Παρασκευή 30 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ: Σύσκεψη με θέμα «Μετανάστες και κοινωνικά, οικονομικά, πολιτικά και εργασιακά δικαιώματα στην Ελλάδα» διοργανώνει η Ενωση Εργαζομένων Μεταναστών Μπανγκλαντές στην Ελλάδα, την Κυριακή, 1 Φλεβάρη, στα γραφεία της Ενωσης (Χαλκοκονδύλη 37, 5ος όροφος, γραφείο 5), στις 5.30 μ.μ. Θα πάρει μέρος και εκπρόσωπος του Συνδικάτου Εργαζομένων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Αθήνας.

ΠΑΜΕ - ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ: Περιοδεία στο εργοστάσιο ανακύκλωσης της εταιρείας «Γενική Ανακυκλώσεως ΑΕ», στον Ασπρόπυργο, θα πραγματοποιήσουν την Τετάρτη 4 Φλεβάρη, στις 12.30 το μεσημέρι, μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και ένας γιατρός εργασίας. Στο εργοστάσιο απασχολούνται πολλοί μετανάστες κυρίως από το Μπαγκλαντές, Πακιστανοί κλπ. Πρόσφατα η εταιρεία είχε απολύσει 28 Μπαγκλαντέζους εργάτες. Οι απολύσεις είχαν ανακληθεί ύστερα από την άμεση παρέμβαση ταξικών συνδικάτων και συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ.

ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ: Στην απόλυση δυο εργαζομένων στην ασφάλεια του νοσοκομείου προχώρησε ο πρόεδρος του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν», με πρόσχημα την πλημμελή άσκηση των καθηκόντων τους. Στην απόλυση αντέδρασε το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου. Τις προηγούμενες μέρες ο πρόεδρος του «Ερρίκος Ντυνάν» ενημέρωσε τους εργαζόμενους ότι στα πλαίσια της συνεργασίας του με το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών οι υπάρχοντες εργαζόμενοι θα είναι υπεράριθμοι. Οπως ακούγεται, οι εργαζόμενοι θα μειωθούν από 1.150 που είναι σήμερα σε 850. Μια ακόμα εργαζόμενη που δούλευε ως τραπεζοκόμα - καθαρίστρια για έξι χρόνια και μάλιστα χωρίς καμία αιτιολογία απέλυσε χτες η διοίκηση του Γηροκομείου Αθηνών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ