Σάββατο 24 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Στη συχνότητα του «902 TV»

Ενδιαφέρουσες «ματιές» στην πολιτική, στην ψυχαγωγία και στον πολιτισμό ρίχνουν οι εκπομπές του «902 TV».

Σήμερα Σάββατο στις 17.30 «Ματιές στον κόσμο» με την Αννα Μπαλλή. Η εκπομπή θα ασχοληθεί με την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ, μετά την ορκωμοσία του Μπάρακ Ομπάμα. Εχουμε ή όχι στροφή στην εξωτερική πολιτική της Ουάσιγκτον; Τι σηματοδοτούν οι εξαγγελίες του νεοεκλεγέντος Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών και τι θα πρέπει να περιμένουμε στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, στα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή; Θα έχουμε ή όχι ένταση των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων, μεσούσης της διεθνούς καπιταλιστικής κρίσης; Καλεσμένοι είναι ο Αντώνης Κακκαράς, αρχιπλοίαρχος ε.α. και μέλος της Κίνησης για την Εθνική Αμυνα και η Λιάνα Κανέλλη, βουλευτής του ΚΚΕ.

Στις 18.30 «Φωταψίες της άλλης όχθης» Επιμέλεια - παρουσίαση: Αλέξανδρος Λαμπρίδης. Η εκπομπή υποδέχεται τον κορυφαίο ηπειρώτη τραγουδιστή Σάββα Τσιάτρα. Οι «Φωταψίες» συνομιλούν μαζί του στη μουσική σκηνή «ΑΛΛΗ ΟΧΘΗ» με τη συνοδεία της ηπειρώτικης κομπανίας του Γιώργου Δάμου.

Αύριο Κυριακή στις 21.20 «Η Κούβα μπορεί». Μια εκπομπή που παρουσιάζει μικρά και μεγάλα επιτεύγματα στο Νησί της Επανάστασης. Την εκπομπή επιμελούνται και παρουσιάζουν η Αννα Μπαλλή και ο Μανουέλ Καταλάν.

Στις 21.30 θα μεταδοθεί η ανατολικογερμανική ταινία «Γυμνοί ανάμεσα στους λύκους» σε σκηνοθεσία Φραν Μπάγιερ. Ο κρατούμενος Γανκόφσκι σώζει ένα παιδί μέσα σε μια βαλίτσα. Οταν οι συγκρατούμενοί του μαθαίνουν για το παιδί ανησυχούν, αλλά τελικά ο ανθρωπισμός θα υπερισχύσει.

Τη Δευτέρα στις 17.30 «Η ζωή μας». Επιμέλεια - παρουσίαση: Μαίρη Μαρκετάκη. Θέμα της η ταύτιση στη σχέση παιδιού και παιχνιδιού, με καλεσμένους τη Σοφία Σταθοπούλου, μαθηματικό και δασκάλα, υπεύθυνη της μαθηματικής φιλεκπαιδευτικής εταιρείας και τον Γιάννη Τυρλή μαθηματικό, μέλος της μαθηματικής εταιρείας.

Στις 19.00 «Σελίδες γνώσης». Επιμέλεια - παρουσίαση: Αννεκε Ιωαννάτου.

Η εκπομπή θα κάνει μία διαδρομή στο χώρο του ποιητικού αλλά και του πεζογραφικού λόγου. Φιλοξενούμενος είναι ο διδάκτωρ της κλασικής αρχαιολογίας Γιάννης Παπαοικονόμου.

Στις 22.30 «Προεκτάσεις» με τον Κώστα Καραχάλιο. Θέμα της εκπομπής τα προβλήματα των αγροτών, οι κινητοποιήσεις τους και η προοπτική τους μετά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης. Οι καλεσμένοι της εκπομπής απαντούν σε κρίσιμα ερωτήματα όπως: Τι ακριβώς σημαίνουν οι εξαγγελίες της κυβέρνησης; Πώς συνέβαλαν η Κοινή Αγροτική Πολιτική και η πολιτική των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στο ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς; Ποια είναι η προοπτική των αγροτών από το 2013 και μετά, οπότε σταματούν οι επιδοτήσεις της ΕΕ στα περισσότερα αγροτικά προϊόντα;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ