Τετάρτη 14 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ «ΑΚΡΟΠΟΛ»
Αναγκαστική άδεια στις καμαριέρες

Η εργοδοσία τις αντικατέστησε με εργαζόμενες από εργολαβικά συνεργεία, επικαλούμενη την οικονομική κρίση. Αμεση παρέμβαση από το ταξικό κλαδικό Συνδικάτο

Σε αναγκαστική άδεια 6 ημερών υποχρέωσε όλες τις καμαριέρες η διεύθυνση του ξενοδοχείου «Ακροπόλ», ιδιοκτησίας Δασκαλαντωνάκη, τις οποίες μάλιστα και αντικατέστησε για το διάστημα της άδειας, με καμαριέρες από εργολαβικό συνεργείο! Οπως καταγγέλλουν οι ταξικές δυνάμεις στον κλάδο, οι μεγαλοξενοδόχοι προχωρούν γενικευμένα σε ανάλογες μεθοδεύσεις, στο όνομα της αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης.

Χτες, αντιπροσωπεία συνδικαλιστών του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αττικής, μετά από τις καταγγελίες των εργαζομένων, πραγματοποίησε παρέμβαση στη διεύθυνση του ξενοδοχείου «Ακροπόλ», απαιτώντας την ανάκληση των αδειών. Μάλιστα, όπως κατήγγειλαν τα στελέχη του συνδικάτου, το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και σε ακόμα τρία ξενοδοχεία του Ομίλου Δασκαλαντωνάκη στην Αθήνα. Πρόκειται για τα «Φάσιον Χοτέλ», «Ιμπέριαλ» και «Μπέιμπι Γκραντ».

Ο διευθυντής του ξενοδοχείου ομολόγησε κυνικά στους συνδικαλιστές ότι οι άδειες δόθηκαν γιατί δεν υπάρχει δουλειά στο ξενοδοχείο, καθώς και ότι αν και μετά το τέλος των αδειών συνεχιστεί η ίδια κατάσταση, θα πάρει και άλλα μέτρα. Σημειώνεται, ότι - εκτός όλων των άλλων - η κατάτμηση της κανονικής άδειας απαιτεί άδεια από την Επιθεώρηση Εργασίας που η διεύθυνση του «Ακροπόλ» δεν έχει πάρει.

Στη συνέχεια, οι συνδικαλιστές προχώρησαν σε καταγγελία στην αρμόδια υπηρεσία του ΙΚΑ, ενώ όπως δήλωσαν, οι παρεμβάσεις θα κλιμακωθούν και θα ενταθούν. Οπως εκτιμούν, η εξέλιξη στόχο έχει την απαλλαγή του ξενοδοχείου από το μόνιμο, με δικαιώματα, προσωπικό και την αντικατάστασή του από «φτηνότερους» εργαζόμενους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ