Τετάρτη 4 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Αλλαγές στο μετοχολόγιο του ALPHA

To 100% της «ALPHA Δορυφορικής» κατέχει η εταιρία «Wakerock», σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν κατατεθεί στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Πρόκειται για μία ακόμη αλλαγή στο μετοχολόγιο της «ALPHA Δορυφορικής» που στις 23 Σεπτέμβρη είχε ανακοινωθεί ότι ο όμιλος RTL αγόρασε το 66,6% των μετοχών.

Με τα νέα στοιχεία που κατατέθηκαν στο ΕΣΡ από το 100% που έχει η «Wakerock» το 66,6% ανήκει στο RTL και το 33,4% στην εταιρία «Cixomen Limited». Στη «Cixomen» με 57,82% συμμετέχει ο Δημήτρης Κοντομηνάς, με 32,39% η ΔΕΜΚΟ συμφερόντων Κοντομηνά και με 9,79% η «Interfinance ΑΕ».

Η μεταβίβαση της «ALPHA Δορυφορικής» είχε εγκριθεί από την Επιτροπή Ανταγωνισμού στις 10/12/08, ημέρα που νέος διευθύνων σύμβουλος οριζόταν από την ιδιοκτησία ο Αμερικανός Ρικ Σπίνερ.

Οι αλλαγές στο μετοχολόγιο του ALPHA ακόμη δεν έχουν εγκριθεί από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Ο φάκελος βρίσκεται για έλεγχο στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΣΡ.

Στη χτεσινή του συνεδρίαση το ΕΣΡ επέβαλε πρόστιμο 3.000 ευρώ στο ραδιοφωνικό σταθμό «Δυτικά FM» Αιτωλοακαρνανίας για άνευ άδειας δικτύωση και υπέρβαση διαφημιστικού χρόνου.

Το ΕΣΡ δεν ενέκρινε τη μετάδοση του σταθμού «Baby» που απευθύνεται σε παιδιά και ανήκει στην τηλεοπτική πλατφόρμα «On telecoms», θεωρώντας ότι μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στα παιδιά. Ενέκρινε όμως τη μετάδοση άλλων τηλεοπτικών σταθμών μεταξύ των οποίων το «National Geographic» και «Ντόιτσε Βέλε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ