Κυριακή 21 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ

ΚΕ του ΚΚΕ

Εκτιμήσεις και Προβληματισμοί για τους Παράγοντες που καθόρισαν την Ανατροπή του Σοσιαλιστικού Συστήματος στην Ευρώπη. Η Αναγκαιότητα και Επικαιρότητα του Σοσιαλισμού. (Υλικά της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης, 15 - 16.7.1995), έκδ. της ΚΕ του ΚΚΕ

Αυτή η έκδοση περιέχει τα υλικά της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΚΚΕ που πραγματοποιήθηκε στις 15 - 16 Ιούλη 1995. Οπως αναφέρεται στον πρόλογο, τα δύο κείμενα που περιέχονται στην έκδοση ψηφίστηκαν από την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη, ως κείμενα βάση για να συνεχιστεί η διερεύνηση και συζήτηση για τα αίτια της ανατροπής του σοσιαλιστικού συστήματος στην Ευρώπη. Δέκα χρόνια και πλέον μετά την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη θεμελιακές θέσεις του ΚΚΕ επαληθεύτηκαν και από άλλους ερευνητές αλλά και την ίδια τη ζωή.

6.00 ευρώ

Ι. Β. Στάλιν

Οικονομικά προβλήματα του σοσιαλισμού στην ΕΣΣΔ

Το έργο του I. B. Στάλιν, Οικονομικά προβλήματα του σοσιαλισμού στην ΕΣΣΔ, περιλαμβάνει τις συνολικές παρατηρήσεις που διατύπωσε ο συγγραφέας κατά τη διαδικασία συγγραφής Εγχειριδίου της Πολιτικής Οικονομίας στην ΕΣΣΔ, στις αρχές της δεκαετίας του 1950.

Στο σύνολό του το έργο διατυπώνει τις απόψεις του συγγραφέα για σημαντικά θέματα της πολιτικής οικονομίας του σοσιαλισμού, συμπυκνώνει τις θεωρητικές προσεγγίσεις και το διάλογο που αναπτύχθηκε γύρω απ' αυτά, με κεντρικό ζήτημα ποιοι νόμοι και πώς δρουν στο επαναστατικό μεταβατικό πέρασμα από τον καπιταλισμό στον κομμουνισμό, δηλαδή κατά τη διάρκεια της σοσιαλιστικής οικοδόμησης.

8.00 ευρώ

Ι. Β. Στάλιν

Απαντα, τόμ. 14ος

Η έκδοση αυτή είναι παγκόσμια πρώτη τουλάχιστο για την ελληνική γλώσσα.

Η έκδοση των «Απάντων» του Στάλιν είχε σταματήσει ως αποτέλεσμα της σκληρής εσωκομματικής διαπάλης στο ΚΚΣΕ και στο διεθνές κομμουνιστικό κίνημα με ορόσημο το 20ό Συνέδριο του ΚΚΣΕ. Εκτοτε, υπήρξε πολύ έντονος υποκειμενισμός στην ιστορία του κομμουνιστικού κινήματος. Πηγές της ιστορίας του όπως τα «Απαντα Στάλιν» που περιλαμβάνουν και κομματικά ντοκουμέντα αντιμετωπίστηκαν ως μιάσματα.


Αυτός ο νέος τόμος της σειράς έχει την αξία του ως αυτοτελές βιβλίο.

Περιέχει τα έργα που έχουν γραφεί από τον Ιούλη του 1934 έως τον Απρίλη του 1941. Μια περίοδο σημαντική για τη Σοβιετική Ενωση, δεδομένου ότι ήταν η περίοδος της πάλης στο εσωτερικό με μια σειρά προσπάθειες ανατροπής της σοβιετικής εξουσίας, η περίοδος των σημαντικών επιτυχιών της σοσιαλιστικής οικοδόμησης, η περίοδος που πυκνώνουν απειλητικά τα σύννεφα του πολέμου γύρω από την ΕΣΣΔ. Πολλά έχουν γραφεί και ειπωθεί γι' αυτήν την περίοδο. Η πολιτική των μπολσεβίκων και προσωπικά του Στάλιν αυτήν την περίοδο έχει μπει στο στόχαστρο σφοδρής αντικομμουνιστικής επίθεσης από διάφορους αστούς και οπορτουνιστές.

Τα κείμενα που παρουσιάζονται στον 14ο τόμο των «Απάντων» του Ι.Β. Στάλιν, αλλά και στους επόμενους που θα ακολουθήσουν συμβάλλουν στην αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας για τη συγκεκριμένη περίοδο σχετικά με την οικοδόμηση του σοσιαλισμού στην ΕΣΣΔ, στο ρόλο και τη δράση του Ι. Β. Στάλιν ως Γενικού Γραμματέα της ΚΕ του Πανενωσιακού Κομμουνιστικού Κόμματος των μπολσεβίκων στην ΕΣΣΔ.

25.00 ευρώ

Ι. Β. Στάλιν

Απαντα - τόμος 15ος

Ο 15ος τόμος των «Απάντων» του Ι.Β. Στάλιν περιέχει τα έργα της περιόδου του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου (1941 - 1945) και αντανακλούν την πάλη του Κομμουνιστικού Κόμματος και του σοβιετικού λαού για τη νίκη στο Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο της Σοβιετικής Ενωσης.

Βάση του τόμου αποτελούν τα έργα του βιβλίου του Ι.Β. Στάλιν, «Ο Μεγάλος Πατριωτικός Πόλεμος». Επίσης, συμπεριλαμβάνονται τηλεγραφήματα του Ι.Β. Στάλιν προς εργαζόμενους στα μετόπισθεν, ξένους ανταποκριτές, πολιτικούς παράγοντες κλπ.

Σ' αυτά τα έργα παρουσιάζεται ο αποφασιστικός ρόλος του σοβιετικού λαού - των εργατών, των κολχόζνικων και της διανόησης - στην εξασφάλιση της στρατιωτικής, οικονομικής και ηθικοπολιτικής νίκης κατά του φασισμού, το μεγάλο κατόρθωμα του σοβιετικού λαού, ο οποίος έσωσε την ανθρωπότητα από την απειλή της φασιστικής υποδούλωσης.


Σ' αυτά παρουσιάζονται οι βασικές πηγές της δύναμης και της ισχύος του σοβιετικού κράτους, η μεγάλη σημασία του Κομμουνιστικού Κόμματος ως οργανωτικής και καθοδηγητικής δύναμης στην πάλη του σοβιετικού λαού για τη συντριβή των γερμανοφασιστών κατακτητών και των Ιαπώνων ιμπεριαλιστών.

25.00 ευρώ

Λ. Μάρτενς

Μια άλλη ματιά στον Στάλιν

Το βιβλίο αυτό έχει πολλά στοιχεία για τη ζωή, τη δράση και την προσφορά του Ι. Β. Στάλιν μέσα από την οποία μπορούμε να δούμε και τις φάσεις εξέλιξης της ταξικής πάλης στην ΕΣΣΔ γύρω από τα ζητήματα της σοσιαλιστικής οικοδόμησης. Οπως διατυπώνεται και στον πρόλογο του εκδοτικού παρά το γεγονός ότι χρειάζεται κριτική ματιά σε σχέση με απόψεις και θέσεις του συγγραφέα, παρ' όλα αυτά τα σημαντικά ιστορικά στοιχεία που περιέχει αποτελούν όπλο ενάντια στο ξαναγράψιμο της Ιστορίας, όπλο ενάντια στη συκοφάντηση του κομμουνιστικού κινήματος και των ηγετών του.

25.00 ευρώ



Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ