Σάββατο 17 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
«902 TV»
Με επίκεντρο την πολιτική και την ψυχαγωγία

Πολιτικές και ψυχαγωγικές εκπομπές περιλαμβάνει το πρόγραμμα της τηλεόρασης του «902». Θα δούμε:

Σήμερα Σάββατο στις 17.30 «Ματιές στον κόσμο». Η Αννα Μπαλή συζητά με τους καλεσμένους της για την ισραηλινή επιδρομή στη Λωρίδα της Γάζας, που συμπληρώνει 22 ημέρες. Στο επίκεντρο της συζήτησης θα βρεθούν: Η στάση των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των κυβερνήσεων των αραβικών χωρών. Τα αμερικανικά σχέδια για τη «Νέα Μέση Ανατολή». Η δράση και η παρέμβαση του φιλειρηνικού και αντιιμπεριαλιστικού κινήματος στον κόσμο, την Ευρώπη και την Ελλάδα. Η χρησιμοποίηση των ελληνικών λιμανιών για τη μεταφορά αμερικανικού στρατιωτικού υλικού στο Ισραήλ. Οι προοπτικές δημιουργίας ανεξάρτητου και βιώσιμου παλαστινιακού κράτους.

Στις 18.30 «Φωταψίες της άλλης όχθης». Επιμέλεια - παρουσίαση Αλέξανδρος Λαμπρίδης. Η εκπομπή υποδέχεται τη νέα χρονιά με μουσικές ευχές παλμού και έξαρσης, καλωσορίζοντας στη μουσική σκηνή «Αλλη όχθη» τα «Χάλκινα της Κοζάνης», την κομπανία του Δημήτρη Κώτσικα. Με τρομπόνια και τρομπέτες, με κλαρίνα και κρουστά, με λεβέντικους και τρανούς χορούς, με «μήλο μου κόκκινο» και «γαλάζια περιστέρα». Σκηνοθεσία, έρευνα, παραγωγή Αλέξανδρος Λαμπρίδης.

Αύριο Κυριακή στις 21.30 θα μεταδοθεί η ανατολικογερμανική ταινία «Αλύγιστος στη φωτιά» που ανήκει στον «κύκλο της Χιλής», του studio πολιτικών ντοκιμαντέρ Η&S. Η ταινία αναφέρεται στις δραματικές στιγμές στο La Moneda, το Προεδρικό Μέγαρο της Χιλής που στις 11 Σεπτέμβρη του 1973 στις 07.30 ο πρόεδρος Σαλβαδόρ Αλιέντε μπαίνει στο γραφείο του και σε όσα ακολούθησαν μέχρι να πέσει νεκρός.

Τη Δευτέρα στις 17.30 θα μεταδοθεί η εκπομπή «Η ζωή μας...». Επιμέλεια - παρουσίαση: Μαίρη Μαρκετάκη. Θέμα της εκπομπής είναι το παιδί και τα παιχνίδια. Το παιχνίδι είναι απαραίτητο για την ανάπτυξη του παιδιού και συνυφασμένο γενικότερα με όλα τα στάδια της εξέλιξής της. Είναι όμως μόνο διασκέδαση και χαρά; Στα ερωτήματα που προκύπτουν απαντούν στην Μαίρη Μαρκετάκη εκπαιδευτικοί και επιστήμονες.

Στις 19.00 «Σελίδες γνώσης». Στη διαπάλη στις γραμμές του γερμανικού σοσιαλδημοκρατικού κινήματος βρίσκουμε ήδη τα στοιχεία της μετέπειτα διάσπασής του. Για το λόγο αυτό επιβάλλεται να μελετήσουμε την κριτική σκέψη του Μαρξ εκείνης της εποχής. Η «Κριτική του Προγράμματος της Γκότα» (εκδόσεις «Σύγχρονη Εποχή»), μία εργασία μικρή, αλλά ουσιαστική, θα είναι ένα από τα δύο βιβλία, για τα οποία θα γίνει αναλυτική συζήτηση στην εκπομπή. Το άλλο βιβλίο θα είναι η «Συνοπτική κριτική προσέγγιση σύγχρονων αστικών ιδεολογημάτων και γενικότερων θεωρητικών ζητημάτων» (εκδόσεις «Σύγχρονη Εποχή»). Η Αννεκε Ιωαννάτου φιλοξενεί τον Αποστόλη Παππά, μέλος της Ιδεολογικής Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στις 22.30 «Προεκτάσεις». Ο Κώστας Καραχάλιος συζητά με τους καλεσμένους του για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, τη διεθνή οικονομική κρίση και τις επιπτώσεις της στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα. Θα γίνουν ή όχι πρόωρες εκλογές; Πού στοχεύουν οι «παροχές» της κυβέρνησης και η παροχολογία το τελευταίο διάστημα; Πώς θα χρησιμοποιήσει η κυβέρνηση τις εκτιμήσεις των διεθνών οίκων που υποβαθμίζουν την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας μας; Πώς θα επιχειρήσει το κεφάλαιο στη χώρα μας να περιορίσει ή ακόμη και να ενισχύσει τα κέρδη του, μετακυλίοντας το κόστος στους εργαζόμενους;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ