Κυριακή 11 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η διεθνής εμπειρία των ΣΔΙΤ...

Δεκάδες έργα, συνολικού προϋπολογισμού 5,7 δισ. ευρώ θέλει να υλοποιήσει η κυβέρνηση με ΣΔΙΤ, τον άθλιο αυτόν τρόπο ιδιωτικοποίησης και των δημόσιων έργων.

Και μπορεί βέβαια οι ΣΔΙΤ να είναι μια καινούρια πρακτική για τη χώρα μας, αλλά σε χώρες όπως οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Βρετανία κ.ά. την έχουν δοκιμάσει από τη δεκαετία του '80. Ποια είναι τα αποτελέσματα; Να τι λέει μελέτη Ομάδας Εργασίας του ΤΕΕ:

«Στο Ηνωμένο Βασίλειο υπολογίστηκε ότι το συνολικό κόστος κατασκευής νοσοκομειακών μονάδων μέσω ΣΔΙΤ ήταν έως και πέντε φορές υψηλότερο από ό,τι εάν αυτές κατασκευάζονταν απευθείας από το Δημόσιο. Το κόστος συντήρησης και λειτουργίας ήταν κατά πολύ υψηλότερο, ο αριθμός των ασθενών που μπορούσε να εξυπηρετηθεί μικρότερος και η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών φτωχότερη. Τα ίδια ακριβώς προβλήματα παρατηρήθηκαν και στις σχολικές μονάδες που κατασκευάστηκαν με ΣΔΙΤ».

Αυτά για κάποιους στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που νομίζουν ότι «ανακάλυψαν την Αμερική», αλλά, όπως δείχνει η πράξη το μόνο που βρήκαν είναι ένας ακόμη τρόπος για το θησαύρισμα των μεγάλων τεχνικών ομίλων και των τραπεζών, που διεκδικούν τα έργα αυτά. Δηλαδή, όλα για το μεγάλο κεφάλαιο...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ