Παρασκευή 23 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Σταθερά και ανυποχώρητα στο δρόμο του αγώνα
  • Ενισχύονται τα μπλόκα. Αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους οι Θεσσαλοί αγρότες
  • Αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ στο μπλόκο της Νίκαιας
  • Τη στήριξη του ΚΚΕ μετέφερε στους αγρότες αντιπροσωπεία του Κόμματος

Αποψη από τη χτεσινή συνεδρίαση εκπροσώπων των Ενωτικών Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων των νομών της Θεσσαλίας και των Συντονιστικών Επιτροπών, στο μπλόκο της Νίκαιας
Αποψη από τη χτεσινή συνεδρίαση εκπροσώπων των Ενωτικών Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων των νομών της Θεσσαλίας και των Συντονιστικών Επιτροπών, στο μπλόκο της Νίκαιας
Με ακόμα μεγαλύτερη ορμή και δυναμική οι μικρομεσαίοι αγρότες της Θεσσαλίας, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των Ενωτικών Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων και Συντονιστικών Επιτροπών για κλιμάκωση του αγώνα, παραμένουν ακλόνητοι στο μπλόκο της Νίκαιας, επί της Εθνικής Οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης. Η αποφασιστικότητά τους να παραμείνουν σταθερά και ανυποχώρητα στο δρόμο του αγώνα, ενισχύθηκε ακόμα περισσότερο, με τη γνωστοποίηση των «μέτρων» που ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σ. Χατζηγάκης, τα οποία χαρακτήρισαν ως κυβερνητική κοροϊδία, καθώς δεν ικανοποιούν ούτε κατ' ελάχιστο τα ζωτικής σημασίας δίκαια αιτήματά τους, στα οποία, όπως ξεκαθάρισαν, δεν πρόκειται να κάνουν εκπτώσεις.

Σχολιάζοντας τα μέτρα ο Β. Μπούτας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Καρδίτσας, είπε: «Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο υπουργός αποτελούν εμπαιγμό για τους μικρομεσαίους αγρότες. Η κυβέρνηση πρέπει να τα πάρει πίσω και να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των αγροτών, που είναι ουσιαστική αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος, κατώτερες εγγυημένες τιμές για τα αγροτικά προϊόντα, μείωση του κόστους παραγωγής, τιμαριθμική αναπροσαρμογή της ενιαίας ενίσχυσης και κατάργηση των παρακρατήσεων. Καλούμε όλους τους μικρομεσαίους αγρότες να συνεχίσουμε και να κλιμακώσουμε τον αγώνα για την ικανοποίηση αυτών των δίκαιων αιτημάτων μας».

Νέες ενισχύσεις στο μπλόκο της Νίκαιας

*

Νέες ενισχύσεις στο μπλόκο της Νίκαιας
Χτες, τέταρτη μέρα της κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων, το μπλόκο ενισχύθηκε και με νέα τρακτέρ από χωριά των νομών της περιοχής, ενώ ταυτόχρονα πληθαίνουν οι εκδηλώσεις συμπαράστασης και αλληλεγγύης των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων. Οι αγωνιζόμενοι αγρότες «οπλισμένοι» με το διεκδικητικό πλαίσιο, που δίνει ουσιαστικές λύσεις στα οξυμένα προβλήματά τους, διαμηνύουν τη θέλησή τους να συνεχίσουν την πάλη τους κατά της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων, διεκδικώντας το δικαίωμα να παραμείνουν και να καλλιεργούν τα χωράφια τους και να ζουν με αξιοπρέπεια στον τόπο τους. Το μεσημέρι, σε κλίμα ενθουσιασμού και αισιοδοξίας, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των Θεσσαλών αγροτών στο μπλόκο της, όπου επισημάνθηκε η αναγκαιότητα να δυναμώσουν ακόμα περισσότερο τον αγώνα τους.

Δυναμώνει η αλληλεγγύη

Το μπλόκο επισκέφτηκε πολυμελής αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ και ταξικών συνδικάτων από την Αθήνα, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στον αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς. «Βρισκόμαστε εδώ, οι Ομοσπονδίες, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και το ΠΑΜΕ να συμπαρασταθούμε στους αγωνιζόμενους αγρότες» τόνισε σε δήλωσή του ο Δ. Θεοδώρου, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος. Και συνέχισε: «Γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά ότι τα προβλήματά τους προέρχονται από την αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων, σήμερα της ΝΔ και προηγούμενα του ΠΑΣΟΚ. Είμαστε αλληλέγγυοι σ' αυτό τον αγώνα. Στηρίζουμε τα αιτήματά του και κυρίως αυτά που έχουν να κάνουν με τις κατώτερες εγγυημένες τιμές στα αγροτικά προϊόντα, την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος. Θα συνεχίσουμε αυτό τον αγώνα στο πλάι τους, με πολύμορφες ενέργειες. Πιστεύουμε ότι ο κοινός αγώνας της εργατικής τάξης, της μικρομεσαίας αγροτιάς, των μικρών επαγγελματιών, είναι αυτός που φέρνει ελπίδα, που θα δώσει διέξοδο στα λαϊκά προβλήματα. Γι' αυτό, ακριβώς, είμαστε εδώ, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας, πάνω σ' αυτά τα αιτήματα και θα συνεχίσουμε τον αγώνα στο πλάι της μικρομεσαίας αγροτιάς».

Από την επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΠΑΜΕ στη Νίκαια
Από την επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΠΑΜΕ στη Νίκαια
Τη συμπαράστασή του στον αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς εξέφρασε, επισκεπτόμενος το μπλόκο, και ο δήμαρχος Τυρνάβου Χρ. Κιτσίδης, ο οποίος δήλωσε: «Βρισκόμαστε σήμερα στον κόμβο της Νίκαιας για να εκφράσουμε τη συμπαράσταση του Δήμου Τυρνάβου στην αγωνιζόμενη μικρομεσαία αγροτιά που παλεύει για τη δικαίωση των αιτημάτων της. Προβλήματα υπάρχουν πάρα πολλά, που συσσωρεύονται από τις ανάλγητες πολιτικές των κυβερνώντων και των επιταγών της ΕΕ. Ο Δήμος Τυρνάβου, που κατά βάση είναι αγροτικός, δηλώνει για μια ακόμα φορά ότι θα βρίσκεται στο πλευρό των αγωνιζόμενων αγροτών».

Συμπαράσταση του ΚΚΕ

Το μπλόκο επισκέφτηκε και αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, αποτελούμενη από τους Γ. Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και βουλευτή του Κόμματος και τον Γ. Σφυρή, επικεφαλής του Αγροτικού Τμήματος της ΚΕ, εκφράζοντας, για μια ακόμα φορά, τη συμπαράσταση του ΚΚΕ στον αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς. Σε δήλωσή του ο Γ. Μαρίνος τόνισε: «Το ΚΚΕ όλο αυτό το χρονικό διάστημα στηρίζει αποφασιστικά τον αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς, τον αγώνα των αγωνιστικών Ομοσπονδιών, των Αγροτικών Συλλόγων της Θεσσαλίας, το πλαίσιο της ΠΑΣΥ. Δίνουν απάντηση στην πολύχρονη, ολομέτωπη επίθεση της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ, που εφαρμόζει, όλα τα χρόνια, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ κατά της μικρομεσαίας αγροτιάς. Απ' αυτή τη σκοπιά, καλούμε όλους τους εργαζόμενους να στηρίξουν αποφασιστικά αυτό τον αγώνα, να εκφράσουν τη μεγαλύτερη δυνατή αλληλεγγύη.

Να στηρίξουν τους στόχους πάλης, τα αιτήματα της ΠΑΣΥ, που μπορούν να εγγυηθούν ένα ανθρώπινο εισόδημα, ουσιαστική αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος, κατώτερες εγγυημένες τιμές για τα αγροτικά προϊόντα, μείωση του κόστους παραγωγής, ώστε οι οικογένειες των μικρομεσαίων αγροτών να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες. Ηταν, είναι και θα είναι εδώ το ΚΚΕ κόντρα σε όλες αυτές τις απόπειρες ενοχοποίησης αυτού του αγώνα, κόντρα στην προσπάθεια της κυβέρνησης της ΝΔ να τον χτυπήσει δίνοντας ορισμένα ψίχουλα, τα οποία δε λύνουν κανένα πρόβλημα. Ακόμα πιο αποφασιστικά, μαζικά, δυναμικά, λοιπόν, στον αγώνα των αγωνιστικών Ομοσπονδιών και Αγροτικών Συλλόγων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ