Σάββατο 17 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α' ΕΘΝΙΚΗ
Αυλαία με τρία ματς

Με τρία παιχνίδια «ανοίγει» σήμερα η αυλαία της 18ης αγωνιστικής στο επαγγελματικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου που διοργανώνει η Σούπερ Λίγκα. Η αρχή γίνεται με την αναμέτρηση του πρωτοπόρου Ολυμπιακού με τον ουραγό Πανσερραϊκό, στις Σέρρες. Οι φιλοξενούμενοι ούτε σαν «μαύρο χιούμορ» δε σκέπτονται την πιθανότητα απώλειας βαθμών. Είναι το απόλυτο φαβορί και το ξέρουν. Την ενδεχόμενη αρνητική επίπτωση του γεγονότος αυτού προσπαθεί να προλάβει ο Βαλβέρδε, γι' αυτό και συνεχώς επισημαίνει πως αν υποτιμηθεί ο αντίπαλος, μπορεί η ομάδα να βρεθεί προ δυσάρεστης εκπλήξεως. Οι γηπεδούχοι από την πλευρά τους έχουν επίγνωση της πραγματικότητας. Δηλώνουν πάντως ότι θα παλέψουν να μη χάσουν και - αν τους βοηθήσει το παιχνίδι - ίσως να πετύχουν την πρώτη τους εντός έδρας νίκη.

Ο Ηρακλής υποδέχεται την ΑΕΚ, σ' ένα αμφίρροπο παιχνίδι. Αμφότερες οι ομάδες προέρχονται από νικηφόρα αποτελέσματα και θα παραταχθούν με ανεβασμένη ψυχολογία, ζητώντας τους 3 πόντους για να βελτιώσουν τα κεκτημένα τους. Οι γηπεδούχοι - υπό προϋποθέσεις - για να φτάσουν την 5η θέση που οδηγεί στα πλέι οφ και οι φιλοξενούμενοι για να μην απολέσουν άλλο - ή και να καλύψουν χαμένο - έδαφος.

Ντέρμπι υποψηφίων (για παραμονή ή υποβιβασμό) στην Τρίπολη, όπου ο Αστέρας υποδέχεται τον Θρασύβουλο. Η διαφορά τους είναι δύο βαθμοί (υπέρ των «κιτρινομπλέ») και η κατάκτηση της νίκης έχει διπλή σημασία. Αφ' ενός για την προσπάθεια παραμονής και αφ' ετέρου γιατί τους τρεις πόντους που θα πάρει ο νικητής θα τους στερηθεί ένας συνδιεκδικητής του. Το πρόγραμμα, έχει ως εξής: Πανσερραϊκός - Ολυμπιακός (16.45, ALPHA), Αστέρας Τρίπολης - Θρασύβουλος (19.00, ΝΕΤ), Ηρακλής - ΑΕΚ (19.00, NOVA).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ