Τετάρτη 31 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Πλήρης ταύτιση

Σε ρόλο «λαγού» για την κυβέρνηση, η «Alpha Bank» δημοσιοποίησε πρόσφατα τρεις εκθέσεις της «Διεύθυνσης Οικονομικών Μελετών», για τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας, το σιδηρόδρομο και τις εμπορευματικές μεταφορές. Οι εκθέσεις αφορούν τα ...ελλείμματα επιχειρηματικότητας των αστικών συγκοινωνιών, τις ...υψηλές επενδύσεις, το χαμηλό έργο και το υπέρμετρο έλλειμμα και χρέος του ΟΣΕ, καθώς και το ...αναχρονιστικό πλαίσιο λειτουργίας και τις στρεβλώσεις στις εμπορευματικές μεταφορές.

Για τις αστικές συγκοινωνίες αυτό που προτείνεται είναι η αύξηση της τιμής του εισιτηρίου στο 1,26 ευρώ, έναντι των 80 λεπτών που έχει σήμερα και που η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να «στρογγυλέψει» στο ένα ευρώ από αύριο. Για τον ΟΣΕ προτείνεται η «εκ βάθρων αναδιάρθρωση της διοικητικής και επιχειρηματικής λειτουργίας του Οργανισμού», έμπνευση στην κατεύθυνση του κυβερνητικού σχεδίου για την ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού. Και για τον κλάδο των οδικών εμπορευματικών μεταφορών προτείνεται η πολιτική της «απελευθέρωσης», με στόχο τη μείωση του κόστους μεταφοράς σε ορίζοντα δεκαετίας, πολιτική που έτσι κι αλλιώς έχει δρομολογηθεί. Σημειώνεται ότι η «Alpha Bank» είχε δημοσιοποιήσει το περασμένο καλοκαίρι αντίστοιχη έκθεση και για τα αεροδρόμια, διαπιστώνοντας «ανεπάρκεια επιχειρηματικής διοικήσεως και επενδύσεων στην Ελλάδα», αλλά και εδώ είναι δεδομένη η πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην παραχώρηση και άλλων αεροδρομίων στο μεγάλο κεφάλαιο.

Συμπέρασμα; Δε χρειάζεται καν να αναζητήσουμε ποιος αντιγράφει ποιον. Η κυβέρνηση την τράπεζα, ή το αντίθετο. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι το μεγάλο κεφάλαιο, η ΕΕ και η κυβέρνηση ακολουθούν πιστά όλες τις ...μεταρρυθμιστικές αντιδραστικές διαδικασίες και ο καθένας τους προπαγανδίζει αυτήν την πολιτική όπως καλύτερα μπορεί. Η ΕΕ με τις ντιρεκτίβες, η κυβέρνηση με την αξιοποίηση της πολιτικής εξουσίας και επιβολής και η «Alpha Bank» με τις εκθέσεις - μελέτες...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ