Παρασκευή 30 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Ανάστατοι οι εργαζόμενοι στον ALPHA

Ανάστατοι είναι οι εργαζόμενοι στον ALPHA μετά από την απόφαση της εργοδοσίας, που είναι ο όμιλος RTL, να προχωρήσει σύντομα σε μείωση του προσωπικού, επικαλούμενη τα προβλήματα του σταθμού και την παγκόσμια οικονομική κρίση. Οι σαρωτικές αλλαγές που έχουν δρομολογηθεί στο σταθμό της Κάντζας δημιουργούν ανασφάλεια σε όλους τους εργαζόμενους, που κινδυνεύουν να απολυθούν.

Σε χτεσινή ανακοίνωση των ΔΣ της Ενωσης Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης (ΕΤΙΤΑ) και της Ενωσης Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Βορείου Ελλάδα (ΕΤΙΤΒΕ) επισημαίνεται η κρισιμότητα της κατάστασης που βρίσκονται οι εργαζόμενοι στον ALPHA αφού, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται «ρητή και ακλόνητη είναι η άποψη» του διευθύνοντα συμβούλου του σταθμού Ρικ Σπίνερ, την οποία εξέφρασε στα μέλη του ΔΣ της ΕΤΙΤΑ που εργάζονται στον ALPHA. Ο Ρικ Σπίνερ είπε ότι μέχρι τον Απρίλη «προκειμένου να μειωθούν τα έξοδα του σταθμού πρέπει να γίνει και μείωση προσωπικού».

Τα ΔΣ των σωματείων υπογραμμίζουν ότι η αντίδραση των εργαζομένων θα είναι άμεση και καλούν σε αγωνιστική ετοιμότητα τους εργαζόμενους σε όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας. Δηλώνουν ότι σε περίπτωση που ο διευθύνων σύμβουλος και η εργοδοσία προχωρήσουν σε μείωση προσωπικού η «αντίδρασή μας θα είναι άμεση κεραυνοβόλα και δυναμική» και ότι δεν πρόκειται να ανεχθούν ούτε μία απόλυση τεχνικού». Δε θα «αφήσουμε», τονίζεται, να «χαθεί ούτε μια θέση εργασίας για να πλουτίσουν ακόμα περισσότερο τα στελέχη του καναλιού». Επισημαίνουν επίσης ότι σχέδιο της εργοδοσίας είναι η προσπάθεια που κάνουν να αντικαταστήσουν τους τεχνικούς με «προσωπικό που ενοικιάζουν από εταιρείες».

Η απόφαση της εργοδοσίας του ALPHA για μείωση του προσωπικού ανακοινώθηκε χτες βράδυ από τον διευθύνοντα σύμβουλο Ρικ Σπίνερ και κατά τη συνάντηση που είχε με το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ. Ισχυρίστηκε ότι πρέπει να εκλογικευτεί η οικονομική κατάσταση της εταιρείας και να επιβιώσει από τη στιγμή που υπάρχει και η παγκόσμια οικονομική κρίση. Ανέφερε ότι η πρώτη εξοικονόμηση θα είναι οι περικοπές του προγράμματος που ήδη έχουν ξεκινήσει και σαν δεύτερη ανέφερε τη μείωση του προσωπικού. Ο διευθύνων σύμβουλος για τις απολύσεις που δρομολογούνται ισχυρίστηκε ότι η εταιρεία αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα και για να μειωθούν τα έξοδα θα πρέπει να μειωθεί το προσωπικό. Χτες πραγματοποιήθηκε και γενική συνέλευση των εργαζομένων και αποφάσισαν να μην αφήσουν να περάσουν τα σχέδια της ιδιοκτησίας του ALPHA.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ