Παρασκευή 23 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Χιλιάδες νεολαίοι ενάντια στα σχέδια αποσταθεροποίησης

Χιλιάδες Βενεζουελανοί φοιτητές και νεολαίοι διαδήλωσαν προχτές σε πολλές πόλεις της χώρας, δηλώνοντας τη στήριξή τους στην πρόταση τροποποίησης του Συντάγματος για να μπορούν να εκλέγονται οι αιρετοί όσες φορές το επιθυμεί ο λαός. Η καμπάνια που έχει ξεκινήσει θα κορυφωθεί στις 15 Φλεβάρη, οπότε και η πρόταση θα τεθεί σε δημοψήφισμα.

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Εθνικού Συντονιστικού του Μετώπου Φοιτητών και της Νεολαίας, που έχουν δημιουργήσει η ΚΝ Βενεζουέλας, η Νεολαία του Ενωμένου Σοσιαλιστικού Κόμματος και φοιτητικές οργανώσεις σε όλη τη Βενεζουέλα, βγήκαν μαζικά στους δρόμους, στέλνοντας και ένα μήνυμα στην αντιδραστική αντιπολίτευση που αυτές τις μέρες διοργανώνει βίαιες εκδηλώσεις με πρωταγωνιστές ομάδες κρούσης φοιτητών των ιδιωτικών πανεπιστημίων, που προκαλούν ζημιές και βάζουν φωτιές στο πλαίσιο των σχεδίων αποσταθεροποίησης ενόψει του δημοψηφίσματος.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από το υπουργείο Εσωτερικών και Δικαιοσύνης ανακοινώθηκε η σύλληψη 5 ατόμων που εμπλέχτηκαν σε επεισόδια, ο οδηγός ενός οχήματος που βρέθηκε γεμάτο με εκρηκτικά και 4 φοιτητές ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Μεγάλη διαδήλωση έγινε στο Καράκας που ξεκίνησε από το Μπολιβαριανό Πανεπιστήμιο και πορεύτηκε σε μεγάλες λεωφόρους της πόλης. Ταυτόχρονα, διαδηλώσεις έγιναν και σε Λάρα, Μπαρίνας, Καραμπόμπο, Σούκρε και Ανσοτέγκι.

Στο μεταξύ χτες σε 28 εφημερίδες ο πρόεδρος της χώρας Ούγκο Τσάβες δημοσίευσε το πρώτο άρθρο της στήλης «Γραμμές του Τσάβες», στο οποίο δηλώνει «στρατιώτης στην υπηρεσία του λαού, που εκτελεί τις εντολές του», καλεί σε υπερψήφιση της τροπολογίας και δηλώνει ότι αν ο λαός την απορρίψει, θα ακολουθήσει την ετυμηγορία του. Ταυτόχρονα, δηλώνει ότι «δεν υπάρχει άλλος δρόμος για την πατρίδα παρά μόνο αυτός που έχουμε ξεκινήσει, ο δρόμος του σοσιαλισμού, του δικού μας μπολιβαριανού σοσιαλισμού, της Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας». Ωστόσο, οι διακηρύξεις παραμένουν τέτοιες όσο δε βαθαίνουν οι αλλαγές στην κατεύθυνση της κοινωνικοποίησης των βασικών και συγκεντρωμένων παραγωγής και του κεντρικού σχεδιασμού για τη λαϊκή ευημερία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ