Τετάρτη 21 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
24ωρο
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΚΩΣΤΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ
ΚΩΣΤΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ
φωτ.2

Στη μνήμη του σ. ΝΙΚΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ, υποστράτηγου του ΔΣΕ, και του σ. ΚΩΣΤΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ, αξιωματικού του ΔΣΕ, προσφέρω για το Αρχείο του Κόμματος γραμματόσημα και ομόλογα που εκδόθηκαν από το ΕΑΜ και τον ΕΛΑΣ στις περιοχές της Ελεύθερης Ελλάδας, το διάστημα 1944-'45 για λόγους, κυρίως, οικονομικής ενίσχυσης παρά για λόγους αλληλογραφίας. Οι μέχρι τώρα πληροφορίες και στοιχεία που υπάρχουν είναι ελλιπή. Πιστεύω ότι αυτό το υλικό θα βοηθήσει να μελετηθεί κι αυτή η πλευρά της δραστηριότητας του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και ΔΣΕ.

Χρήστος Τριανταφύλλου

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αγαπητού μας συντρόφου, μέλους του ΓΣ της ΠΟΑΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΥΜΙΑΤΖΗ, που «έφυγε» στις αρχές του Γενάρη 2009, αντί για στεφάνι στον τάφο του, ο Λύσανδρος Ταμουρίδης και ο Γιώργης Μωραΐτης, πρόσφεραν στην οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ «Ριζοσπάστη».

***

Στη μνήμη του ΒΑΣΙΛΗ ΦΙΛΙΟΠΟΥΛΟΥ και στα 7 χρόνια από το θάνατό του, η σύζυγός του Μαρία προσφέρει 20 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Κεντρικού Μενιδίου.

***

Ο Μπανάρας Κώστας από το Βαλτετσινίκο Γορτυνίας προσφέρει 300 ευρώ για τη στέγαση του Αρχείου του ΚΚΕ, μέσω ΝΕ Ηλείας του ΚΚΕ και στη μνήμη των παρακάτω:

ΜΠΑΝΑΡΑ ΓΙΑΝΝΗ που δολοφονήθηκε από παρακρατικούς το 1949 στην περιοχή Δεχούνι Καλαβρύτων, ΚΩΣΤΗ και ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΣ ΓΙΑΝΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ, αντιστασιακών και των γονιών του ΜΗΤΣΟΥ και ΘΕΩΝΗΣ, επίσης αντιστασιακών.

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΝΙΚΟΣ
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΝΙΚΟΣ
***

φωτο 2

Στη μνήμη της μεγάλης παιδαγωγού, συγγραφέα και αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης ΕΛΛΗΣ ΑΛΕΞΙΟΥ και της ΕΛΙΣΑΒΕΤ(Λίζας) ΨΩΜΙΑΔΟΥ, το αστέρι της ζωής μου, προσφέρω για την οικονομική εξόρμηση του τιμημένου ΚΚΕ 50 ευρώ, μέσω ΚΟ Πετραλώνων.

Σταύρος Ψωμιάδης

***

φωτο

Στις 11 Φλεβάρη συμπληρώνονται 39 χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και μαχητή του ΔΣΕ ΦΩΤΗ Ν. ΙΩΣΗΦΙΔΗ. Πήρε μέρος στον ελληνοϊταλικό πόλεμο και το 1942 έγινε μέλος του ΚΚΕ, ενώ παράλληλα εντάχτηκε στην ΕΑ. Αναδείχτηκε σε γραμματέα Αχτιδικής Επιτροπής. Το 1945-'46 στάλθηκε για κομματική δουλειά στη Μυτιλήνη. Στις αρχές του 1947 βγήκε στο βουνό, στο ΔΣΕ. Ηταν καπετάνιος τάγματος και αξιοποιήθηκε σε διάφορες κομματικές και διοικητικές θέσεις.

Στη μνήμη του, η σύζυγός του Κλεονίκη Ιωσηφίδου και τα παιδιά του: Νίκος, Θεόδωρος και Μαρία προσφέρουν 200 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟ Παιδείας νομού Πιερίας.

***

φωτο

Στη μνήμη του αγαπημένου μας ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΟΖΑΤΣΑ, που «έφυγε» από τη ζωή το 2004, προσφέρουμε 50 ευρώ στο ΚΚΕ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟ Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών.

Η σύζυγος Μαρία, η κόρη Βασιλική

***

φωτο χαρτί

Γιώργο, μας άφησες και έφυγες νωρίς, σε έφαγε το άγχος του καπιταλισμού. Σε καμαρώναμε πάνω στην νταλίκα που είχες γράψει ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΛΟΣ και ένα σφυροδρέπανο και μ' αυτό ταξίδευες και μετά την αντεπανάσταση 1989-'91 στην ΕΕ και στην πρώην ΕΣΣΔ. Γνώριζες ότι ο πατέρας σου ήταν από τα 15 χρόνια του με το ΚΚΕ, από το 1942 στο ΕΑΜ Νέων και στο ΔΣΕ μέχρι το τέλος του 1949.

ΨΩΜΙΑΔΟΥ ΕΛΙΣΑΒΕΤ (ΛΙΖΑ)
ΨΩΜΙΑΔΟΥ ΕΛΙΣΑΒΕΤ (ΛΙΖΑ)
Για τα γενέθλιά σου προσφέρουμε, για τα 90χρονα του Κόμματος και το 18o Συνέδριό του, 100 ευρώ, μέσω ΚΟ Κέντρου Λάρισας.

Οι γονείς σου Ευαγγελία και Στέλιος Κωνσταντέλλος (Γρ. ΠΕΑΕΑ Λάρισας)

***

φωτο

Ο Πέτρος Ματσώκης στη μνήμη του συντρόφου του ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΙΑΜΟΥ, προσφέρει 600 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του Κόμματος, μέσω της ΝΟ ΑΕΙ-ΤΕΙ Πάτρας του ΚΚΕ.

***

Στη μνήμη της ΖΩΗΣ ΚΑΤΩΠΟΔΗ που έφυγε από κοντά μας τόσο πρόωρα, ο θείος της Ντίνος Καραμποΐκης από την Καρυά Λευκάδας, προσφέρει για την οικονομική εξόρμηση του Κόμματος το ποσό των 200 ευρώ.


ΚΟΖΑΤΣΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΚΟΖΑΤΣΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

ΑΛΕΞΙΟΥ ΕΛΛΗ
ΑΛΕΞΙΟΥ ΕΛΛΗ

ΦΩΤΗΣ Ν. ΙΩΣΗΦΙΔΗΣ
ΦΩΤΗΣ Ν. ΙΩΣΗΦΙΔΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΙΑΜΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΙΑΜΟΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΥΜΙΑΤΖΗΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΥΜΙΑΤΖΗΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ