Παρασκευή 6 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Μουσείο για την Ελληνική Ραδιοφωνία

Τον απολογισμό της μεγάλης έκθεσης με την ιστορία του ελληνικού ραδιοφώνου που φιλοξενείται στο Ζάππειο, εκεί που πριν εβδομήντα χρόνια εξέπεμψε το σήμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, έκανε χτες η διοίκηση της ΕΡΤ σε συνέντευξη Τύπου. Η έκθεση, με σπάνια αρχεία από το πολύτιμο αρχείο της ΕΡΑ και με εκθέματα του παρελθόντος, αλλά και του ψηφιακού ραδιοφωνικού μέλλοντος, ολοκληρώνεται την ερχόμενη Κυριακή.

Στατιστικά στοιχεία από την έκθεση έδωσε ο πρόεδρος της ΕΡΤ Χρήστος Παναγόπουλος. Μέχρι προχτές Τετάρτη, την έκθεση επισκέφτηκαν 111.818 άτομα. Πάνω από 1.100 μαθητές ηχογράφησαν τις δικές τους εκπομπές συμμετέχοντας στο πρόγραμμα «Κάνε την εκπομπή σου», ενώ την έκθεση επισκέφτηκαν συνολικά πάνω από 10.000 μαθητές από 220 σχολεία. Συγχρόνως, 900 ραδιοφωνικές εκπομπές ηχογραφήθηκαν από πολίτες - επισκέπτες.

Η διοίκηση της ΕΡΤ ανακοίνωσε παράλληλα και τη δημιουργία Μουσείου στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στα Λιόσια, σε ένα χώρο 37 στρεμμάτων, όπου θα στεγάζει σπάνια εκθέματα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας. Μέχρι το Σεπτέμβρη ευελπιστούν ότι θα ολοκληρωθούν οι φάκελοι για την αδειοδότηση που θα καταθέσουν στο υπουργείο Πολιτισμού και σε ενάμιση χρόνο να έχει ολοκληρωθεί η δημιουργία του εκθεσιακού χώρου. Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς, το Μουσείο, που θα χρηματοδοτηθεί από το επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΡΤ, θα στοιχίσει περίπου 4 εκατομμύρια ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ