Πέμπτη 1 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Προετοιμάζονται για τις 12 Γενάρη!

Από τη σύσκεψη της ΠΑΣΥ στη Λάρισα
Από τη σύσκεψη της ΠΑΣΥ στη Λάρισα
Σε κατάσταση αγωνιστικής προετοιμασίας για την πανελλαδική παναγροτική κινητοποίηση στις 12 Γενάρη, θα βρει ο νέος χρόνους τους μικρομεσαίους αγρότες που συνεχίζουν και κλιμακώνουν τον αγώνα τους κατά της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων. Την απόφαση για την πανελλαδική κινητοποίηση, που έρχεται ως συνέχεια των αγροτικών κινητοποιήσεων που πραγματοποιήθηκαν σε πολλές περιοχές της χώρας, μέσα στο Δεκέμβρη, πήρε η Γραμματεία της Πανελλαδικής Επιτροπής της ΠΑΣΥ, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα.

Στη Θεσσαλία, σε συσκέψεις στην Καρδίτσα, στη Λάρισα και στα Τρίκαλα, που διοργάνωσαν οι Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων και οι Συντονιστικές Επιτροπές Αγώνα που δραστηριοποιούνται στο πλαίσιο της ΠΑΣΥ, πάρθηκαν αποφάσεις για κινητοποίηση στις 12 Γενάρη. Ανάλογες αποφάσεις θα παρθούν τις επόμενες μέρες και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Οι μικρομεσαίοι αγρότες, μεταξύ των άλλων, διεκδικούν:

  • Ικανοποιητικές κατώτερες εγγυημένες τιμές για όλα τα γεωργοκτηνοτροφικά προϊόντα.
  • Κάλυψη του χαμένου εισοδήματος για όλα τα προϊόντα που έχουν πουληθεί σε εξευτελιστικές τιμές και, σε περιπτώσεις, κάτω από το κόστος παραγωγής, συνυπολογίζοντας το αυξημένο κόστος παραγωγής.
  • Μείωση του κόστους παραγωγής, με μείωση του ΦΠΑ των επιτοκίων, αφορολόγητο πετρέλαιο, επιδότηση εφοδίων.
  • Αποζημίωση για το 100% των ζημιών που προκάλεσαν οι αντίξοες καιρικές συνθήκες.
  • Ουσιαστική ρύθμιση των αγροτοκτηνοτροφικών χρεών και άμεσο σταμάτημα των πλειστηριασμών της ΑΤΕ. Πάγωμα των δανείων για 3, τουλάχιστον, χρόνια.
  • Τιμαριθμική αναπροσαρμογή της ενιαίας ενίσχυσης και κατάργηση των νόμιμων και των παράνομων παρακρατήσεων.
  • Αμεσο διπλασιασμό των αγροτικών συντάξεων και μείωση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 60 χρόνια για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ