Τρίτη 27 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Σπουδαίος συνθέτης και αγωνιστής

Αλέκος Ξένος
Αλέκος Ξένος
Μια βραδιά πλημμυρισμένη από τη θύμηση και τα τραγούδια του σπουδαίου συνθέτη και αγωνιστή της Αντίστασης Αλέκου Ξένου πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στον Πειραιά, στην εκδήλωση που διοργάνωσαν προς τιμήν του η ΝΑΣ και η Δημοτική Κίνηση «Πειραιάς - Αναγέννηση», στο παλιό Ταχυδρομείο της πόλης.

Για τον συνθέτη και το έργο του μίλησε ο Αλέξανδρος Χαρκιολάκης, μουσικολόγος, παρουσιάζοντας αναλυτικά την πορεία του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του και όλο το πλούσιο και σημαντικότατο έργο που άφησε πίσω του.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ερμηνεύτηκαν έργα του από τους καλλιτέχνες: Ολγα Αθανασιάδου (υψίφωνος), Αννα Μουζάκη (μεσόφωνος, συνθέτης), τη Μαθητική Χορωδία Ελληνικού Ωδείου - Παράρτημα Πειραιά και Ανθή Γουρουντή (πιάνο, διεύθυνση χορωδίας).

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο Κώστας Τζατζάνης, νομαρχιακός σύμβουλος της ΝΑΣ, επισημαίνοντας την ανάγκη συνέχισης των αγώνων στις δύσκολες μέρες που έρχονται για το λαό.

Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν η Ελπίδα Παντελάκη, γραμματέας της ΚΟΠ, η Διαμάντω Μανωλάκου, βουλευτής Πειραιά του ΚΚΕ, η Ελένη Παπαδοπούλου, νομαρχιακή σύμβουλος, ο Ηλίας Λαμπρόπουλος, δημοτικός σύμβουλος της «Πειραιάς - Αναγέννηση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ