Τετάρτη 17 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
24ωρο
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΟΡΡΕ
ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΟΡΡΕ
φωτ.

Στις 17 Δεκέμβρη κλείνουν 10 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας η συντρόφισσά μου στη ζωή και στον αγώνα, ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΟΡΡΕ.

Στη μνήμη της προσφέρω για την Οικονομική Εξόρμηση 100 ευρώ, μέσω ΚΟ Παλλήνης.

Γιάννης Κορρές

***

φωτ.

Στις 5/12/08 έφυγε από τη ζωή ο σ. ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΟΤΑΠΑΣΙΔΗΣ. Ο σ. Στέφανος γεννήθηκε το 1921 στην Τραπεζούντα. Πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση, έδρασε στην περιοχή της Θεσσαλίας. Για τη δράση του αυτή εξορίστηκε και φυλακίστηκε πάνω από 10 χρόνια. Υπήρξε ένα από τα ιδρυτικά μέλη της ΔΔΕ Καλλιθέας και για πολλές τετραετίες εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος. Μέχρι το τέλος της ζωής του παρέμεινε πιστός στρατιώτης στο Κόμμα του, το ΚΚΕ, το οποίο υπηρέτησε για 70 ολόκληρα χρόνια ανταποκρινόμενος σε όποιο καθήκον του ανέθεσε. Ο σ. έφυγε από τη ζωή αλλά άφησε παρακαταθήκη το παράδειγμα ζωής και δράσης του.

Προς τιμήν του η οικογένειά του και η σύντροφός του προσφέρουν για την Οικονομική Εξόρμηση προς τιμήν του 18ου Συνεδρίου του Κόμματος στην ΚΟΒ Τοπικής Αυτοδιοίκησης Καλλιθέας του ΚΚΕ 860 ευρώ. Τα παιδιά του 450 ευρώ. Μυτακίδου Ρόδη 50 ευρώ. Παχλίδης Λάζαρος 50 ευρώ. Μάνθος - Κούλα 50 ευρώ. Γκασιάμης Ευάγγ. 60 ευρώ. Αθανασάκης Δημ. 150 ευρώ. Αντρέας Χριστόπουλος 50 ευρώ.

***

Τσε Γκεβάρα
Τσε Γκεβάρα
Ο Γιάννης Παπαδολιόπουλος προσφέρει 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κουκακίου - Πλάκας, στη μνήμη: Του αδελφού του ΠΕΤΡΟΥ και των εξαδέλφων του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ και ΗΛΙΑ, αγωνιστών της ΕΑ και του ΔΣΕ. Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΝΙΑΡΧΟΥ, λιμενεργάτη, συνδικαλιστή από το Πεύκο Μεσσηνίας, από τους οργανωτές της απεργίας των λιμενεργατών της Καλαμάτας (9 Μάη 1934). Στην Κατοχή πολιτικός επίτροπος λόχου του 2ου τάγματος του 9ου Συντάγματος του ΕΛΑΣ. Την παραμονή της μάχης του Μελιγαλά, το απόγευμα, στο χωριό Μαυρομάτη Μεσσηνίας, χόρεψε τραγουδώντας το τραγούδι: «Σαν θα γυρίσω βρε Μαριώ, γλέντι που θα γίνει στο χωριό»... Ομως, δεν ξαναγύρισε. Σκοτώθηκε στη μάχη του Μελιγαλά, τον Απρίλη του 1944.

Επίσης, του ΤΑΣΟΥ ΚΑΡΤΣΩΝΑ, φοιτητή Νομικής από την Καλαμάτα, στελέχους του ΚΚΕ, αγωνιστή της ΕΑ - ΔΣΕ. Σκοτώθηκε τον Αύγουστο του 1949, στη μάχη του Γράμμου. Ηταν διοικητής τμήματος του ΔΣΕ. Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΡΑΒΟΥ, από τον Μελιγαλά, δικηγόρου, στελέχους του ΚΚΕ, αγωνιστή της ΕΑ - ΔΣΕ, που σκοτώθηκε στο Πεντεόριο Δωρίδας (24/12/1947).

Των γονιών του Βασίλη, ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΡΑΒΟΥ, 75 χρόνων, και ΕΛΕΝΗΣ ΜΠΡΑΒΟΥ, 65 χρόνων, τους οποίους σκότωσαν οι χίτες, τη νύχτα στις 5/5/1947, μέσα στο σπίτι τους, την ώρα που κοιμούνταν.

Του ΑΝΔΡΕΑ ΓΙΑΛΑΜΑ, από το χωριό Γαράντζα Μεσσηνίας, δάσκαλου, αγωνιστή της ΕΑ - ΔΣΕ. Του αφιερώνω τους παρακάτω στίχους: «Απόψε δε λαλήσαν τα αηδόνια στο τραπέζι / και στη Γαράντζα κλάψανε τα κλαψοπούλια πάλι. / Πικρό μαντάτο στείλανε στου Γιαλαμά τη μάνα. / Να μη γελάσει σήμερα και να φορέσει μαύρα». Ο Ανδρέας τραυματίστηκε βαριά σε ενέδρα χιτών του χωριού του (4/8/49), οι οποίοι την επομένη τον δολοφόνησαν.

***

φωτ.

Συμπληρώνονται 40 μέρες που «έφυγε» από την οικογένειά μας ο σύζυγος, πατέρας μας, αγωνιστής, κομμουνιστής, ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΠΟΖΙΔΗΣ. Γεννήθηκε το 1938 στο χωριό Μεγάλη Στέρνα του Κιλκίς, από πολυμελή οικογένεια. Εμεινε από μικρό παιδί ορφανός από μητέρα. Στην Κατοχή ο πατέρας του εντάχθηκε στον ΕΛΑΣ. Ο μεγάλος του αδελφός, Γιώργος, εντάχθηκε στον ΔΣΕ και στα τέλη του 1949 σκοτώθηκε. Για να σώσει τα παιδιά του, αναγκάστηκε να περάσει στη Γιουγκοσλαβία και μετά στην Τσεχοσλοβακία. Παντρεύτηκε τη σ. Μαρία και απέκτησαν τρία παιδιά, τον Μιχάλη, τον Νίκο και τον Κώστα. Τη δεκαετία του 1970 οργανώθηκε στο Κόμμα και αναδείχτηκε σε διάφορα καθοδηγητικά όργανα. Επαναπατρίστηκε στην Ελλάδα με την οικογένειά του, το 1983, και εγκαταστάθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου συνέχισε την κομματική του δράση. Είχε βαθιά πίστη στη μαρξιστική και λενινιστική θεωρία.

Δέσποινα Μαυρομάτη
Δέσποινα Μαυρομάτη
Στη μνήμη του η σύζυγός του, Μαρία, και τα παιδιά του Μιχάλης, Νίκος, Κώστας, η νύφη του Γιάννα και ο εγγονός του Τριαντάφυλλος προσφέρουν 50 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Ελευθερίου - Κορδελιού της ΚΟΘ.

***

Στη μνήμη του Μακρονησιώτη, φίλου και συντρόφου ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΗΛΙΟΥ ο σύντροφος Τηλέμαχος Παπαζώης και ο γιος του Φαίδων Μήλιος προσφέρουν από 50 ευρώ ο καθένας στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟ Ανω Πωγωνίου Ιωαννίνων.

***

Στη μνήμη των γονιών μου ΕΥΑΝΘΙΑΣ και ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΡΧΟΝΤΗ, του θείου μου ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΑΡΧΟΝΤΗ, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και στη μνήμη της αξέχαστης ΗΛΕΚΤΡΑΣ ΜΑΚΡΗ - ΑΡΧΟΝΤΗ, προσφέρω για το 18ο Συνέδριο του ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω της Αχτίδας Δημόσιας Διοίκησης της ΚΟΑ.

Δέσποινα Αρχοντή

***

Στις 4 Γενάρη 2009 κλείνει ένας χρόνος από το θάνατο του πατέρα μου, ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΑΡΧΟΝΤΗ, μέλους του ΚΚΕ. Ενόψει της Οικονομικής Εξόρμησης για το αρχείο του Κόμματος, στη μνήμη του, προσφέρω 50 ευρώ, μέσω της Αχτίδας Δημόσιας Διοίκησης της ΚΟΑ.

Κώστας Αρχοντής

***

Στη μνήμη του αγαπημένου μας ανιψιού ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΚΑΓΙΑ προσφέρω 50 ευρώ στη ΝΕ Εύβοιας του ΚΚΕ για την επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης.

Ο θείος Γιώργος Μπούρικας

***

Στη μνήμη του θείου μας, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΧΡΗΣΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ (Παύλου), προσφέρουμε 100 ευρώ για το 18ο Συνέδριο.

Τα ανίψια του

***

φωτ.

Στη μνήμη του σ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΝΤΑ. Σύντροφε, έφυγες γρήγορα από τη ζωή, είχες ακόμα να δώσεις σκέψεις και προτάσεις στις συνελεύσεις μας στην ΚΟΒ σου και όπου βρισκόσουνα για το κόμμα μας, το ΚΚΕ. Δεν πρόλαβα και να σ' ευχαριστήσω και για το βιβλίο που μου χάρισες. Θα σε θυμάμαι πάντα με την ντουντούκα στο χέρι, μπροστά για τα προβλήματα των συνταξιούχων.

ΜΑΝΤΑΣ ΓΙΩΡΓΗΣ
ΜΑΝΤΑΣ ΓΙΩΡΓΗΣ
Αντί για λουλούδια στον τάφο σου, προσφέρω 100 ευρώ για τα 90χρονα και την επιτυχία του 18ου Συνεδρίου του Κόμματός μας, μέσω ΚΟ Αμπελοκήπων.

Μαρία Λουλέ

  • Επίσης, στη μνήμη του σ. Γιώργου Μαντά που «έφυγε» τόσο ξαφνικά από κοντά μας, ο Γιάννης Πρωτόπαππας προσφέρει 100 ευρώ, μέσω ΚΟ Αμπελοκήπων.

***

Στη μνήμη του πατέρα μου ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΚΚΑΛΗ, που με συντρόφεψε στην εξορία στο Μούδρο και τη Μακρόνησο, προσφέρω για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω ΚΟ Ραφήνας.

Γιώργος Κόκκαλης.

***

φωτό

Στη μνήμη του ΤΣΕ ΓΚΕΒΑΡΑ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟ «Ρ», προσφέρω 50 ευρώ.

Γιώργης Αδαμίδης

***

Στη μνήμη του ΣΤΑΜΑΤΗ ΚΑΡΑΝΤΑΝΗ και του ΒΑΣΙΛΗ ΔΑΣΟΠΟΥΛΟΥ προσφέρω στην Οικονομική Εξόρμηση 40 ευρώ, μέσω ΚΟ «Ρ».

Λύσανδρος Ταμουρίδης

***

Στη μνήμη του ΑΝΤΩΝΗ ΒΡΑΤΣΑΝΟΥ, προσφέρω για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟ «Ρ», 20 ευρώ.

Νίκος Μανδράκος

***

φωτ.

Στη μνήμη της ΔΕΣΠΟΥΛΑΣ ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗ. Την Τετάρτη 19 του Νοέμβρη έφυγε το πιο αγαπημένο πρόσωπο στη ζωή μου, η Δεσπούλα Μαυρομμάτη. Σαράντα χρόνια στο εργοστάσιο, μαζί στον πάγκο, στις διαδηλώσεις, στον αγώνα για το δίκιο του εργάτη, για μια καλύτερη ζωή.

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΟΤΑΠΑΣΙΔΗΣ
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΟΤΑΠΑΣΙΔΗΣ
Στη μνήμη της προσφέρω 100 ευρώ και για τα 90χρονα του αγαπημένου μας ΚΚΕ.

συν. Αλέκα Αντωνιάδου

***

Στη μνήμη του ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΒΟΪΚΛΗ, που από μικρός εντάχθηκε στο λαϊκό κίνημα του χωριού Λέκας Σάμου, όπου τον συνέλαβαν και τον εξόρισαν στον Αϊ - Στράτη και στη συνέχεια στη Μακρόνησο, και μέχρι το θάνατό του, το 2004, παρέμεινε πιστός στα ιδανικά του σοσιαλισμού και του ΚΚΕ, ο Μανώλης Βουδικάκης προσφέρει 200 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της Αχτίδας Κατασκευών της ΚΟΑ.


ΠΟΖΙΔΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ
ΠΟΖΙΔΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ