Τετάρτη 24 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Με τα παιδιά των Σομαλών μεταναστών

Από τη Μανωλάδα στο κέντρο της Αθήνας, τα παιδικά χαμόγελα γέμισαν χτες τα άθλια δωμάτια όπου στοιβάζονται εκατοντάδες διωγμένοι από την πατρίδα τους

Τα παιδιά των μεταναστών με τα δώρα του ΠΑΜΕ στα χέρια
Τα παιδιά των μεταναστών με τα δώρα του ΠΑΜΕ στα χέρια
Τα ποδαράκια των μικρών Σομαλών που απλώθηκαν για να φορέσουν ένα ζευγάρι παπούτσια, τα χεράκια που άνοιξαν για να πάρουν ένα παιχνίδι, ο μικρός που έτρεξε κλαίγοντας για να προλάβει κι αυτός το μερίδιό του από τα δώρα, ήταν οι πιο δυνατές στιγμές στη χτεσινή επίσκεψη συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στις πολυκατοικίες όπου ζουν στοιβαγμένοι Σομαλοί πρόσφυγες και μετανάστες, στο κέντρο της Αθήνας. Η συμβολική πράξη αλληλεγγύης προς τα παιδιά των Σομαλών αποκάλυψε, για μια ακόμη φορά, το μέγεθος των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, σε όλους τους τομείς: Στην εργασία, στην Παιδεία, στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, στις στοιχειώδεις συνθήκες υγιεινής, στη διατροφή.

Μικρά παιδάκια, παιδιά 8 - 10 χρόνων που δεν πάνε σχολείο και ζουν στοιβαγμένα σε μικρά δωμάτια με τους ενήλικες. Γυναίκες χωρίς υποτυπώδη κοινωνικοποίηση, άνεργες. Αντρες που δουλεύουν από δω κι από κει, όταν υπάρχει μεροκάματο. Ανθρωποι, που δυσκολεύονται να βρουν δουλειά για να πληρώσουν το ενοίκιο, το νερό. Θύματα όλοι της πολιτικής των ιμπεριαλιστών στη χώρα τους. Αλλά και της πολιτικής που τους θέλει μόνιμα στην παρανομία και στην εξαθλίωση, εδώ στην Ελλάδα, με εργαλείο την εθνική και την ευρωενωσιακή νομοθεσία. Στο πλευρό αυτών των μεταναστών βρίσκεται σταθερά το ΠΑΜΕ, προσφέροντας κάθε βοήθεια. Οπως στην περίπτωση των πρόσφατων διώξεων από την αστυνομία, ή την επίσκεψη με γιατρούς στους άθλιους τόπους κατοικίας τους.

«Εχουμε πλήρη επίγνωση ότι τα προβλήματα των μεταναστών δεν μπορούν να λυθούν με νότες ανακούφισης, που προσπαθούμε να δώσουμε στα πονεμένα μάτια των παιδιών, στα γεμάτα αγωνία μάτια των μανάδων» τόνισε στον «Ρ» η Χρ. Λαμπούδη, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και πρόσθεσε: «Θέλουμε και προσπαθούμε, να δυναμώσει ο αγώνας για να καταπολεμηθούν οι αιτίες που γεννούν κι αναπαράγουν τη μετανάστευση. Να δυναμώσει ο κοινός αγώνας για την κατάργηση της αντιμεταναστευτικής πολιτικής, να αποκτήσουν οι μετανάστες δικαιώματα. Και μαζί τους να μπορέσουμε να παλέψουμε για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ