Σάββατο 20 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ
Απέφυγαν τα χειρότερα

Αντιπάλους στα μέτρα τους έβγαλε χτες η κληρωτίδα στην Ελβετία για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Οι ελληνικές ομάδες έχουν κάθε δικαίωμα να αισιοδοξούν για πρόκριση στην επόμενη φάση των δυο θεσμών.

Το «κίτρινο υποβρύχιο» της Βιγιαρεάλ θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός στο δρόμο για την πρόκριση στην προημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Η κλήρωση για τη φάση των «16» δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ιδανική για την ελληνική ομάδα, αλλά σαφέστατα δεν ήταν και η χειρότερη δυνατή, αφού απέφυγε τα... μεγαθήρια. Σαφώς η ισπανική ομάδα, που βρίσκεται στη δεύτερη θέση της Πριμέρα και έχει εξαιρετικό σύνολο και σπουδαίους παίκτες (Σένα, Καθόρλα, Πιρές, Ρόσι, Ιμπαγάσα), μπορεί να θεωρείται το φαβορί για την πρόκριση, αλλά ο Παναθηναϊκός δικαιούται να ελπίζει στη δική του επιτυχία. Πρώτος αγώνας στις 25 Φλεβάρη 2009 στο «Μαδριγάλ» και ο επαναληπτικός στις 10 Μάρτη στο ΟΑΚΑ.

  • Τα άλλα ματς: Τσέλσι - Γιουβέντους, Σπόρτινγκ Λισαβόνας - Μπάγερν Μονάχου, Ατλέτικο Μαδρίτης - Πόρτο, Λιόν - Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης - Λίβερπουλ, Αρσεναλ - Ρόμα, Ιντερ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο Ολυμπιακός είχε όλη την τύχη με το μέρος του στην κλήρωση για τη φάση των «32» του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ με (επιθυμητό) αντίπαλο τη Σεντ Ετιέν, αλλά λίγα λεπτά αργότερα στάθηκε μάλλον άτυχος γιατί εφόσον αποκλείσει τη γαλλική ομάδα θα βρει στο δρόμο του τη νικήτρια του πολύ δυνατού ζευγαριού ανάμεσα στη Μίλαν και τη Βέρντερ Βρέμης! Ανεξαρτήτως πάντως από τις κληρώσεις, στον Ολυμπιακό θεωρούν ότι με εμφανίσεις σαν κι αυτές με την Μπενφίκα και τη Χέρτα η ομάδα μπορεί να φτάσει πολύ μακριά στη διοργάνωση. Οι «ερυθρόλευκοι» θα δώσουν τον πρώτο αγώνα με τη Σεντ Ετιέν, εντός έδρας, στις 18 ή 19 Φλεβάρη, η ρεβάνς στη Γαλλία στις 26 του ίδιου μήνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ