Τετάρτη 4 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
«ΜΑΧΟΜΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»
Αγωνιστικές διεκδικήσεις

Με τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στον Τύπο και στα ΜΜΕ, η οποία χρησιμοποιείται σαν πρόσχημα από την εργοδοσία για μαζικές απολύσεις και περαιτέρω δραματική συρρίκνωση εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων δημοσιογράφων, ασχολήθηκε χτες το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ.

Παρά όμως την οξύτητα και τη σοβαρότητα των προβλημάτων, η πλειοψηφία του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού απέφυγε την ουσία και επέλεξε την τακτική της δήθεν αντιμετώπισης του προβλήματος μέσω ...διαβημάτων προς τις Ενώσεις των Ιδιοκτητών και συναντήσεις με τα κόμματα.

Η «Μαχόμενη Δημοσιογραφία» κατέθεσε ολοκληρωμένο πολιτικό πλαίσιο με άξονες διεκδίκησης και αγωνιστικές διεκδικήσεις. Συγκεκριμένα: Την κρίση δε θα την πληρώσουν οι εργαζόμενοι - όχι στις απολύσεις. Αγωνιστική διεκδίκηση ανά μέσο για την πλήρη εφαρμογή των ΣΣΕ και την κατάργηση κάθε μορφής «ελαστικής» σχέσης εργασίας. Νομοθετική κατοχύρωση και διασφάλιση στην πράξη των ΣΣΕ και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων για τους εργαζόμενους στο Διαδίκτυο. Κατώτερος μισθός 1.400 ευρώ για όλους τους δημοσιογράφους, επίδομα ανεργίας 80% του μισθού χωρίς χρονικούς περιορισμούς και με πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για το διάστημα της ανεργίας. Πρότεινε δε να συζητηθούν όλα αυτά σε συνελεύσεις σε όλα τα ΜΜΕ, που θα καταλήξουν σε μια έκτακτη γενική συνέλευση του κλάδου, η οποία θα πάρει αποφάσεις για το ξεδίπλωμα αγωνιστικών κινητοποιήσεων για όλα τα παραπάνω.

Η Συσπείρωση Δημοσιογράφων «Δούρειος Τύπος» πρότεινε μια 4ωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ