Παρασκευή 6 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Γνωστός ο καημός τους...

Είναι προκλητικοί. Ο λόγος για τις δυνάμεις του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού που με ανακοίνωση επιχειρησιακών σωματείων από τον Ομιλο της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας, όπου πλειοψηφούν ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ, τολμούν να κατηγορούν την ταξική Ομοσπονδία του κλάδου ότι είναι «εναρμονισμένη με τους κλωστοβιομήχανους»!

Η στάση τους βέβαια δεν προκαλεί μεγάλη απορία. Είναι απλό. Προσπαθούν με κάθε τρόπο να κρύψουν τις δικές τους ευθύνες. Οι ίδιοι που κατηγορούν την ΟΕΚΙΔΕ για συμπόρευση με την εργοδοσία, χτες, έκαναν ξανά κινητοποίηση στην Αθήνα για να πάρει ο Λαναράς το γρηγορότερο τα 35 εκατομμύρια ευρώ που του έταξε η κυβέρνηση. Είναι οι ίδιοι που πριν μερικές μέρες μοίραζαν στα διόδια των Μαλγάρων ανακοίνωση όπου μιλούσαν για δράση «από κοινού με τη διοίκηση της εταιρείας». Επιμένοντας ότι - παρά τις εκατοντάδες απολύσεις που έχουν γίνει και τις εκατοντάδες που η εργοδοσία έχει ομολογήσει ότι ετοιμάζει - «το επιχειρησιακό σχέδιο που έχει εκπονηθεί και έχει τεθεί σε λειτουργία από το 2005, διασφαλίζει τη βιωσιμότητα της εταιρείας, καθώς και την περαιτέρω ανάπτυξή της».

Αυτός άλλωστε ήταν πάντα ο μεγάλος τους καημός: Η ανάπτυξη της εταιρείας. Το συμφέρον της εργοδοσίας, που προσπαθούν να πείσουν τους εργάτες ότι είναι ίδιο με το δικό τους συμφέρον. Μόνο που η πείρα των εργαζομένων έχει ήδη αποδείξει το αντίθετο.


Α. Μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ