Πέμπτη 8 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
24ωρο
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΓΥΦΤΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΩ
ΓΥΦΤΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΩ
φωτο

Προσφέρω στη ΝΕ Νότιας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ, στη μνήμη της συντρόφισσας της ζωής μου επί 50 χρόνια, ΙΩΑΝΝΑΣ ΡΟΥΛΙΟΥ, για το 18ο Συνέδριο του ΚΚΕ, για το κτίριο που θα στεγάσει την ιστορία του Κόμματος, ως α΄ δόση, 500 ευρώ στο ΚΚΕ.

Ο σύντροφος Αριστείδης Ρούλιος

***

φωτ.

Στη μνήμη του μαχητή του ΕΛΑΣ και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας ΜΙΧΑΛΗ ΜΕΛΕΤΕΑ η οικογένειά του προσφέρει στο ΚΚΕ 500 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Α1 εκπαιδευτικών.

***

Στις 4 Γενάρη 2009 συμπληρώθηκαν είκοσι ένα χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και λογοτέχνης ΦΩΚΙΩΝΑΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ (ΚΕΜΕΡΙΩΤΗΣ). Κρατάμε άσβηστη τη μνήμη του και τον πλούτο των αρχών και ιδεών που μας άφησε. Στη μνήμη του προσφέρουμε - μέσω ΚΟΒ ΟΤΕ του ΚΚΕ - το ποσό των 100 ευρώ στο ΚΚΕ για την επιτυχία των στόχων της Οικονομικής Εξόρμησης και τη στέγαση του αρχείου των αγώνων και θυσιών του. Η σύζυγός του Μένια Παπουτσή, η κόρη του Γεωργία Μπούκουρη και ο γαμπρός του Ανδριανός.

***

φωτ.

Στη μνήμη του συζύγου και πατέρα μας ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΙΣΣΑΚΗ, που «έφυγε» από κοντά μας πρόσφατα, προσφέρουμε μέσω ΚΟΒ Αγίας Παρασκευής 200 ευρώ για τα 90 χρόνια του Κόμματος. Η σύζυγος Ευανθία, τα παιδιά Γιώργος - Μάριος.

***

Στη μνήμη της γυναίκας μου ΕΥΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΩΛΗ - ΣΩΤΗΡΙΟΥ, που πέρασε ενάμισης χρόνος από το θάνατό της, προσφέρω για την Οικονομική εξόρμηση του Κόμματος στη ΝΕ Τρικάλων του ΚΚΕ 50 ευρώ, στο ΝΣ Τρικάλων της ΚΝΕ 15 ευρώ και στο Παράρτημα Τρικάλων της ΠΕΑΕΑ 15 ευρώ.

***

φωτ. 2

Στη μνήμη του πατέρα του ΔΗΜΗΤΡΗ και της μάνας του ΚΩΝ/ΝΑΣ ΒΟΥΤΣΙΝΑ ο γιος τους προσφέρει για την επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης μέσω ΚΟΒ Ληξουρίου το ποσό των 100 ευρώ.

ΚΑΥΚΑΛΕΤΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΚΑΥΚΑΛΕΤΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Νικόλαος Βουτσινάς

***

φωτ.

Στη μνήμη του αγαπημένου μας συζύγου, πατέρα και παππού ΦΩΤΗ ΚΑΝΤΕΡΕ και για τη γιορτή του προσφέρουμε στο ΚΚΕ 150 ευρώ γιατί χάρη στους αγώνες, τις θυσίες και το αίμα του μπορεί ο λαός μας να βαδίζει ακόμα όρθιος. Η γυναίκα του, τα παιδιά του και τα εγγόνια του.

***

φωτ. 2

Στη μνήμη των αγαπημένων μας φίλων ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΓΥΦΤΟΠΟΥΛΟΥ και ΚΩΣΤΑ ΚΑΠΠΟΥ προσφέρουμε 30 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Κέντρου Χαϊδαρίου.

Μαρία Καυκαλέτου, Φρόσω Στεφανίδου

***

φωτ.

Στη μνήμη του αγαπημένου μου συζύγου ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΥΚΑΛΕΤΟΥ προσφέρω για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ 20 ευρώ μέσω ΚΟΒ Κέντρου Χαϊδαρίου.

Μαρία Καυκαλέτου

***

Στη μνήμη του ΘΑΝΑΣΗ ΒΟΥΡΕΚΑ οι εξαδέλφες του Ματίνα Λέτσα και Κική Μπότση αντί για στεφάνι προσφέρουν στο Σκακιστικό Σύλλογο Αγ. Αναργύρων το ποσόν των 100 ευρώ.

***

Τιμώντας τα 90 χρόνια του ΚΚΕ και με τη συμπλήρωση 4 χρόνων από το θάνατο της μητέρας και γιαγιάς μας ΑΜΑΛΙΑΣ ΙΩΑΝΝΑΤΟΥ, αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρουμε μέσω ΚΟΒ Ανάκασας 300 ευρώ.

Η κόρη της Σωσώ, οι εγγονές της Λίνα - Παυλίνα.

***

φωτ.

Ο σύντροφός μου ΜΑΡΙΝΟΣ ΞΑΓΟΡΑΡΗΣ, κομμουνιστής και αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, υπήρξε συνδικαλιστής και δραστήριο μέλος του εργατικού κινήματος. Για τη δράση του αυτή υπέστη διωγμούς, με αποτέλεσμα από την τελευταία παραμονή του στη Γυάρο κάτω από άθλιες συνθήκες, να υποστεί ανεπανόρθωτη βλάβη στην καρδιά του. Εφυγε από τη ζωή το Δεκέμβρη του 1977. Στην άσβεστη μνήμη του προσφέρω 50 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του τιμημένου Κόμματός μας, μέσω ΚΟΒ Φρυγίας του Βύρωνα.

***

φωτ.

Στη μνήμη του πατέρα μας ΒΑΔΑΣΗ ΔΗΜΗΤΡΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, που από πολύ νωρίς εντάχθηκε στις γραμμές του ΕΛΑΣ, πήρε μέρος σε επιχειρήσεις ενάντια στους κατακτητές. Στον Εμφύλιο κατατάχθηκε στο Δ.Σ. Ελλάδας. Μέλος του ΚΚΕ έγινε το 1943 και αυτόν τον τίτλο διατήρησε ως το τέλος της ζωής του (πέθανε το Δεκέμβρη του 1990). Επίσης στη μνήμη της μητέρας μας ΒΑΔΑΣΗ ΕΛΠΙΝΙΚΗ, η οποία πέθανε το 1987, ήταν αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης. Στην Κατοχή πήρε μέρος μαζί με ολόκληρη την οικογένειά της στην Εθνική Αντίσταση. Στον Εμφύλιο ήταν τραυματιοφορέας στην πρώτη γραμμή του Δ.Σ. Ελλάδας.

ΚΑΠΠΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΚΑΠΠΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
φωτ.

Επίσης, στη μνήμη του αξέχαστου αδερφού μας ΒΑΔΑΣΗ ΗΛΙΑ, πιστού οπαδού του Κόμματός μας, που απεβίωσε πρόωρα από καρδιακό νόσημα το έτος 2003. Οσο στη Ρουμανία ως πολιτικός πρόσφυγας όσο και εδώ μετά τον επαναπατρισμό του το 1981 έπαιρνε μέρος σε όλες τις εκδηλώσεις μας. Επαναπατρίσθηκε το 1985 μαζί με τους γονείς μας που ανέφερα πιο πάνω. Στη μνήμη τους προσφέρουμε 50 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Φρυγίας Βύρωνα.

Τα παιδιά του και τα αδέρφια του Χρήστος Βαδάσης και Μαρία Βαδάση

***

Στη μνήμη της μητέρας μου ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑΣ προσφέρω 50 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Βύρωνα για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ και προς τιμήν των 90 χρόνων του.

Η κόρη της Παυλίνα Κωστάκη.

***

Στη μνήμη των αγαπημένων μας γονιών ΚΛΕΟΒΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤ. ΔΕΝΔΡΙΝΟΥ και ΜΑΡΙΑΣ ΜΑΤΣΟΥΚΗ - ΔΕΝΔΡΙΝΟΥ, οι κόρες της προσφέρουν για οικονομική ενίσχυση στο ΚΚΕ το ποσό των 250 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Φρυγίας.

Νίκη, Ελευθερία, Ειρήνη.

***

Στη μνήμη του πατέρα μου ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΤΣΙΜΑΝΗ, δασκάλου, κομμουνιστή αντιστασιακού, που εκτελέστηκε από τους Γερμανούς στη Σπερχειάδα Φθιώτιδας (18-6-1944), της μητέρας μου ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΣΙΜΑΝΗ, αντιστασιακής, οργανωμένης στην Εθνική Αλληλεγγύη, και στη μνήμη του συντρόφου μου ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΣΑΠΑΚΗ, μέλους του ΚΚΕ, προσφέρω 250 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση και τα 90 χρόνια του ΚΚΕ.

Ελένη Κατσιμάνη - Κασαπάκη.

***

Συμπληρώθηκαν στις 6 Γενάρη 32 χρόνια από τον τραγικό θάνατο σε τροχαίο ατύχημα, ανήμερα της γιορτής του, του 15χρονου αδερφού μου ΓΙΑΝΝΗ ΡΟΚΑΝΑ. Στη μνήμη, καθώς και στη μνήμη των γονιών μου ΣΠΥΡΟΥ και ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ ΡΟΚΑΝΑ και των πεθερικών μου ΓΙΑΝΝΗ και ΓΙΑΝΝΑΣ ΤΣΙΑΠΗ προσφέρω στην Οικονομική Εξόρμηση 40 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Ανω Λιοσίων του ΚΚΕ.

ΠΕΤΡΟΣ ΝΤΟΥΡΟΣ
ΠΕΤΡΟΣ ΝΤΟΥΡΟΣ
Αντιγόνη Ροκανά - Τσιάπη.

***

φωτ.

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΗ, πολιτικού πρόσφυγα, η γυναίκα του πρόσφερε 20 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση μέσω ΚΟΒ Νεάπολης.

Παναγιώτα Τιμογιαννάκη.

***

φωτ.

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ ΝΙΚΟΥ ΑΝΕΣΤΗ, πολιτικού πρόσφυγα, η αδερφή της προσφέρει 20 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση μέσω ΚΟΒ Νεάπολης.

Παναγιώτα Τιμογιαννάκη.

***

φωτ.

Στη μνήμη του αδερφού μου ΑΝΤΩΝΗ προσφέρω στη ΝΕ Εύβοιας του ΚΚΕ 200 ευρώ ως 2η δόση, για την Οικονομική Εξόρμηση.

Γιάννης Οικονομίδης.

***

φωτ.

Στη μνήμη του ΠΕΤΡΟΥ ΝΤΟΥΡΟΥ στην Οικονομική Εξόρμηση για το αρχείο του Κόμματος, προσφέρουμε στη ΝΕ Εύβοιας 100 ευρώ.

Τα εγγόνια Αμαλία και Δημήτρης Παππάς.

***

Στη μνήμη της αδελφής μου ΚΑΛΛΙΡΡΟΗΣ ΜΠΕΛΑΗ από το Πολύφυτο Κοζάνης, μαχήτριας του ΔΣΕ, που σκοτώθηκε το 1948 στο Γράμμο, και στη μνήμη του κουνιάδου μου ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΤΣΟΛΑΚΗ από τη Μαυροπηγή Κοζάνης, μαχητή του ΔΣΕ, που σκοτώθηκε το 1949 στο Γράμμο, προσφέρω 150 ευρώ μέσω ΚΟΒ Πτολεμαΐδας για το 18ο Συνέδριο.

Μπελάης Δημήτριος.


ΜΕΛΕΤΕΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΜΕΛΕΤΕΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Αντώνης Οικονομίδης
Αντώνης Οικονομίδης

ΡΟΥΛΙΟΥ ΙΩΑΝΝΑ
ΡΟΥΛΙΟΥ ΙΩΑΝΝΑ

ΦΩΤΗΣ ΚΑΝΤΕΡΕΣ
ΦΩΤΗΣ ΚΑΝΤΕΡΕΣ

ΗΛΙΑΣ ΒΑΡΔΑΣΗΣ
ΗΛΙΑΣ ΒΑΡΔΑΣΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΡΔΑΣΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΡΔΑΣΗΣ

ΜΑΡΙΝΟΣ ΞΑΓΟΡΑΡΗΣ
ΜΑΡΙΝΟΣ ΞΑΓΟΡΑΡΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΟΥΤΣΙΝΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΟΥΤΣΙΝΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΒΟΥΤΣΙΝΑ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΒΟΥΤΣΙΝΑ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΙΣΣΑΚΗΣ
ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΙΣΣΑΚΗΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΗΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΗΣ

ΝΙΚΟΣ ΑΝΕΣΤΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΑΝΕΣΤΗΣ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ