Παρασκευή 6 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Συντροφιά με τον «902 TV»

Αφιέρωμα στον σκηνοθέτη Πιερ Πάολο Παζολίνι και στους δεξιοτέχνες του μπουζουκιού Γιάννη Μωραΐτη και Γρηγόρη Βασίλα, θα έχουν απόψε οι εκπομπές της τηλεόρασης του 902 «CINE PLANO» και «Τα παντελόνια είναι περίεργα ρούχα», αντίστοιχα.

Στις 18.45 η εκπομπή «CINE PLANO» θα παρουσιάσει αφιέρωμα στον Πιερ-Πάολο Παζολίνι με θέμα: «Ο ποιητής του κινηματογράφου». Θα εξεταστούν οι δομές του ποιητικού λόγου στον κινηματογράφο του Παζολίνι, ενώ εξετάζοντας ταινίες όπως «Μήδεια» και «Οιδίπους Τύραννος», θα δοθεί μία πρώτη έννοια για την προσφορά του Παζολίνι στον ποιητικό κινηματογράφο. Ακόμη θα προβληθεί συνέντευξη του σκηνοθέτη Αλέξανδρου Κακαβά, παραγωγού και σεναριογράφου, εκπροσώπου της Ελλάδας στο EURIMAGE. Η συζήτηση αφορά και στις συγχρηματοδοτήσεις της Ελλάδας στο EURIMAGE και τις προοπτικές πάνω στις οποίες θα πρέπει να βασίζονται οι Ελληνες σκηνοθέτες. Επιμέλεια - παρουσίαση: Κώστας Σταματόπουλος, σκηνοθέτης και Γιάννης Φραγκούλης, κριτικός κινηματογράφου.

Στις 21.30 θα μεταδοθεί η εκπομπή «Τα παντελόνια είναι περίεργα ρούχα». Η εκπομπή συνεχίζοντας τα αφιερώματα στους δεξιοτέχνες του μπουζουκιού, προσκαλεί τον Γιάννη Μωραΐτη και τον Γρηγόρη Βασίλα. Ο πρώτος με πολλά χρόνια προϋπηρεσίας στο μπουζούκι, έχει σημαντικές συνεργασίες με όλους σχεδόν τους μεγάλους δημιουργούς (κυριότερη αυτή με τον Βασίλη Τσιτσάνη) αλλά και πολλές ώρες ηχογραφήσεων. Αφηγείται στον Πάρη Μήτσου τις μουσικές του «περιπέτειες» και παίζει με τον δικό του μοναδικό τρόπο οργανικά και ταξίμια. Είναι «οπαδός» όπως δηλώνει της «πειραιώτικης» σχολής. Ο δεύτερος καλεσμένος είναι ο νεότερος Γρηγόρης Βασίλας. Πρόκειται για έναν από τους σημαντικότερους εκπροσώπους των νέων δεξιοτεχνών, με θητεία παρ' όλη την ηλικία του με πολλούς μεγάλους του παρελθόντος. Είναι από τους ιδρυτές του «συγκροτήματος μπουζουκιών δρόμος» που έχει παρουσιαστεί σε πολλές χώρες με πολύ μεγάλη επιτυχία. Θιασώτης του τρίχορδου παίζει και αυτός οργανικά αλλά και τραγουδάει. Επιμέλεια - παρουσίαση: Πάρης Μήτσου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ