Τρίτη 3 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
24ωρο
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Λύτρας Ηλίας
Λύτρας Ηλίας
ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του πατέρα tου ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΑΛΕΤΟΥ, που χάθηκε νέος σε ναυάγιο στις 17 Γενάρη 1947, καθώς και στη μνήμη της μητέρας tου ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ, που έφυγε από τη ζωή σε βαθιά γεράματα, ο πρωτότοκος γιος της Πολυχρόνης προσφέρει στη μνήμη τους 100 ευρώ για το 18ο Συνέδριο του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ν. Κόσμου.

***

Ο Γιώργος Ευθυμίου και η Καλλιόπη Ευθυμίου προσφέρουν στη μνήμη των αγωνιστών ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΕΥΘΥΜΙΟΥ, ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ ΕΥΘΥΜΙΟΥ και ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ ΔΕΜΟΙΡΟΥ, του ποσό των 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ ΟΤΕ, στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ για την επιτυχία των στόχων του και για τη στέγαση του ιστορικού Αρχείου του Κόμματος.

***

Στη μνήμη της αγαπημένης μου συντρόφου στη ζωή και στον αγώνα, καθώς και στη μνήμη των αδελφών μου ΔΗΜΗΤΡΗ και ΠΕΡΙΚΛΗ, προσφέρω 50 ευρώ στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ για το 18ο Συνέδριό του, μέσω ΚΟΒ Ζωγράφου.

Αλέκος Καρυάς

***

ΦΩΤΟ χαρτί

Στη μνήμη του αδελφού μου ΚΥΡΙΚΟΥ ΣΙΔΕΡΗ, που γεννήθηκε στο Αθάνι Λευκάδας, συνδικαλιστή με πλούσια δράση, που αγάπησε και πόνεσε αξίες και ιδανικά, προσφέρω 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Προσφυγικών Πάτρας, στο ΚΚΕ για την Οικονομική Εξόρμηση. Πάντα θα σε θυμάμαι.

Ο αδελφός σου Ξενοφώντας

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΝΙΚΟΥ ΣΙΔΕΡΙΚΟΥΔΗ, η σύντροφος της ζωής του προσφέρει στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ ΠΕΥΚΗΣ, 30 ευρώ.

Λεμπέσης Νίκος
Λεμπέσης Νίκος
***

Στη μνήμη του ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΥΓΟΥΜΗ, που πρόσφατα έφυγε από κοντά μας, σύντροφοί του από την Κομματική Οργάνωση Μαρουσιού προσφέρουν στο ΚΚΕ 160 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ

Κλείνουν 4 χρόνια από το θάνατο του αγωνιστική της Εθνικής Αντίστασης και μέλους του ΚΚΕ, ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ.

Στη μνήμη του η γυναίκα του Ελένη, προσφέρει 50 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος, μέσω της ΚΟΒ Ταμπαχάνων Πάτρας.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΖΑΜΠΟΥΝΗ, ο οποίος «έφυγε» από κοντά μας πριν από ένα χρόνο. Η οικογένειά του προσφέρει για το 18ο Συνέδριο του ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Ανω Κυψέλης, για το Σπίτι του Αγωνιστή 30 ευρώ, για τη Δημοκρατική Μέριμνα 30 ευρώ και για την ΠΕΑΕΑ 30 ευρώ.

* Επίσης στη μνήμη του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΙΜΙΑΤΖΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρουμε 20 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Ανω Κυψέλης.

***

Στη μνήμη του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΑΡΧΟΝΤΗ, από τον Παλαμά Καρδίτσας, που τις μέρες αυτές κλείνει ένας χρόνος από το θάνατό του, προσφέρουμε για το Αρχείο του Κόμματος 50 ευρώ, από την Αχτίδα Δημόσιας Διοίκησης της ΚΟΑ.

Γιώργος Μπουλετής - Λίτσα Τσιγαρδά

***

ΦΩΤΟ (Νίκου αρχείο και Καλλιόπης χαρτί)

Στη μνήμη του ΝΙΚΟΥ ΛΕΜΠΕΣΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και οπαδού του ΚΚΕ, που έφυγε από τη ζωή στις 12/9/91, και της ΚΑΛΛΙΟΠΗΣ ΛΕΜΠΕΣΗ, οπαδού του ΚΚΕ, που έφυγε από τη ζωή στις 20/01/09, τα παιδιά τους Χρήστος και Καίτη Λεμπέση, η νύφη τους Ιωάννα Ζαχαριάδου, τα εγγόνια και τα δισέγγονά τους, προσφέρουν για τα 90 χρόνια του Κόμματος και το 18ο Συνέδριο, 600 ευρώ, μέσω Αχτίδας Δημόσιας Διοίκησης της ΚΟΑ.

Λύτρας Νίκος
Λύτρας Νίκος
***

ΦΩΤΟ 2

ΗΛΙΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑ ΛΥΤΡΑΣ (φωτ.). Αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και μαχητής του ΔΣΕ από το Σερνικάκι Φωκίδας. Σκοτώθηκε τον Απρίλη του 1948.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΗΛΙΑ ΛΥΤΡΑΣ (φωτ.), γιος του Ηλία Λύτρα. Ανταρτοεπονίτης στην κατοχή και μαχητής του ΔΣΕ. Σκοτώθηκε τον Ιούνη το 1949.

ΝΤΙΝΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΛΥΤΡΑΣ, ανιψιός του Ηλία Λύτρα. Ανταρτοεπονίτης του ΕΛΑΝ στην κατοχή. Μαχητής του ΔΣΕ. Σκοτώθηκε τον Ιούλη του 1949.

ΗΛΙΑΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΛΥΤΡΑΣ, από το Σερνικάκι Φωκίδας. ΕΠΟΝίτης στην κατοχή. Δολοφονήθηκε τον Αύγουστο του 1944 από Γερμανοράλληδες.

ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΠΑΝΟΣ από το Σερνικάκι Φωκίδας. ΕΠΟΝίτης στην κατοχή, δολοφονήθηκε τον Αύγουστο του 1944 από Γερμανοράλληδες.

ΗΛΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΛΟΥΜΑΚΗΣ από το Σερνικάκι Φωκίδας. ΕΠΟΝίτης στην κατοχή, δολοφονήθηκε τον Αύγουστο του 1944 από Γερμανοράλληδες.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΣΙΡΛΙΑΓΓΟΣ, από το Σερνικάκι Φωκίδας. Γραμματέας στην οργάνωση του Σερνικακίου. Δολοφονήθηκε από παρακρατικούς στη Λαμία το 1947.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ. Αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, δολοφονήθηκε από παρακρατικούς τον Οκτώβρη του 1947.

ΣΠΥΡΟΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ. Πρόεδρος του Λαϊκού Δικαστηρίου στην κατοχή, δολοφονήθηκε από παρακρατικούς το 1947.

Μιχαλέτος Γιάννης
Μιχαλέτος Γιάννης
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΑΠΑΛΑΪΟΣ, ΕΠΟΝίτης στην κατοχή, δολοφονήθηκε από παρακρατικούς το 1947.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, δολοφονήθηκε το 1949 από παρακρατικούς.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, αδελφός του Γιάννη, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, μαχητής του ΔΣΕ. Πιάστηκε το 1948 και εκτελέστηκε στο Γουδί.

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΛΥΒΑΣ. Μαχητής του ΔΣΕ. Πιάστηκε στην Πάρνηθα και εκτελέστηκε το Μάρτη του 1948.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑ ΑΓΑΠΗΤΟΣ. Μαχητής του ΔΣΕ, σκοτώθηκε το 1949.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ. Πέθανε από βασανιστήρια και πείνα το 1942 στον Αϊ-Στράτη.

ΑΝΝΑ ΚΟΡΟΜΠΙΛΗ, από την Ανατολή Φθιώτιδος, στη Σχολή Αξιωματικών του ΚΓΑΝΕ, σκοτώθηκε το Σεπτέμβρη του 1948 στην Αγιά Θεσσαλίας.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΠΑΡΑΣ, αξιωματικός του ΚΓΑΝΕ, σκοτώθηκε στην Αγιά Θεσσαλίας το Σεπτέμβρη του 1948.

ΝΙΤΣΑ ΧΑΡΑΜΑΝΤΑ, από το Χρυσσό Φωκίδας, αντάρτισσα του ΔΣΕ (αγνοείται).

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΟΒΙΑΣ, από την Κολοβάτα Φωκίδας, αξιωματικός της σχολής του ΚΓΑΝΕ, σκοτώθηκε στο Καρπενήσι.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ (Διαμαντής), μέραρχος της 2ας Μεραρχίας που όλοι οι προαναφερθέντες είχαν συνεργαστεί μαζί του κατά την κατοχή και το ΔΣΕ.

Στη μνήμη τους προσφέρω, σαν ελάχιστο φόρο τιμής, 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Μεταξουργείου του ΚΚΕ, ενόψει της Οικονομικής Εξόρμησης για το 18ο Συνέδριό του και για το κτίριο για τη στέγαση του Αρχείου του Κόμματος και κάνω έκκληση στους δικούς τους και στους φίλους τους να βοηθήσουν ηθικά και οικονομικά το Κόμμα μας, που αυτοί έδωσαν και τη ζωή τους.

Βαγγελιώ Ηλία Λύτρα

Σερνικάκι Φωκίδας

***

Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΥΤΗΣ γεννήθηκε στην Καρδίτσα το 1929. Ηταν τεχνίτης μωσαϊκών και γλύπτης. Σε ηλικία 15 χρόνων οργανώθηκε στην ΕΠΟΝ. Με την επιχείρηση που έγινε στην Καρδίτσα στις 12 Δεκέμβρη 1948 κατατάχτηκε στο ΔΣΕ, στην 1η Μεραρχία, στο τάγμα του Πρίκου. Σύμφωνα με πληροφορίες, που δεν επιβεβαιώθηκαν, σκοτώθηκε στο ύψωμα Αγίου Γεωργίου Καρπενησίου. Αλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι σκοτώθηκε στο χωριό Σίδερα, όπου βρίσκεται το φράγμα Κρεμαστών. Συμπληρώθηκαν 50 χρόνια από το θάνατό του. Στη μνήμη του, προσφέρω στη ΝΕ Καρδίτσας 20 ευρώ και παρακαλώ όποιον γνωρίζει οτιδήποτε σχετικό με τον Χρήστο Μαρκούτη να επικοινωνήσει μαζί μου στον αριθμό 2441-21930.

Μιχαλέτου Αλεξάνδρα
Μιχαλέτου Αλεξάνδρα
Ο αδελφός του Απόστολος Μαρκούτης

***


Σιδερικούδης Νίκος
Σιδερικούδης Νίκος

Μιχαηλίδης Γιώργος
Μιχαηλίδης Γιώργος

Ζαμπούνης Ευάγγελος
Ζαμπούνης Ευάγγελος

Κυρίκος Σίδερης
Κυρίκος Σίδερης

Λεμπέση Καλλιόπη
Λεμπέση Καλλιόπη

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ