Σάββατο 17 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Τραμπούκικη επίθεση της ΔΑΠ

Καταγγελία της Τομεακής Οργάνωσης Παντείου της Οργάνωσης Σπουδάζουσας Αθήνας της ΚΝΕ

Επίθεση, με μαφιόζικο τρόπο, τραμπούκων στελεχών της ΔΑΠ ενάντια σε μέλη της ΚΝΕ στο Πάντειο πανεπιστήμιο, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΤΟ Παντείου της ΚΝΕ, σημειώνοντας ότι «τα στελέχη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Παντείου την Παρασκευή 16/1 επιτέθηκαν και χτύπησαν με μαφιόζικο τρόπο το μέλος του ΚΚΕ και μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών Παντείου Δημήτρη Ανδριώτη». Σημειώνουμε ότι είχε προηγηθεί συνεδρίαση του ΔΣ του συλλόγου φοιτητών, το οποίο υιοθέτησε ψήφισμα καταγγελίας για την απόλυση εργαζομένου στα «ΤΖΑΜΠΟ». Οι ΔΑΠίτες είπαν στα μέλη της ΚΝΕ να προσέλθουν στο στέκι της ΔΑΠ για να πάρουν το ψήφισμα σφραγισμένο (με τη σφραγίδα του συλλόγου που κρατάει η ΔΑΠ), αλλά εκεί ...τους την είχαν στημένη 20 μέλη και στελέχη της ΔΑΠ που επιτέθηκαν και χτύπησαν τα μέλη της ΚΝΕ.

Οπως τονίζεται στην ανακοίνωση της ΚΝΕ, το χτύπημα «είναι συνέχεια της τακτικής που ακολουθεί εδώ και χρόνια στο Πάντειο η κυβερνητική παράταξη, στήνοντας ουσιαστικά ένα μηχανισμό με τρομοκρατία, ρουσφέτια και εκβιασμούς».

«Η τρομοκρατία και οι προσπάθειες εκφοβισμού είναι το τελευταίο όπλο που τους έχει απομείνει για να χτυπήσουν όσους αποφασίζουν να σηκώσουν το κεφάλι και να αγωνιστούν, αλλά ακόμα και αυτές τους οι προσπάθειες θα πέσουν στο κενό», απαντάει η ΚΝΕ, καλώντας όλους τους φοιτητές «να καταδικάσουν τη μαφιόζικη επίθεση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, να της γυρίσουν την πλάτη, να μην ανεχτούν την επίθεση που διεξάγεται στα δικαιώματά μας, αποδυναμώνοντας ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και τα φερέφωνά τους μέσα στις σχολές».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο ψήφισμα, που πήγαν να πάρουν τα μέλη της ΠΚΣ από τους ΔΑΠίτες, αφορά σε δήλωση συμπαράστασης του συλλόγου φοιτητών στον απολυμένο εργαζόμενο στα «ΤΖΑΜΠΟ». Με το ψήφισμα καταδικάζεται η απόλυση του εργαζόμενου επειδή απέργησε, αναδεικνύονται οι ευθύνες των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που παρέχουν απλόχερα στήριξη στο μεγάλο κεφάλαιο και καλείται ο σύλλογος να σταθεί στο πλευρό του απολυμένου και των ταξικών δυνάμεων στο εργατικό κίνημα που δίνουν μάχη για δουλειά με δικαιώματα.

Στη συντριπτική πλειοψηφία των συλλόγων, η ΔΑΠ καταψηφίζει τη συγκεκριμένη πρόταση της ΠΚΣ (π.χ. Χημικό, Γεωλογικό, ΣΤΕΦ Αθήνας, ΣΤΕΡ Πειραιά), ενώ ανάλογη στάση κρατάνε και η ΠΑΣΠ (π.χ. Χημικό, Γεωλογικό, ενώ στις ΣΤΕΦ Αθήνας και Πειραιά δήλωσε ...«παρών») και τα ΕΑΑΚ (π.χ. Χημικό).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ