Κυριακή 1 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Φούντωσε το κίνημα στήριξης του αγώνα

Δεκάδες Ομοσπονδίες, σωματεία εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ, άλλων μαζικών οργανώσεων και τοπικών φορέων, στηρίζουν τους μικρομεσαίους αγρότες

Το μήνυμα είναι σαφές: Εργάτες - αγρότες ΕΒΕ - νεολαία με κοινό μέτωπο απαντάνε στην αντιλαϊκή πολιτική
Το μήνυμα είναι σαφές: Εργάτες - αγρότες ΕΒΕ - νεολαία με κοινό μέτωπο απαντάνε στην αντιλαϊκή πολιτική
Το πλατύ κίνημα συμπαράστασης και στήριξης του αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς έριξε στο κενό τις προσπάθειες της κυβέρνησης και της άρχουσας τάξης να συκοφαντήσουν και να υπονομεύσουν τον αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς, ενεργοποιώντας τον «κοινωνικό αυτοματισμό». Η συμπαράσταση που εκδηλώθηκε από τα δεκάδες ταξικά συνδικάτα και οργανώσεις των εργαζομένων, από μαζικούς και τοπικούς φορείς, από οργανώσεις των αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ, προσέλαβε για πρώτη φορά τέτοια έκταση που το κίνημα αλληλεγγύης που ξεδιπλώθηκε αναδεικνύεται σε ένα από τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά αυτού του αγώνα.

Με πρωτεργάτη το ΠΑΜΕ, οι εργάτες εκδήλωσαν τη στήριξή τους στον αγώνα των μικρομεσαίων αγροτών. Κλιμάκιο του Μετώπου επισκέφτηκε από τις πρώτες μέρες το μπλόκο της Νίκαιας, διοργάνωσε στη Θεσσαλονίκη συγκέντρωση και πορεία στο μπλόκο της Χαλκηδόνας. Εκπρόσωποι από ταξικά συνδικάτα πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Συμπαράσταση στον αγώνα έχουν εκφράσει πολλές Ομοσπονδίες και ανάμεσά τους Ομοσπονδίες Οικοδόμων, Φαρμάκου, Τύπου - Χάρτου, Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος, Ποτών - Τροφίμων, Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων, Θεάματος - Ακροάματος και Λογιστών, καθώς και τα Εργατικά Κέντρα Λάρισας, Νάουσας, Αγρινίου, Αρτας, Θεσπρωτίας, Φωκίδας, Λευκάδας, Κεφαλονιάς - Ιθάκης, Ζακύνθου, Μυτιλήνης, Σάμου, Ρόδου, Κω.

Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ - «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΠΡΝ (Πανελλήνια Ενωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών Ναυαγοσωστικών) και ΠΕΣ - ΝΑΤ (Πανελλήνια Ενωση Συνταξιούχων ΝΑΤ).

Στα ψηφίσματα συμπαράστασης και στήριξης συγκαταλέγονται αυτά του Συνδέσμου Υπαλλήλων Ανώνυμων Εταιρειών και Γραφείων, του Συνδέσμου Οικοδόμων και του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Σερβιτόρων και Εργατών ξενοδοχείων Ζακύνθου, της ΕΣΑΚ Οδηγών από το Συνδικάτο Οδηγών Φορτηγών, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμων Νομού Λάρισας, του Σωματείου Επαγγελματιών Οδηγών, του Συνδικάτου Τραπεζοϋπαλλήλων - Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικών και Συναφών Επιχειρήσεων, του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, της Ενωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ Πειραιά, του Συνδικάτου Οδηγών Αυτοκινήτων Μακεδονίας Θράκης «Ο ΕΡΜΗΣ», της ΕΣΑΚ Οδηγών Φορτηγών, του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, του Σωματείου Ηλεκτρολόγων Επισκευών Εγκαταστάσεων Πλοίων.

Στο πλευρό των αγροτών βρίσκεται η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων, πολλά Συντονιστικά Σχολείων και Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων. Πρωτοβουλία για την προώθηση ψηφισμάτων σε Σχολές των ΑΕΙ και ΤΕΙ έχει αναλάβει η ΠΚΣ.

Από το χώρο της Θεσσαλονίκης, ψήφισμα συμπαράστασης υπογράφουν οι: Ενωση Εμποροϋπαλλήλων, Σωματείο εργαζομένων στα ΚΑΡΦΟΥΡ, Σωματείο εργαζομένων στα καταστήματα ΑΦΟΙ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΙ, Σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων, Συνδικάτο καπνεργατών, Ενωση ηλεκτροτεχνιτών και βοηθών ανελκυστήρων, Συνδικάτο βαφέων - τυποβαφέων, Ενωση Λογιστών, Συνδικάτο εργατοτεχνιτών και υπαλλήλων χημικής βιομηχανίας, Συνδικάτο οικοδόμων και εργαζομένων στα δομικά υλικά και κατασκευές, Συνδικάτο εργατοτεχνιτών υποδηματοποιίας και δέρματος, Συνδικάτο εργατοϋπαλλήλων τουριστικών επισιτιστικών επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης - Πιερίας - Χαλκιδικής, Σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ «η ενότητα», Σύλλογος υπαλλήλων συμβολαιογραφείων, Σύνδεσμος γραφικών τεχνών, Συνδικάτο οδηγών φορτηγών αυτοκινήτων, Σύλλογος προσωπικού ιδιωτικών κλινικών.

Στο μέτωπο συμπαράστασης συμμετέχουν και οργανώσεις των αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ, με πρωτοβουλία της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα ΕΒΕ που καλεί «όλο το συνδικαλιστικό κίνημα των ΕΒΕ να εκφράσει με κάθε τρόπο τη συμπαράστασή του στον αγώνα των αγροτών». Παρέμβαση στήριξης έχει ήδη εκδηλωθεί από την Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων της Αθήνας (ΟΒΣΑ), την Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Βορειοδυτικής Ελλάδας και Νήσων (ΟΕΣΒΔΕΝ), τον Σύνδεσμο Εργολάβων Ηλεκτρικών Εργων Αττικής (ΣΕΗΕΑ) κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ