Τετάρτη 24 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
Πρωτοβουλία για ανοιχτά σχολεία το απόγευμα

Στην εποχή μας, που δεν υπάρχουν ελεύθεροι χώροι, που οι γειτονιές έγιναν εχθρικές για τα παιδιά και εξαντλούνται όλα σε δράσεις που φέρνουν κέρδος, οι χώροι των σχολείων μπορούν να καλύψουν την ανάγκη για ελεύθερους και ασφαλείς χώρους, να είναι ανοιχτά στις λαϊκές ανάγκες. Στο πνεύμα αυτό, ανέλαβε πρωτοβουλία ο Δήμος Νίκαιας, που με εισήγηση προς όλους τους αρμόδιους του αντιδημάρχου, Γ. Βαγενά, ζητά να εξασφαλιστούν οι προϋποθέσεις να είναι ανοιχτά τα σχολεία και το απόγευμα.

Για να λειτουργήσουν έτσι τα σχολεία, θα πρέπει να εξασφαλίζονται συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας και να φυλάσσονται, για να μπορούν όλα τα παιδιά το απόγευμα να παίξουν μπάσκετ και βόλεϊ, να κάτσουν στα παγκάκια τους να κουβεντιάσουν, να μπορεί η μάνα να μάθει ποδήλατο στο παιδί της στη σχολική αυλή, τα παιδιά να μπορούν να κάνουν σκέιτ στο προαύλιο κι όχι ανάμεσα σ' αυτοκίνητα στους δρόμους... Με άλλα λόγια, να είναι τα σχολεία το απόγευμα χώρος άθλησης και πολιτισμού διαθέσιμος στους φορείς της γειτονιάς και κλειστός σε οποιαδήποτε κερδοσκοπική εμπορική δραστηριότητα.

Απαραίτητη προϋπόθεση, είναι η επιχορήγηση του δήμου για τη συντήρηση κι εξασφάλιση των κατάλληλων συνθηκών στα σχολεία και ο διορισμός φυλάκων. Γι' αυτό, ο Δήμος Νίκαιας ζητά από την κυβέρνηση το διορισμό 132 σχολικών φυλάκων με μόνιμη και σταθερή εργασία και πλήρη ασφάλιση, καθώς και καταβολή του ποσού των 860.000 ευρώ για τους μισθούς των ήδη υπηρετούντων σχολικών φυλάκων. Παράλληλα, ο δήμος εξετάζει την καλύτερη αξιοποίηση των υπηρετούντων σχολικών φυλάκων, σε συνεννόηση με το σωματείο τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ