Τρίτη 20 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΝΕΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΗ ΓΑΖΑ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ
Λαϊκή περιουσία το λιμάνι κι όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών

Μεγάλη συγκέντρωση στον Αστακό πραγματοποίησαν την Κυριακή το μεσημέρι μέλη και φίλοι της ΚΝΕ

«Αυτό το έγκλημα δεν πρέπει να κρυφτεί. Οι ιμπεριαλιστές αποδείχτηκε για ακόμα μια φορά, ότι είναι ενωμένοι για να εξολοθρεύουν λαούς, χωρίζονται μόνο όταν είναι να μοιράσουν τη λεία, σαν τους λύκους. Μόνο όταν είναι να μοιράσουν, πετρέλαια, αγωγούς. Απέναντι στους λαούς είναι πάντα ενωμένοι. Οι λαοί, όμως, είναι η πραγματική υπερδύναμη. Κι ο αγώνας μας, ο αγώνας των λαών, πρέπει να στραφεί ενάντια σε αυτούς τους φονικούς οργανισμούς, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ, τον Ευρωστρατό. Καμιά αυταπάτη δε χωρά».

Τα παραπάνω τόνισε στην ομιλία του στη συγκέντρωση στον Αστακό ο Γιάννης Πρωτούλης, γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και βουλευτής του Κόμματος.

«Σήμερα τα γεράκια του πολέμου, οι φονιάδες του παλαιστινιακού λαού λένε για μονομερή εκεχειρία. Λένε ψέματα. Σήμερα κάνουν απολογισμό και ο απολογισμός τους είναι: Πάνω από 2.000 δολοφονημένοι, πάνω από 400 παιδιά κομματιασμένα, πάνω από 5.000 σοβαρά τραυματισμένοι, γέροι, γυναίκες και παιδιά, νοσοκομεία κατεστραμμένα, σχολεία βομβαρδισμένα. Και ο αποκλεισμός στη Γάζα συνεχίζεται για να αποτελειώσουν από την πείνα και τη δίψα, τις ασθένειες, την έλλειψη φαρμάκων όσους δεν πρόλαβαν να αποτελειώσουν από τις σφαίρες.

Δε νίκησαν όμως, δεν πέρασαν στη Λωρίδα της Γάζας, κι αυτή είναι μια νίκη του παλαιστινιακού λαού, μια νίκη με αίμα, αλλά πολύτιμη, έστω και προσωρινή.

Αυτό το μακελειό, αυτό το κύμα θανάτου που εξαπέλυσαν όλοι μαζί οι ιμπεριαλιστές απέναντι σε έναν ηρωικό λαό εδώ και 23 μέρες δεν τέλειωσε. Δεν τέλειωσε και ο δικός μας αγώνας. Γιατί οι Παλαιστίνιοι δεν έχουν πατρίδα. Γιατί οι Παλαιστίνιοι βρίσκονται υπό κατοχή», υπογράμμισε.

Ο θάνατος φορτώθηκε και από αυτό το λιμάνι

Και συνέχισε λέγοντας πως ο θάνατος φορτώθηκε και μεταφέρθηκε και από το λιμάνι του Αστακού, ότι η κυβέρνηση της ΝΔ είναι συνυπεύθυνη, έχει τα χέρια της βαμμένα στο αίμα και τα ψέματά της δεν πείθουν κανέναν.

«Το καλοκαίρι που πέρασε μαζί εκπαιδεύονταν και γυμνάζονταν σε κοινά ελληνοϊσραηλινά γυμνάσια Ελληνες και Ισραηλινοί αεροπόροι, ελληνικά και ισραηλινά βομβαρδιστικά και εκπαιδεύονταν για το πώς θα βομβαρδίζουν σχολεία, νοσοκομεία, σπίτια της φτωχολογιάς. Και αυτό το αποκάλυψε μόνο ένα κόμμα, το ΚΚΕ. Ολο το προηγούμενο διάστημα τα πλοία φορτώθηκαν από το λιμάνι του Αστακού και γι' αυτό μίλησε πάλι ένα κόμμα, το ΚΚΕ», επισήμανε.

Και συνέχισε: «Είναι προσβολή για τους αγώνες του λαού μας, για το αίμα του λαού μας, τα λιμάνια και τα αεροδρόμια της χώρας μας να διαφημίζονται ως ασφαλείς τόποι για να φορτώνονται ο θάνατος. Να διαφημίζονται στις διαφημίσεις και προκηρύξεις του ΝΑΤΟ, του αμερικάνικου Πενταγώνου, του Ευρωστρατού και των Ευρωπαίων φονιάδων».

Το λιμάνι του Αστακού να γίνει λαϊκή περιουσία και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών!», κατέληξε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ