Τετάρτη 31 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
24ωρο
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΚΟΤΣΑΛΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ
ΚΟΤΣΑΛΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ
Αγαπημένοι Σύντροφοι - συντρόφισσες, για τα 90 χρόνια του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας και στη μνήμη των συντρόφων που έδωσαν τη ζωή τους για τα ιδανικά του ανθρώπου, την ελευθερία και το Σοσιαλισμό, δίνω στη μνήμη τους 100 ευρώ στην ΚΟΒ Παγκρατίου, για: Λούλα Λογαρά, Γιώργο Τρικαλινό, Νίκο Καλούδη, Μπάμπη Παναγόπουλο, Στέφανο Γκιουζελή, Νίκο Παπαπερικλή, Κλεάνθη Δουργούλη, Κώστα Προβελέγγιο, Σπύρο Κωρσάκη, Βασίλη Βενετσανόπουλο, Στάθη Καναβό.

Ευαγγελία Χατζόγλου - Σταυδά

***

φωτο

Στη μνήμη των πιστών οπαδών του ΚΚΕ ΣΤΑΥΡΟΥ ΑΔΑΜ που συμπληρώνονται 12 χρόνια από το θάνατό του, της ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ ΑΔΑΜ που συμπληρώνονται 10 χρόνια από τον θάνατό της και του ΦΩΤΗ ΑΔΑΜ που συμπληρώνονται 9 χρόνια, η Μαρία Σουρτζή προσφέρει 50 ευρώ στη ΝΕ Πρέβεζας για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ.

***

Ο Βασίλης Μπαλαφούτης τιμώντας τα 90χρονα του ΚΚΕ και στη μνήμη των συντρόφων ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΦΛΩΡΑΚΗ - καπετάν-Γιώτη και καπετάν - ΔΙΑΜΑΝΤΗ, προσφέρει στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Αρακύνθου Αιτωλοακαρνανίας, 200 ευρώ.

***

***

Η Μαρίκα Παπαθανάση στη μνήμη του συζύγου της ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ προσφέρει στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Εγνατίας Λαγκαδά, 20 ευρώ.

***

Στη μνήμη του ΔΗΜΗΤΡΗ και της ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ ΠΛΑΛΑ προσφέρουμε 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Εγνατίας Λαγκαδά.

ΚΟΤΣΑΛΙΔΗΣ ΣΠΥΡΟΣ
ΚΟΤΣΑΛΙΔΗΣ ΣΠΥΡΟΣ
Τα παιδιά τους

***

ΦΩΤΟ

Με τη συμπλήρωση έξι χρόνων από το θάνατο του αγωνιστή ΔΑΣΚΑΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ προσφέρουμε 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Αμπελοκήπων - Θεσσαλονίκης.

Η οικογένεια Δασκάλου Δημήτρη

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ που πρόσφατα «χάσαμε», προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Δημόσιας Διοίκησης της ΚΟΘ, 100 ευρώ.

Ειρήνη Τσίγκα

Παντελής Τσίγκας

***

ΦΩΤΟ

Τιμώντας τη μνήμη της λατρευτής μας συζύγου, μητέρας και γιαγιάς, αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΔΙΓΚΟΓΛΟΥ (ΣΑΒΒΙΔΟΥ) προσφέρουμε για το 18ο Συνέδριο του ΚΚΕ 100 ευρώ μέσω ΚΟΒ Ροτόντας Θεσσαλονίκης.

Ο σύντροφός της Χρήστος Δίγκογλου, τα εγγόνια και δισέγγονά της

***

Στη μνήμη του αγαπημένου μου συντρόφου ΣΥΡΜΑΝΙΤΣΑ ΣΤΑΥΡΟΥ και του αδελφού του ΧΑΡΙΤΟΥ, προσφέρω 200 ευρώ για το 18ο Συνέδριο του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Ασβεστοχωρίου Θεσσαλονίκης.

Η σύντροφός του Ελένη Συρμανίτσα

***

φωτ.

Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ ΤΑΣΑ (ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ) του Κωνσταντίνου γεννήθηκε το 1926 στο Γερακαριό του Κιλκίς από εύπορη οικογένεια. Στην κατοχή όλη η οικογένειά της πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση. Η ίδια ήταν στέλεχος της ΕΠΟΝ. Το 1947 γύρισε από την εξορία στην Ικαρία και κατατάχτηκε στο ΔΣΕ. Σκοτώθηκε στο Γράμμο το 1949 στην προσπάθειά της να μεταφέρει και να σώσει τραυματία συναγωνιστή της.

  • Η ΟΛΓΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ (φωτ.) του Γεωργίου γεννήθηκε το 1931 στο Γερακαριό του Κιλκίς. Ολη η οικογένειά της πήρε μέρος στον αγώνα ενάντια στους κατακτητές. Κατατάχτηκε στο ΔΣΕ το 1946, μόλις 15 χρονών. Σκοτώθηκε το 1949 στο Γράμμο.

ΚΟΤΣΑΛΙΔΟΥ ΑΝΑΤΟΛΗ
ΚΟΤΣΑΛΙΔΟΥ ΑΝΑΤΟΛΗ
Στην αθάνατη μνήμη των δύο ηρωίδων, η Κοτσαλίδου Παρέσα από το Γερακαριό προσφέρει 50 ευρώ.

***

φωτ

Ο ΚΟΤΣΑΛΙΔΗΣ ΑΛΕΞΗΣ του Παναγιώτη γεννήθηκε στον Πόντο και εγκαταστάθηκε στο Γερακαριό του Κιλκίς μετά τη μικρασιατική καταστροφή. Πολύ νέος έγινε μέλος του ΚΚΕ και έμεινε σταθερά προσηλωμένος στην κομμουνιστική ιδεολογία ως το θάνατό του, το 1987.

***

φωτ

Η ΚΟΤΣΑΛΙΔΟΥ ΑΝΑΤΟΛΗ του Ισαάκ, σύζυγός του, οργανωμένη και αυτή στο ΚΚΕ από τα νεανικά της χρόνια, αταλάντευτα στην ιδεολογία, υπέμεινε αγόγγυστα τις ταλαιπωρίες και κύρια τη θυσία του πρωτότοκου παιδιού τους, του Σπύρου. Πέθανε το 1990.

***

φωτ

Ο ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΤΣΑΛΙΔΗΣ του Αλέξη κατατάχτηκε στον ΕΛΑΣ σε ηλικία 17 χρόνων. Οι κατοπινές διώξεις και οι δολοφονίες αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης τον ανάγκασαν να ενταχθεί στο ΔΣΕ. Το 1947, σε ηλικία μόλις 20 χρόνων, έδωσε τη ζωή του, στην προσπάθειά του να καλύψει συντρόφους του σε υποχώρηση.

***

φωτ

Ο ΠΑΥΛΟΣ ΚΟΤΣΑΛΙΔΗΣ του Αλέξη, γεωπόνος, κομμουνιστής, με όλα τα χαρακτηριστικά της ανθρωπιάς, με την οποία γαλουχήθηκε από τους κομμουνιστές γονείς του, κοσμοαγάπητος, πέθανε το 1985.

Στη μνήμη τους οι κόρες και οι αδελφές τους, Ρόζα και Παρέσα, προσφέρουμε στη ΝΕ Κιλκίς του ΚΚΕ 200 ευρώ.

ΚΟΤΣΑΛΙΔΗΣ ΑΛΕΞΗΣ
ΚΟΤΣΑΛΙΔΗΣ ΑΛΕΞΗΣ
***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συζύγου μου ΣΤΡΑΤΗ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρω 50 ευρώ για τα 90 χρόνια του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Τζιάκι Περιστερίου.

Η γυναίκα του Παναγιώτα

***

φωτ

Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ, μέλος του ΚΚΕ, γεννήθηκε το 1929 στο χωριό Κορυφή Κιλκίς. ΕΑΜίτης και αντάρτης του ΕΛΑΣ στην κατοχή, το 1946 κατέφυγε στο ΔΣΕ. Από το τέλος του εμφυλίου, πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη, παντρεύτηκε και απέκτησε δύο παιδιά. Επαναπατρίστηκε με την οικογένειά του το 1977. Ζούσαν στην Αθήνα. Στη μνήμη του η σύζυγός του, Αλεξάνδρα, προσφέρει μέσω ΚΟΒ Ριζούπολης 20 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ.

***

φωτο

Αγαπημένη μου ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ (ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΗ) έφυγες χωρίς να βρεθώ στο τελευταίο «αντίο». Βρέθηκα μακριά σου. Τα φιλιά μου στα έδωσα στο κρεβάτι του πόνου, παραμονή πριν αναχωρήσω για το εξωτερικό. Πάνω από 50 χρόνια μοιραζόμασταν τις χαρές και τις λύπες της ζωής με αγώνες και θυσίες. Τώρα, όσο εγώ θα σε θυμάμαι και την αγάπη μου θα τη δίνω στη μονάκριβη κορούλα σου, Γιαννούλα.

Στη μνήμη σου αντί για στεφάνι προσφέρω στο ΚΚΕ 50 ευρώ για τα 90 του χρόνια, που μέσα σε αυτά υπάρχει και η δική σου μεγάλη ολόψυχη προσφορά για την προκοπή στον τόπο μας.

Η φίλη σου Αθηνά Καλούδη

ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΑΔΑΜ
ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΑΔΑΜ
***

φωτο 2

Στη μνήμη του πεθερού μου και παππού μας, ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ ΠΑΥΛΟΥ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, και του συζύγου μου και πατέρα μας, ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, από την Κορομηλιά Κιλκίς, προσφέρουμε 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ.

Νικολάου Ολγα και τα παιδιά της

***

Τιμώντας τη μνήμη του αγαπημένου μου συζύγου, ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΛΕΠΟΠΟΥΛΟΥ (μπαρμπα-Μήτσου), αγωνιστή της ΕΑ και του ΚΚΕ και του αδελφού μου ΒΑΓΓΕΛΗ ΡΟΓΚΑΚΟΥ, αντισυνταγματάρχη του ΔΣΕ, προσφέρω στο ΚΚΕ για το 18ο Συνέδριό του 70 ευρώ.

Κατερίνα Ρογκάκου - Αλεποπούλου

***

Στη μνήμη του αγαπημένου μου συζύγου ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΑΝΤΡΑ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης. Επίσης στη μνήμη του πατέρα μου ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΡΙΖΑΚΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης που πιάστηκε από τους φασίστες και εκτελέστηκε το 1950, στο χωριό του στη Σωτηρίτσα Αγιάς. Και στη μνήμη του αδελφού μου ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΡΙΖΑΚΗ που σκοτώθηκε στο Δημοκρατικό Στρατό σε ηλικία 18 χρόνων, προσφέρω στο Κόμμα, μέσω ΚΟ Λάρισας, για την οικονομική εξόρμηση, 50 ευρώ.

Βασιλική Μπαντρά


ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ ΟΛΓΑ
ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ ΟΛΓΑ

Χ. ΦΛΩΡΑΚΗΣ
Χ. ΦΛΩΡΑΚΗΣ

ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΣΤΡΑΤΗΣ
ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΣΤΡΑΤΗΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ

ΔΑΣΚΑΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΔΑΣΚΑΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ

ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΗ
ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΗ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΙΖΑΚΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΙΖΑΚΗΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ ΔΙΓΚΟΓΛΟΥ
ΚΥΡΙΑΚΗ ΔΙΓΚΟΓΛΟΥ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ