Τετάρτη 18 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Βιβλίο
Βιβλιοπαρουσιάσεις
  • Οι εκδόσεις «Εφεσος» και το ΔΣ του Πειραϊκού Συνδέσμου, σήμερα (12.30 μ.μ.) στη «Μ. Βρετανία» παρουσιάζουν τη συλλεκτική έκδοση «Πειραιάς: Κέντρο Ναυτιλίας και Πολιτισμού».
  • Οι εκδόσεις «Καστανιώτη» θα παρουσιάσουν: Στις 23/10 (8 μ.μ.), στο Ινστιτούτο «Γκαίτε», το βιβλίο του Ινγκο Σούλτσε «Απλές ιστορίες» (μετάφραση Αλεξάνδρα Παύλου). Ενα μυθιστόρημα, που αφορά στα «πεπρωμένα» που δημιούργησε η «συμβίωση» των δύο Γερμανιών από το 1990 και τα τραύματα που άφησε η επανένωσή τους. Περιγράφει τις σημερινές, καθημερινές ιστορίες απόγνωσης και κωμικοτραγικής σύγχυσης των κατοίκων της πρώην ΓΛΔ. Στην παρουσίαση, θα παραστεί και ο συγγραφέας, ο οποίος θα διαβάσει αποσπάσματα του βιβλίου του και θα συζητήσει με τον συγγραφέα Αρη Σφακιανάκη για τη σύγχρονη ευρωπαϊκή λογοτεχνία. Στις 24/10 (8 μ.μ.), στο βιβλιοπωλείο της Βασ. Κωνσταντίνου 6, Χαλάνδρι, το μυθιστόρημα της Λένας Βιδάλη «Εργαζόμενο αγόρι». Στις 25/10 (μετά τα μεσάνυχτα) στο μπαρ «Στοά - cooper» (Πατησίων 101 και Κοδριγκτώνος), το βιβλίο του Γιώργου Σκούρτη «Ασκήσεις έρωτα» (θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Μ. Κουγιουμτζής, Φ. Σοφιανός, Δ. Ματσούκα, Β. Χριστοδούλου).
  • Οι εκδόσεις «Νικόδημος», στις 21/10 (11 π.μ.), στο καφέ «Diana» του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Αθηναίων, θα παρουσιάσουν τα λογοτεχνικά βιβλία των Γιολάντας Πατεράκη «Η αρχόντισσα του Αιγαίου - Σύρα» και Αυγής Παπάκου - Λάγου «Το μυστικό του πατέρα».
  • Τα «Νέα Σύνορα» Α. Α. Λιβάνη, στις 25/10 (8 μ.μ.), στο «Σπίτι της Κύπρου», θα παρουσιάσουν το βιβλίο της Χαράς Κοσεγιάν «Εχει κι άλλες όψεις το φεγγάρι».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ