Τρίτη 27 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΑΙΔΕΙΑ
«Πρεμιέρα» διαλόγου με επιστολές στα κόμματα

Με επιστολές που απέστειλε προς τα πολιτικά κόμματα, σηματοδότησε ο υπουργός Παιδείας, Α. Σπηλιωτόπουλος, την έναρξη του υποτιθέμενου «διαλόγου» για τις μεταρρυθμίσεις στο λύκειο και την πρόσβαση στην ανώτατη εκπαίδευση. Ο υπουργός ζητά από το κόμματα να ορίσουν εκπροσώπους τους στην «Πολιτική Επιτροπή», η οποία σύμφωνα με όσα σχεδιάζει η κυβέρνηση θα έχει την εποπτεία του «διαλόγου» και θα συγκροτείται από πέντε βουλευτές ορισμένους από τα αντίστοιχα κοινοβουλευτικά κόμματα.

Παράλληλα, σε αυτές τις επιστολές κάνει λόγο για επανενεργοποίηση του λεγόμενου Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας (ΕΣΥΠ), όχι ως προς την Ολομέλεια, αλλά ως προς τα επιμέρους συμβούλιά του, που φορούν την πρωτοβάθμια - δευτεροβάθμια εκπαίδευση, αλλά και τα δυο συμβούλια που αφορούν την ανώτατη εκπαίδευση (ΣΑΠΕ, ΣΑΤΕ). Εντύπωση μάλιστα προκαλεί ότι τα δυο τελευταία όργανα θα συζητήσουν λέει για τυχόν αλλαγές στο νόμο - πλαίσιο, σε μια προσπάθεια να καλλιεργηθούν αυταπάτες ότι τάχα είναι υπό συζήτηση και οι αναδιαρθρώσεις που έχουν ήδη προωθηθεί. Ωστόσο, από όλες τις τοποθετήσεις του πρωθυπουργού και των λοιπών κυβερνητικών στελεχών είναι ξεκάθαρο ότι οι όποιες ρυθμίσεις στο εξεταστικό και στο λύκειο θα αποτελέσουν συνέχεια των αναδιαρθρώσεων και θα ανταποκρίνονται στην πολιτική της ΕΕ, δηλαδή στο να εξυπηρετεί η Παιδεία καλύτερα τα συμφέροντα των μονοπωλίων.

Την προθυμία της να συμμετάσχει στο διάλογο έχει εκφράσει ήδη η Ομοσπονδία μόνιμων καθηγητών ΤΕΙ (ΟΣΕΠ ΤΕΙ), ενώ επιφυλάξεις εξέφρασε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ με δήλωσή του, θυμίζοντας ότι η ΟΛΜΕ έχει ήδη δημοσιεύσει την πρότασή της για την πρόσβαση κι ότι μέχρι τώρα η κυβέρνηση δεν έχει κάνει διάλογο με τους εκπαιδευτικούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ