Πέμπτη 19 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
Θάνατος αγωνιστή

Πέθανε και κηδεύτηκε στις 18 Οκτώβρη 2000 από την εκκλησία της Παναγίας Δέσποινας στη Λαμία, ο αγωνιστής ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΤΡΩΝΙΑΣ, επίτιμος πρόεδρος του Παραρτήματος Λαμίας της ΠΕΑΕΑ. Αξιωματικός του ΕΛΑΣ, από τη Σχολή Αξιωματικών της Ρεντίνας, λοχαγός στο τάγμα θανάτου, τραυματίστηκε στη μάχη της Μακρακώμης και στα Δεκεμβριανά.

Για τη δράση του φυλακίστηκε για 18 χρόνια και εξορίστηκε στα Γιούρα, όπως και στη δικτατορία του 1967.

Εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Παράταξης και του ΚΚΕ και είχε σημαντική συμμετοχή στα κοινά του Δήμου.

Ο Γ. Κοτρωνιάς ήταν από τους ιδρυτές του Παραρτήματος Λαμίας της ΠΕΑΕΑ και στο νομό, πρόεδρος για πολλά χρόνια, επίτιμος πρόεδρός του, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΕΑΕΑ, δραστήριος αγωνιστής και υπερασπιστής των αιτημάτων των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης.

Εκφράζουμε τη βαθιά θλίψη μας στη συντρόφισσα της ζωής του και συναγωνίστρια Μαρούλα Κάιλα - Κοτρωνιά, συνοδέψαμε στο στερνό ταξίδι του το συναγωνιστή μας Γιώργο και καταθέσαμε στεφάνι στη σορό του.

Τα μέλη της ΔΕ του Παραρτήματος

  • Στη μνήμη του Γιώργου Κοτρωνιά, ο Δ. Κουτσούμπας προσφέρει, αντί για στεφάνι, 5.000 δρχ. προς τιμήν του 16ου Συνεδρίου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ