύγχρονου οπορτουνισμού. Ακόμα η έκδοση περιέχει χρήσιμη ιστορική αναφορά στη δράση του οπορτουνισμού στη χώρα μας και γεγονότα που αν και είναι σχετικά πρόσφατα είναι άγνωστα στη νέα γενιά, ιδιαίτερα στις μικρότερες ηλικίες. Επίσης το βιβλίο περιέχει αποσπάσματα από τα έργα του Λένιν ενάντια στον οπορτουνισμό.

13,00 ευρώ



Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ