Πέμπτη 22 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Το τρένο της φυγής

«Το τρένο της μεγάλης φυγής» του Α. Κοντσαλόφσκι
«Το τρένο της μεγάλης φυγής» του Α. Κοντσαλόφσκι
Μια εξαιρετική ταινία, σε σκηνοθεσία Αντρέι Κοντσαλόφσκι, είναι «Το τρένο της μεγάλης φυγής». Ενας σαδιστής δεσμοφύλακας δεν μπορεί να τους κάνει να λυγίσουν. Ενα κελί σε φυλακή υψίστης ασφαλείας δεν μπορεί να τους κρατήσει. Ομως, η επιτυχημένη απόδρασή τους από τη φυλακή μπορεί να τους στοιχίσει τη ζωή...

Πάνω στο «Τρένο της μεγάλης φυγής», δυο απελπισμένοι κατάδικοι και μια αθώα γυναίκα έρχονται αντιμέτωποι με το πεπρωμένο τους, καθώς τους καταδιώκει ένας δεσμοφύλακας, ο απάνθρωπος διευθυντής της φυλακής, από την οποία απέδρασαν και που το μίσος του εναντίον τους του έχει γίνει έμμονη ιδέα. Τα αισθήματά τους μεταβάλλονται σε κάθε απότομη στροφή του τρένου, που κινείται με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Κάθε τούνελ μοιάζει με διάδρομο για τη λησμονιά. Και η τελευταία στροφή είναι η σημαντική: Αυτή που θα κρίνει, αν θα κατακτήσουν την ελευθερία ή θα παραμείνουν καταδικασμένοι για όλη τους τη ζωή. Η ταινία ήταν υποψήφια για τα Οσκαρ Α' και Β' αντρικού ρόλου (Γιον Βόιτ και Ερικ Ρόμπερτς, αντίστοιχα) και μοντάζ. Πρωταγωνιστούν: Γιον Βόιτ, Ερικ Ρόμπερτς, Ρεμπέκα Ντε Μορνέ, Κένεθ Μακ Μίλαν, Κάιλ Χέφνερ, Τζον Ράιαν. (Δυστυχώς η ταινία θα προβληθεί μόνο για ξενύχτηδες - STAR, 03.00).

  • «Μια μέρα ένας έρωτας». Κομεντί σε σκηνοθεσία Φράνσις Φορντ Κόπολα. Η ιστορία εξελίσσεται στο Λας Βέγκας. Είναι η 4η Ιούλη, ημερομηνία που ένα ζευγάρι, ο Χανκ και η Φράνι, κλείνουν πέντε χρόνια μαζί. Τα πράγματα όμως δεν πάνε όπως τα περιμένανε και αντί να γιορτάζουν την επέτειό τους, τσακώνονται. Αποφασίζουν να χωρίσουν και να βρει ο καθένας το δρόμο του και καινούριες αγάπες. Ετσι, ο Χανκ γνωρίζει την Λέιλα, μια όμορφη καλλιτέχνιδα του τσίρκου, και η Φράνι τον Ρέι, έναν ηθοποιό που βγάζει το ψωμί του δουλεύοντας ως σερβιτόρος. Ομως η αγάπη τους αποδεικνύεται πιο δυνατή από όσο νόμιζαν, αφού κανείς από τους δύο δεν μπορεί να ξεχάσει τον άλλο και έτσι μετά από πολλά σκαμπανεβάσματα καταλήγουν και πάλι ο ένας στην αγκαλιά του άλλου. Παίζουν οι Φρέντερικ Φόρεστ και Τέρι Γκαρ(ΒΟΥΛΗ, 22.10).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ