Κυριακή 4 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΤΖΕΝΤΑ
Μελωδικά και ... μαγεμένα
  • Παραδοσιακά κάλαντα από τη νησιωτική Ελλάδα και την Κύπρο περιλαμβάνει το CD «Και εις έτη πολλά» της Στέλλας Κονιτοπούλου. Την συνοδεύει η παιδική χορωδία του Γιάννη Τσιαμούλη. Φιλική συμμετοχή: Δόμνα Σαμίου, Παντελής Θαλασσινός, Πάρις Περυσινάκης.
  • Ο «Αχινός» και η «Τιτίνα η κότα» ξεκινούν το μελωδικό «ταξίδι» με προσκεκλημένους τους λιλιπούτειους ακροατές - συνταξιδιώτες. Ο λόγος για το διπλό cd «Λάχανα και χάχανα» με 24 τραγούδια του Τάσου Ιωαννίδη, ο οποίος μελοποίησε το βιβλίο της Γλώσσας της Α΄ Δημοτικού προσφέροντας ένα απολαυστικό πρωτότυπο άλμπουμ. Συνταξιδιώτες η Μαρία Φαραντούρη, που τραγουδά για «Το κουκί και το ρεβίθι» και για τη «Χιονένια», ο Ευγένιος Σπαθάρης με το «Θέατρο Σκιών» αλλά και ο Ηλίας Μαμαλάκης («Οκτώ μεγάλοι ποντικοί», «Το ζιζάνιο η γάτα»). Στο εγχείρημα συμμετέχουν και οι συγγραφείς του βιβλίου Ελένη Καραντζόλα, Καλλιόπη Κύρδη, Τατιάνα Σπανέλλη και Θεοδώρα Τσιαγκάνη, αλλά και παιδιά δημοτικών σχολείων. Συνοδεύεται από ένα δεύτερο CD καραόκε.
  • Το εκρηκτικό ταμπεραμέντο και η αστείρευτη ενέργεια των «Χαΐνηδων» και της μουσικής τους συντροφιάς αναβλύζει από το νέο διπλό CD του συγκροτήματος «Η κάθοδος των σαλτιμπάγκων» - ηχογράφηση της μουσικής τους παράστασης το περασμένο καλοκαίρι, στο Θέατρο Βράχων. Ενα συναρπαστικό ταξίδι σε τόπους και χρόνους: Από την Κρήτη, στην Κάτω Ιταλία, στα Βαλκάνια, στη Μικρασία, στον Περαία και σ' άλλα μαγεμένα σταυροδρόμια. Συνταξιδιώτες τους οι «Mode Plagal», η Μάρθα Φριτζήλα, ο Κρητικός τροβαδούρος Κωστής Αβυσσινός και το εννιαμελές γυναικείο πολυφωνικό σύνολο «Σανάδες».

  • «Βουβό» τιτλοφορείται το νέο (πέμπτο) άλμπουμ του Χρήστου Αλεξόπουλου, ιδρυτή της «Puzzlemusik», από την οποία και κυκλοφόρησε. Παρότι πρόκειται για ένα δίσκο που περιλαμβάνει αποκλειστικά instrumental κομμάτια, χαρακτηρίζεται ως άλμπουμ πολιτικό από το δημιουργό του. Παντελής απουσία ανθρώπινης φωνής - electronica βάσεις, σε συνδυασμό με ακουστικά όργανα, κιθάρες, βιόλα, τρομπέτα, σαξόφωνο, τρομπόνι, glockenspiel και μελόντικα. Από τον άνθρωπο έχει απομείνει μόνο η αύρα του...
  • Από την «Puzzlemusik» κυκλοφόρησε και το CD του ντούο «Χορίαμβος» με τίτλο «Διάλογοι» και έργα κυρίως μουσικής δωματίου. Το ντούο αποτελεί «καρπό» της μακρόχρονης και γόνιμης συνεργασίας δύο διακεκριμένων μουσικών, του Νίκου Νικόπουλου (φλάουτο) και της Γωγώς Ξαγαρά (άρπα) - πρώτοι κορυφαίοι και οι δύο στην ΕΛΣ και ΚΟΑ, αντίστοιχα. Ο δίσκος τους - ένας γοητευτικός διάλογος ανάμεσα σε Ελληνες και Γάλλους συνθέτες, ανάμεσα σε συνθέσεις των αρχών του αιώνα μας και των αρχών του προηγούμενου αιώνα, ανάμεσα στο φλάουτο και την άρπα. Ερμηνεύουν έργα των Θόδωρου Αντωνίου, Απόστολου Ντάρλα, Nestor Taylor, Claude Debussy, Pierre Octave Ferroud, Camille Saint-Saens.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ